Siirry sisältöön

Jokainen avustajasuhde on ainutlaatuinen. Avustajan työt sovitaan sen mukaan, missä juuri sinä tarvitset apua. Voit käyttää yhtä tai useampaa avustajaa tarpeidesi mukaan. Henkilökohtaisen avun asiakkaat saavat päätöksen avuntarpeestaan kotikunnaltaan. Vammaispalvelulaissa on määritelty, mihin henkilökohtaista apua voi käyttää.

Löydetään sinulle yhdessä henkilökohtainen avustaja!

Henkilökohtaisen avun valtakunnallinen asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
ma-su klo 7–21 | juhannuksen poikkeusaukioloajat: pe 21.6. klo 7-15, la 22.6. klo 7-15, su 23.6. klo 7-18

Henkilökohtainen avustaja voi auttaa päivittäisissä toimissa (pukeutuminen, peseytyminen, ruoanlaitto, siivous, kaupassakäynti, lääkärikäynnit ja muu asiointi), töissä ja opiskelussa. Myös harrastuksiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen sekä sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämiseen voidaan myöntää henkilökohtaista apua, jolloin tätä usein kutsutaan vapaa-ajan avuksi.

Henkilökohtaisen avustajan tarkoituksena on auttaa vammaista tai vammautunutta ihmistä toteuttamaan omia valintojaan elämässään sekä turvata hänen itsemääräämisoikeutensa. Jokainen avustajasuhde on ainutlaatuinen ja työtehtävät sovitaan sen mukaan, missä juuri sinä tarvitset apua.

Henkilökohtainen avustaja työntää asiakasta pyörätuolissa.

Tulisitko meille töihin henkilökohtaiseksi avustajaksi?

Henkilökohtaisen avustajan työssä pääset tutustumaan laajasti vammais- ja hoivapalveluihin. Henkilökohtaisen avustajan työssä et tarvitse tiettyä koulutusta. Riittää että olet aidosti kiinnostunut muista ihmisistä ja heidän auttamisestaan. Asiakkaidemme tarpeet ja haasteet ovat kirjavia. Siinä missä toinen tarvitsee apua arjen askareissa voi toinen kaivata sinua kanssaan liikkumaan lähimetsään tai kesän festareille.

Muistathan myös, että vammaisen henkilön avustaja pääsee useihin tapahtumiin avustettavan mukana ilmaiseksi. Vammaisen henkilön on mahdollista hakea itselleen EU:n vammaiskortti, joka toimii vammaisten henkilöiden kommunikoinnin ja osallistumisen apuvälineenä Suomessa ja muissa EU-maissa. Kortin avulla vammainen henkilö voi vaivattomasti osoittaa avustajan tarpeensa esimerkiksi julkisissa kulkuneuvoissa sekä kulttuuri- ja liikuntatapahtumissa.
Tutustu kohteisiin, joissa EU:n vammaiskorttia voi käyttää.(siirryt toiseen palveluun)

Henkilökohtainen apu on vammaispalvelulaissa määritelty vammaisen henkilön subjektiivinen oikeus eli henkilökohtaisen avun palvelun saaminen ei ole riippuvainen hyvinvointialueen määrärahoista. Jokaiselle vammaisella henkilöllä on oikeus saada henkilökohtaista apua hänen täyttäessä laissa mainitut palvelun myöntämisedellytykset.