Siirry sisältöön

Harjoitamme vastuullista liiketoimintaa ja tuotamme palveluita, joiden avulla taataan hyvää elämää, turvaa ja huolenpitoa niille ihmisille, jotka apua tarvitsevat. Toiminnallamme on merkittävä vaikutus Suomeen hyvinvointivaltiona ja vammaisten asemaan yhteiskunnassamme.

Tavoitteemme on olla suunnannäyttäjänä vammaisten ja vammautuneiden ensiluokkaiselle hoidolle niin, että jokaisen oikeus arvokkaaseen elämään toteutuisi. Tavoitteena on palvella asiakkaitamme ja tehdä yhteiskunnallista tehtäväämme paitsi tuloksellisesti myös vastuullisesti ja kestävästi.

Validia on täysin kotimainen yritys ja osa Invalidiliitto-konsernia. Kaikki tuottamamme varat ohjataan asiakkaittemme elämänlaadun kehittämiseen joko Validian tai omistajamme toiminnan kautta. 

Toimintaamme ohjaavat sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädäntö sekä viranomaisten ohjeistukset ja säännölliset tarkastukset. Olemme myös sitoutuneet Hyvinvointiala HALIn vastuullisuuden ja kestävän kehityksen periaatteisiin.

Henkilö kulkee rollaattorilla ja avustaja tukee

Vastuullisuusohjelmamme

Olemme ottaneet ensiaskeleita vastuullisuustyössämme julkaisemalla ensimmäisen vastuullisuusohjelmamme. Tähän vastuullisuusohjelmaan olemme määrittäneet liiketoimintaamme koskevat megatrendit, tärkeimmät sidosryhmät ja heidän odotuksensa, vastuullisuusperiaatteet sekä kestävän kehityksen tavoitteet. Näihin pohjautuen vastuullisuusohjelmassamme linjataan tärkeimmät vastuullisuusteemamme ja -tavoitteemme. Ohjelma toimii ohjaavana tekijänä koko toiminnallemme.

Tutustu lisää

Laadukas toiminta tarkoittaa meille arvojemme sekä eettisten periaatteidemme toteutumista kaikessa päivittäisessä tekemisessä.

Validian eettisten periaatteiden merkitys kasvaa ja niiden tärkeys korostuu jatkuvasti muuttuvassa ympäristössämme. Meille vastuullisuus ei ole vain pelkkiä sanoja, vaan toimimme näiden mukaisesti joka päivä.

Validia strategisena tavoitteena on olla vammaispalveluiden edelläkävijä ja laatujohtaja. Tähän liittyy oleellisesti proaktiivinen vuoropuhelu toimialan eri sidosryhmien kanssa sekä viestinnän avoimuus yhtiön toiminnasta.

Validian ympäristötyön päämääränä on vähentää toiminnastamme aiheutuneita haitallisia ympäristövaikutuksia ja edistää kestävän kehityksen periaatteita kaikessa toiminnassamme.

Avainlippu ja yhteiskunnallinen yritys

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt meille Yhteiskunnallinen yritys -merkin, joka osoittaa, että ratkomme yhteiskunnallisia ongelmia, toimimme kestävän hyvinvoinnin rakentajana ja viestimme toiminnastamme läpinäkyvästi. Merkki kertoo siitä, että yrityksellämme on yhteiskunnallinen tarkoitus ja että suurin osa yrityksemme taloudellisesta voitosta kanavoituu yhteiskunnalliseen hyvään. Yhteiskunnallinen yritys -merkki toimii myös laadun takeena. Olemme ylpeitä voidessamme olla mukana tekemässä työtä, joka hyödyttää suomalaista yhteiskuntaa.

Yhteiskunnallisesta roolistamme kertoo myös meille myönnetty Avainlippu-tunnus, joka on osoitus siitä, että palvelumme on täysin kotimaista alkuperää ja työllistää Suomessa.

Toiminnan laadun ja asiakasturvallisuuden kehittämiseksi meillä on ISO 9001:2015 sertifioitu laatujärjestelmä.

Luotettava kumppani -merkki kertoo, että täytämme tilaajavastuulain vaatimukset.