Yli-Maarian Validia-talo

Validian kehitysvammaisille sekä autisminkirjon asiakkaille suunnattu asumispalveluyksikkö valmistuu Yli-Maariaan rauhalliselle pientaloalueelle, jonka läheisyyteen on kaavoitettu kallioinen, helppokulkuinen metsäreitti. Talo sijaitsee noin 11 kilometriä Turun keskustasta. Uusi yksikkö valmistuu loppuvuodesta 2022.
Yli-Maarian havainnekuva 022022
Yli-Maarian tonttikuva 2022

Sijainti:

Yli-Maarian Validia-talo on rauhallista elämää luonnonläheisyydessä toivovan unelmakoti, mutta kuitenkin lähellä arjen palveluita. Alueella on uusissa palvelurakennuksissa kirjasto, kauppa, seurakuntakeskus ja alle kahden kilometrin päässä terveysasema. Läheltä pääsee myös nousemaan Turun keskustaan kulkevaan paikallisliikenteen bussiin.

Talo sijaitsee noin 11 kilometrin päästä Turun keskustasta pientaloalueella Yli-Maarian kaupunginosassa lähellä kaunista Varsinais-Suomen luontoa. Alue on vielä uutta, jonka vuoksi se vähitellen muotoutuu omanlaisekseen. Muun muassa läheiseen kallioiseen metsään on kaavoitettu helppokulkuinen metsäreitti.

Tietoa talosta:

  • 18-paikkainen ryhmäkoti, jossa paikat on jaettu neljään pienryhmään. Pienryhmän tiloissa on omat oleskelu- ja ruokailutilat.
  • Talo on esteetön ja yksitasoinen.
  • Talo rakennetaan huomioiden kotirauha sekä asukkaiden yksityisyys.
  • Yhteiset tilat: ryhmäkohtainen oleskelu- ja ruokatila, monitoimitila, sauna, sosiaalitila sekä esteetön piha-alue.

Rakennus- ja suunnitteluvaiheessa on huomioitu tulevien asukkaiden tarpeet sekä turvallisuus. Esteettömät ratkaisut niin huoneissa kuin yhteisissä tiloissakin helpottavat asukkaiden omatoimista arkea ja toimintakykyä. Tervetuloa kotiin -konseptimme, jota käyttäen rakennamme ja remontoimme yksiköitämme, antaa talolle viihtyisän ja modernin ilmeen. Raikkaiden värien keskellä, mukavissa ja toiminnallisissa tiloissa on viihtyisää ja turvallista asua.

Ryhmäkotien viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä

18-paikkaisessa ympärivuorokautista hoivaa tarjoavassa Validia-talossa yksikkö on jaettu neljään rauhalliseen ryhmään, jossa on mukavaa viettää yhteistä virikkeellistä arkea, mutta myös mahdollisuus omaan rauhaan ja yksityisyyteen. Vapaaehtoinen yhteistoiminta tuo asukkaan arkeen sosiaalisuutta sekä hauskaa tekemistä. Ryhmäkodissa jokaisella ryhmällä on omat ruokailu- ja oleskelutilat omien asuntojen lähettyvillä, joissa aikaa voi viettää yksin ja yhdessä. Lisäksi yksiköstä löytyy yhteinen monitoimitila, sosiaalitilat sekä sauna. Yksiköllä on myös esteetön oleskelupiha, jolla voi nauttia kesäauringosta tai vaikka rakentaa lumiukkoja talvipakkasella.

Asukkaillamme on osoitetut omahoitajat, jotka tuntevat asukkaat ja heidän toimintatapansa ja näin sujuvoittavat arjen toimintaa sekä luo henkilökohtaisen suhteen asukkaisiin. He myös tekevät omais- ja muuta verkostoyhteistyötä sekä hoitavat päivittäiset kirjaamiset.

Palvelut

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteyttä: Päivi Lind, liiketoimintajohtaja, puh. 040 848 0472

Töihin Yli-Maarian Validia-taloon?

Haluaisitko sinä olla osa uutta ja ammattitaitoista Yli-Maarian tiimiä? Seuraa Turun seudun työpaikkojamme ja tilaa työpaikkavahti, niin saat tiedon kun avaamme Yli-Maarian paikat myöhemmin tänä vuonna. 

Yli-Maarian Validia-talossa pääset tekemään monipuolista ja mielenkiintoista työtä. Tule osaksi innostunutta ja ammattitaitoista vammaishoitotyön tiimiä. Tuemme, ohjaamme ja avustamme asiakkaitamme päivittäisissä toimissa heidän tarpeidensa mukaisesti. Kohtaamme asiakkaamme aitona, omana itsenämme. Meillä on tärkeää aito ihmisen kohtaaminen ja kuntouttava työote.

Työssäsi toimit asiakkaan omahoitajana tehden omais- ja muuta verkostoyhteistyötä. Työtäsi ohjaa asiakkaan palveluiden toteuttamissuunnitelma ja vastuullasi on lääkehoidon toteuttaminen ja päivittäinen kirjaaminen. Ammattitaitosi on laajasti käytössä vaihtelevissa hoitotoimenpiteissä ja myös asiakkaidemme vapaa-ajantoiminnan järjestämisessä. Työ on ensisijaisesti 3-vuorotyötä tai sovitusti aamu- tai iltavuoroa, tai yötyötä.

Toimipisteen palvelut
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake