Siirry sisältöön
Turun Validia-talon kuntoutustila

Turun Validia-talossa järjestettävät laadukkaat fysioterapiapalvelumme on suunnattu aivo- ja selkäydinvammaisille sekä muita neurologisia sairauksia sairastaville henkilöille.

Suunnittelemme ja toteutamme jokaiselle uniikin kuntoutuspolun, joka ottaa huomioon yksilölliset tavoitteet sekä mielenkiinnon kohteet. Tarvittaessa kuntoutukseen voidaan yhdistää myös moniammatillinen yksilökuntoutusjakso (laitoskuntoutusjakso) kuntoutuskeskus Synapsiassa, Helsingissä.

Meille voit tulla fysioterapiaan Kelan sopimuksen, Turun kaupungin / Varsinais-Suomen hyvinvointialueen maksusitoumuksen ja vakuutusyhtiön kustantamana tai vaihtoehtoisesti itsemaksavana.

Tutustu fysioterapeuttiimme

Heta Laitinen
Fysioterapeutti, Turun Validia-talo
Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus, Turku

Varaa aika fysioterapeutille asiakaspalvelun kautta

Kuntoutuksen valtakunnallinen asiakaspalvelu
Nordenskiöldinkatu 18 B, 00250 Helsinki
ma-su klo 8-21

Fysioterapiaa monipuolisesti erilaisissa tiloissa

Tarjoamme avomuotoista fysioterapiaa Turun Validia-talon terapiatilassa, asiakkaan kotona tai toimintaympäristössä kotikäynteinä sekä allasterapiana julkisissa allastiloissa. Terapiatilassa on mahdollista toteuttaa painokevennettyä seisomis- ja kävelyharjoittelua sekä monipuolisia ja turvallisia toimintakykyä ylläpitäviä ja kehittäviä harjoituksia erilaisia terapiavälineitä hyödyntäen. Meillä on käytössä leveä terapiapöytä sekä henkilönostin.

Fysioterapiaamme voivat tulla kaikki kuntoutusta tarvitsevat vammaiset ja vammautuneet henkilöt. Meille on helppoa saapua taksilla suoraan pääovemme eteen. Kaikki Turun Validia-talon tilat ovat esteettömät ja terapiatila sijaitsee lähellä pääsisäänkäyntiä 1.kerroksessa.

Neurologista fysioterapiaa yksilöllisesti

Fysioterapeuttimme on erikoistunut neurologiseen fysioterapiaan ja laatii tavoitteet kuntoutukselle yhdessä asiakkaan kanssa yksilölliset tarpeet ja toimintakyky huomioiden.

Tavoitteiden saavuttamiseksi fysioterapeutti ohjaa monipuolisia ja nousujohteisia harjoitteita, sekä hyödyntää erilaisia manuaalisia menetelmiä, esimerkiksi faskiakäsittelyä heikkojen lihasten aktivoimiseksi ja jännityksien rentouttamiseksi. Fysioterapia voi pitää sisällään erilaisia toiminnallisia harjoitteita, kävelyn ja/tai pyörätuolilla liikkumisen ohjausta tai siirtymisten harjoittelua.

Myös moniammatilliset ohjauskäynnit, kuten avustajien ja/tai hoitajien ohjaus ovat mahdollisia tavoitteiden saavuttamiseksi ja päivittäisten toimintojen sekä turvallisen liikkumisen sujuvoittamiseksi kotona.  Tarvittaessa fysioterapeuttimme arvioi yhteistyössä maksajatahon kanssa soveltuvien apuvälineiden tarvetta liikkumisen edistämiseksi. 

Käyntiosoite

Hippoksentie 29

20720 Turku

Vasaramäki

Varsinais-Suomi

Reitti tänne

Moniammatillista osaamista vuosikymmenten kokemuksella

Vertaiskuntoutus ohjaa oivalluksiin, kehittää arjen toimintakykyä ja tukee elämän kriisitilanteessa

Blogit 11.9.2023

Olemme kulkeneet yhteistä kuntoutuksen matkaa vammaisten ja vammautuneiden kanssa jo 70 vuoden ajan, kulkeneet kohti modernimpaa, teknologiaa hyödyntävää kuntoutusta ja nähneet alan muuttuneen ympäristön. On kuitenkin asioita, joita kuntouttavan terapiatyön ammattilaiset eivät aina voi tarjota eli vertaistukea.

Laitoskuntoutuksesta moderniin moniammatilliseen yksilökuntoutukseen

Blogit 16.5.2023

Moniammatillinen yksilökuntoutus tunnetaan ehkä edelleen paremmin nimellä laitoskuntoutus. Termi laitoskuntoutus kuitenkin kuulostaa hieman ankealta ja sairaalamaiselta, ja sitä ehkä pidetäänkin hieman vanhanaikaisena ja tylsänä, vaikkei se sitä ole.

Musiikista groovea fysioterapiaan

Blogit 21.3.2023

Musiikki on tarjonnut minulle fysioterapeuttina monipuolisia työkaluja asiakkaan koko-naisvaltaiseen kuntoutustyöhön.