Siirry sisältöön

Kokkolan Validia-talo on lämminhenkinen yhteisö, jossa asukkaat ja henkilökunta tuntevat toisensa hyvin. Talossamme on saatavilla monipuoliset palvelut saman katon alla, ja lähimmät kaupat ja ravintolat löytyvät 150 metrin päästä, samoin kuin terveyskeskuskin.

Tervetuloa meille

Kokkolan Validia-talo tarjoaa asukkailleen monipuoliset palvelut. Saman katon alla esteettömissä tiloissamme toimivat palveluasumisen lisäksi päivätoiminta ja henkilökohtainen apu. Tiloissamme ottavat vastaan myös yksityiset fysioterapeutit. Ateriapalvelumme tarjoaa päivittäin maistuvia aterioita, jotka voit nauttia yhteisessä ruokasalissamme.

Talon yhteinen arki rakentuu asiakaslähtöisesti ja vietämme aikaa yhdessä. Huolehdimme myös siitä, että hoitajat ovat aina siellä, missä tarve on suurin.

Olemme lämminhenkinen yhteisö, jossa työntekijät tekevät pitkiä työuria; jotkut hoitajistamme ovat työskennelleet talossa jopa 30–40 vuotta. Asukkaat ja henkilökunta siis tuntevat toisensa hyvin.

Työntekijä tarjoilee ruokaa asiakkaalle.
Kokkolan Validia-talon ruokatila.
Kokkolan Validia-talon sisääntuloaula.
Validialainen hoitaja.
Hoitajat 24/7
Hoitajat, Kokkolan Validia-talo
Validialainen hoitaja.
Tiimivastaava
Hoitajat, Kokkolan Validia-talo
Mervi Kauppinen
Yksikönpäällikkö, Kokkolan Validia-talo
Validialainen hoitaja.
Päivätoiminnan ohjaaja
Päivätoiminnan ohjaaja, Kokkolan Validia-talo
ma-su klo 7–21 | juhannuksen poikkeusaukioloajat: pe 21.6. klo 7-15, la 22.6. klo 7-15, su 23.6. klo 7-18

Kysy lisätietoja palveluista alueellasi

Eija Kosunen
Eija Kosunen
Aluepäällikkö, Läntinen alue
Uudet asiakkuudet

Löydä viihtyisä työpaikka Kokkolan Validia-talosta

Joni Muurikainen
Rekrytointikoordinaattori

Yhteisöllisyyttä modernisoiduissa tiloissa

Suurin osa asunnoistamme on 31-neliöisiä yksiöitä, minkä lisäksi jokaisesta kerroksesta löytyy 37-neliöinen yksiö ja 54-neliöinen kaksio. Kaikissa asunnoissamme on parvekkeet, jotka viimeistellään remontissa kesällä 2022. Suurin osa 1980-luvulla rakennetusta talostamme on muutenkin remontoitu 2000-luvun aikana, joten tilamme ovat toimivia ja nykyaikaisia. Viimeisetkin asuntomme nykyaikaistetaan lähiaikoina. Talon yhteistiloihin kuuluvat jumppasali, sauna, pesutila, ruokasali ja päivätoiminnan tila, jonka yhteydessä on pieni viherpuutarha. Hoitajien toimistossa voi asioida vapaasti oman aikataulun mukaisesti.

Olemme suunnitelleet yhdessä asukkaiden kanssa pihasuunnitelmamme. Pihalle asfaltoidun pikkukäytävän ympärille tulee marjanpensaita ja kukkia, jotka tarjoavat tuoksuillaan ja väreillään aistielämyksen asukkaillemme. Pihamme kukkia jokainen voi poimia myös maljakkoon omaksi ilokseen. Yhteiseltä pihaltamme löytyy lisäksi frisbeegolfrata, ja taloa ympäröivä mäntymetsä tarjoaa asukkaillemme hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Järjestämme talossa säännöllisesti yhteisökokouksia, joiden lisäksi pidämme useita kertoja vuodessa asukasjuhlia. Yhteisissä juhlissamme, olemme saaneet asukkailta kiitosta siitä, että kaikki pääsevät nauttimaan juhlatunnelmasta toimintarajoitteisiin katsomatta.

Ruuan laitto, hoitaja ja asiakas.

Toimintakykyä arkeen päivätoiminnan tukemana

Myös päivätoimintamme järjestää paljon yhteistä tekemistä, johon kaikki talon asukkaat toivotetaan tervetulleiksi, kuten esimerkiksi bingoa ja makkaranpaistoa. Päivätoiminnassamme on myös kasvatettu ja kuivattu yrttejä ja käyty poimimassa mustikat yhdessä leivottavaa piirakkaa varten. Lisäksi talossamme on viriketoimintaa ja omahoitajahetkiä, ja yhteinen Yeti-tablettimme tarjoaa lisää mielenkiintoista toimintaa asukkaille.

Koteja lähellä luonnon rauhaa ja kauneutta

Kun talomme julkisivuremontti valmistuu, jatkamme yhdessä asukkaiden kanssa tehdyn pihasuunnitelmamme toteuttamista. Pihalle asfaltoidun pikkukäytävän ympärille tulee marjanpensaita ja kukkia, jotka tarjoavat tuoksuillaan ja väreillään aistielämyksen asukkaillemme. Pihamme kukkia jokainen voi poimia myös maljakkoon omaksi ilokseen. Yhteiseltä pihaltamme löytyy lisäksi frisbeegolfrata, ja taloa ympäröivä mäntymetsä tarjoaa asukkaillemme hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Validialainen hoitaja.

Tule töihin viihtyisään Kokkolan Validia-taloon

Työntekijöiltämme useimmin kuultu palaute on se, että talossamme vallitsee hyvä yhteishenki. Arkemme on organsioitua, ja kun vastaan tulee yllättävä tilanne, mietimme yhdessä, kuinka se hoidetaan. Esihenkilö kuuntelee aina henkilökuntaa ja tukee heitä työssään. Olemme pieni yhteisö, jossa yhteiselo asukkaiden kanssa on saumatonta. Myös he neuvovat aina mielellään uusia työntekijöitä talossamme. Kaikki tuntevat talon asiat, ja kaikki välittävät toimivan arjen ja hyvän yhteishengen ylläpitämisestä. Avainsanoja työssämme ovat lämminhenkisyys ja luonteva omatoimisuus, joka pohjautuu luottamukselle ja välittämiselle.

Tietoa Kokkolan Validia-talosta

Talomme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä, jossa kaikki palvelut ovat lähellä. Noin 150 metrin päässä on Koivuhaan palvelukeskus, josta löytyy kauppoja, terveyskeskus, apteekki, kirjasto, kampaamo ja ravintoloita. Kokkolan keskustan palvelujen ääreen on meiltä matkaa kolmisen kilometriä.

Käyntiosoite

Metsonkuja 8

67800 Kokkola

Koivuhaka

Keski-Pohjanmaa

Reitti tänne

Perustiedot

Talotyyppi:Kerrostalo
Paikkojen määrä:42
Asuntojen koko:31-56 m2
Yhteiset tilat:Ruokasali, kabinetti, liikuntatilat, sauna-, peseytymis- ja pukutilat, nettikahvila, monitoimitila ja neuvotteluhuone.
Palvelumme:Ateriapalvelu, Henkilökohtainen apu, Omaishoidon lomitus, Päivätoiminta, Vammaispalvelulain mukainen palveluasuminen