Siirry sisältöön
Pyörätuolia käyttävä kuntoutuja pelaa sulkapalloa kuntouttajan kanssa.

Liikuntapainotteiset kuntoutusjaksomme on suunnattu selkäydinvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat ohjausta ja ideoita soveltuvan harrastuksen löytymiseen sekä kaipaavat uusia ideoita ja tukea omaan harjoitteluun. Tavoitteena on, että saat lisää valmiuksia toimintakyvyn kehittymiseen arjessa sekä löydät mielekkään tavan liikkua yksin tai ryhmässä. Kuntoutusjaksot järjestetään Kuntoutuskeskus Synapsiassa Helsingissä, mutta niille voi osallistua ympäri Suomea.

Soveltavaa liikuntaa selkäydinvammaiselle vertaistuen voimalla

Liikuntapainotteisella kuntoutusjaksolla saat tietoa soveltavasta liikunnasta sekä sen merkityksestä selkäydinvaurion saaneella henkilöllä. Jakso antaa valmiuksia toimintakyvyn kehittymiseen arjessa liikunnan ja fyysisen suorituskyvyn harjoittamisen lisäksi. Kokemusten jakaminen vertaisten ja vertaiskuntouttajan kanssa tuo uusia oivalluksia itsenäisen arjen tueksi.

Sinulle mielekkäitä liikuntamuotoja

Kuntoutusjakson sisältö rakentuu ajankohdan, osallistujien toimintakyvyn sekä yhdessä asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Autamme sinua etsimään mielekkään liikuntamuodon ja selvittämään kotiseutusi harrastusmahdollisuuksia. Ohjelma laaditaan kullekin osallistujalle aina yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Pääset tutustumaan soveltavan liikunnan eri muotoihin, joita voivat olla esim. fast scoop, padel, frisbee golf, käsipyöräily, kelkkajääkiekko, kelkkahiihto ja -laskettelu.

Keskeinen sijaintimme Helsingissä sekä esteettömät liikunta- ja allastilamme tarjoavat ainutlaatuiset puitteet liikuntalajien kokeiluun. lltaisin pelataan esimerkiksi pyörätuolirugbya ja -koripalloa ja harrastetaan jousiammuntaa.

Ammattitaitoiset liikunnanohjaajamme tukevat ja ohjaavat liikunnan pariin

Harri Ahtee
Erityisliikunnanohjaaja, Kuntoutuskeskus Synapsia
Markku Poikela
Liikunnanohjaaja, vertaiskuntouttaja, Kuntoutuskeskus Synapsia

Liikuntakokeiluja sisällä ja ulkona

Kuntoutusjakson ohjelma toteutuu tiloissamme ja sen lähiympäristössä. Majoitus järjestetään kuntoutuskeskus Synapsian lähellä olevassa esteettömässä hotellissa. Jakso on myös mahdollista toteuttaa niin, että kuntoutuja majoittuu omassa kodissa.

Ilmoittautuminen liikuntapainotteisille kuntoutusjaksoille

Seuraavat liikuntapainotteiset kuntoutusjaksot järjestetään ensi keväänä. Ilmoittautumiset liikuntapainoitteisille kuntoutusjaksoille valtakunnallisen asiakaspalvelumme kautta.

Kevään 2023 kuntoutusjaksot:
Kuntoutusjakso 15. – 28.5.2023
Kuntoutusjakso 29.5 – 9.6.2023

Syksyn 2023 kuntoutusjaksot:
Kuntoutusjakso 14.8 – 25.8.2023
Kuntoutusjakso 28.8 – 8.9.2023

Kuntoutuksen valtakunnallinen asiakaspalvelu
Nordenskiöldinkatu 18 B, 00250 Helsinki