Siirry sisältöön
Hoitaja ja asiakas täyttävät yhdessä ristikkoa.

Puheterapiapalvelumme on suunnattu aivovamman tai aivoverenkiertohäiriön tai selkäydinvamman saaneille henkilöille. Tarjoamme puheterapiaa laitos- ja avomuotoisena kuntoutuksena pääkaupunkiseudulla. Suunnittelemme ja toteutamme kuntoutuksesi yksilöllisten tavoitteidesi mukaisesti.

Apua vuorovaikutukseen ja arjen toimintakykyyn

Puheterapiakuntoutuksen tavoitteena on edistää vuorovaikutus- ja toimintakykyäsi päivittäisessä arjessasi. Puheterapian asiantuntijamme suunnittelevat ja toteuttavat kuntoutusjaksosi yksilöllisten tarpeidesi ja toiveidesi mukaisesti.

Kuntoutustarpeesi voi liittyä esimerkiksi aivovamman aiheuttamaan kommunikaatio- ja vuorovaikutushäiriöihin, afasiaan, puhemotoriikkaan tai syömiseen. Puheterapeuttimme arvioivat terapiassa käytettävät kuntoutusmenetelmät kuntoutukselle asettamiesi tavoitteiden mukaisesti.

Puheterapiakuntoutuksemme on mahdollista toteuttaa avo- ja laitoskuntoutuksena sekä ryhmämuotoisena kuntoutuksena. Omaisten ja lähiympäristön ohjaus kuuluu olennaisena osana toteuttamaamme puheterapiapalvelua.

Kuntoutusteknologia ja apuvälineet puheterapian tukena

Hyödynnämme puheterapiakuntoutuksessa monipuolisesti kuntoutusteknologiaa ja erilaisia apuvälineitä. Puheterapiassa käytettävä kuntoutusteknologia määräytyy aina yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Käytössämme on mm. katseohjauslaitteisto, joka mahdollistaa mm. puheen ymmärtämisen arvioinnin jo varhaisessa vaiheessa. Lisäksi käytössämme on monipuolinen valikoima puhetta tukevia ja korvaavia apuvälineitä, joiden käyttöä arvioidaan ja harjoitellaan kuntoutusjakson aikana.

Olemme palveluntuottajina seuraavissa sopimuksissa

Voit hakeutua puheterapiakuntoutukseen myös palvelusetelillä, hyvinvointialueen maksusitoumuksella tai itsemaksavana.

Kela:

Kysy lisätietoja kuntoutuksen asiakaspalvelusta