Siirry sisältöön
Hiuksia letitetään.

Meillä on mahdollisuus asua turvallisesti ja kodinomaisesti myös lyhytaikaisesti. Määräaikaisesti asuvana sinulle on tarjolla kalustettu oma asunto etkä tarvitse mukaasi kuin omat vaatteet, lääkkeet ja muut välttämättömät tavarat. Vaikka asut määräaikaisesti, olet osa yksikössä asuvaa yhteisöä sekä tervetullut kaikkeen yhteiseen vapaa-ajan ohjelmaan ja tekemiseen.

Omaishoito on vaativaa ja sitouttavaa työtä. Omaishoitajalla on oikeus saada apua ja tukea tärkeässä työssään jaksamiseen omaishoidon vapaiden muodossa. Henkilökohtaisen avustajan avustamana omassa kodissa asuvana voit olla lyhytaikaisen asumisen tarpeessa esimerkiksi henkilökohtaisen avustajasi sairastuttua tai vaikka vuosilomien ajan. Joskus voi tulla eteen myös tilanne, että olet käymässä toisella paikkakunnalla, mutta tarvitset apua. Näissä tilanteissa meillä voi olla tarjolla lyhytaikaisen asumisen palveluita vastaamaan tarpeisiisi. 

Asumisen järjestelyt mietitään yhdessä

Omaishoidon lomituspalvelussa omaisesi tulee meille määräajaksi asumaan Validian yksikköön. Vapaiden ajankohdasta ja kestosta sovitaan kanssanne yhdessä, yhteistyössä sosiaalityöntekijänne kanssa. Muissa lyhytaikaisissa asumisen tarpeissa sovimme palvelun järjestämisestä yhteistyössä kanssasi. 

Ennen jaksoa voit käydä tutustumiskäynnillä ja keskustella toiveistanne sekä palvelun sisällöstä henkilökuntamme kanssa. Suunnittelemme jakson kanssasi siten, että teille tärkeät asiat toteutuvat myös lyhytaikaisten jaksojen aikana.  

Meillä pääset jakson ajaksi osaksi yksiköissä asuvaa yhteisöä, voit osallistua vapaa-ajan toimintoihin toiveidesi mukaan ja voit viettää aikaasi oman asuntosi lisäksi myös yhteisissä tiloissamme.  

Joskus tilanne voi tulla yllättäen, omaishoitaja tai henkilökohtainen avustaja voi sairastua tai muutoin tulla kyvyttömäksi suoriutumaan hoidosta ja avustamisesta. Tällöin on hyvä olla pikaisesti yhteydessä omaan sosiaalityöntekijään, pyrimme auttamaan näissä tilanteissa mahdollisuuksien mukaan.  

Tilapäisasuminen onnistuu helposti 

Asumisjakson ajan käytössä on kalustettu oma asunto. Jakson ajalle otat mukaasi vain henkilökohtaiset vaatteesi, lääkkeesi yms. välttämättömät tavarat sekä haluamasi muut asiat tai esineet. 

Henkilökuntamme on apunasi ympäri vuorokauden.  

Miten lyhytaikaiselle asumisjaksolle pääsee?

Omaishoidon vapaat on laissa määritelty oikeus. Hyvinvointialueet järjestävät omaishoidon lomituksia eri tavoin. Henkilökohtaisen avustajan poissaolon ajaksi kunnilla on erilaisia ratkaisuja. Kysy mahdollisuuksistasi suoraan omalta sosiaalityöntekijältäsi. Palvelumaksut jaksoilla perustuvat kuntien asiakasmaksulakiin.

Kiinnostuitko? Tarjoamme väliaikaista asumista yksiköissämme eripuolilla Suomea. Tutustu palvelua tarjoaviin yksiköihimme ja ota heihin yhteyttä: