Siirry sisältöön

Validia Oy ostaa Yksityinen sosiaalipalvelu Oy:n 21.12.2021 sovitulla yrityskaupalla. Yksityinen sosiaalipalvelu Oy omistaa kehitysvammaisten asumispalveluyksikön Iina & Akseli -kodin Kaarinassa. Hoivakodin koko liiketoiminta, henkilöstö ja kaikki sopimukset siirtyvät 3.1.2022 Validialle. Yhtiö jatkaa toistaiseksi toimintaansa kuten tähänkin asti ja nykyisellä nimellä.

Iina & Akseli -koti on yksityinen, vuonna 2016 perustettu, hyvämaineinen kehitysvammaisten palveluasumisyksikkö, joka sijaitsee Kaarinassa Koriston kaupunginosassa. Iina & Akseli -koti tarjoaa ympärivuorokautista ja palveluasumista yhteensä 16 asiakkaalle. Yksikkö työllistää yli 10 henkilöä, jotka jatkavat yksikössä vanhoina työntekijöinä.

Varsinais-Suomessa on toiminut viisi Validian yksikköä ja Porissa yksi: asukaspaikkoja niissä on yhteensä lähes 200. Validian Turun alueen palvelutarjonnassa erityistä on erilaisiin palvelutarpeisiin vastaava monimuotoinen asuntotarjonta yhteisöllisestä palvelutalosta, rivitaloasuntoihin ja tavanomaiseen kerrostalon asuntokantaan integroituihin asuntoihin. Validia avasi vuoden 2021 lopulla Kaarinaan myös monialaisen palveluasumisen yksikön henkilöille, joilla on merkittäviä toiminnan ja liikkumisen rajoitteita ja haasteita, jotka liittyvät esimerkiksi aistisäätelyyn, impulssiherkkyyteen ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen.

”Palvelumme ovat tähän asti keskittyneet valtaosin henkilöille, joilla on selkäydin- ja/tai aivovamma. Kaarinassa sijaitsevan Iina & Akseli -kodin lisäksi Validialla on kehitysvammaisten asumisyksikkö Helsingissä Pitäjänmäellä sekä uusi yksikkö rakenteilla ja avautumassa loppuvuodesta 2022 Yli-Maarian kaupunginosaan Turkuun”, kertoo liiketoimintajohtaja Päivi Lind.

”Validia julkisti viime syksynä uuden strategiansa, ”Rakennetaan Suomesta maailman paras maa vammaisille ja vammautuneille”. Tavoitteenamme Suomen vanhimpana ja suurimpana täysin vammaispalveluihin keskittyneenä yrityksenä on sekä kehittää vammaispalveluiden laatua että laajentaa orgaanisesti ja yritysostoin toimintaamme niin nykyisten kuin uusien palveluiden osalta. Iina & Akseli -kodin yrityskauppa toteuttaa tätä strategiaamme, ja toivotamme Iina & Akseli -kodin henkilöstön ja asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi Validiaan”, kommentoi Validian toimitusjohtaja Laura Räty.

”Validialla on valtakunnallisena alan markkinajohtajana näkemystä ja mahdollisuus kehittää toimintaa sekä henkilöstön osaamista aivan uudella tavalla. Parhaillaan kehitämme mm. vammaispalveluihin laatuindeksiä, jonka avulla voimme yhteismitallisesti mitata hoidollista laatua, asukkaan elämän laatua sekä työntekijän työn tekemisen laatua”, toteaa Validian laatujohtaja Riikka Haahtela.

”Olemme tuottaneet kehitysvammaisten asumispalveluita Turun alueella jo yli 20 vuoden ajan. Luovumme haikealla mielellä viimeisestä asumispalveluyksiköstämme. Haimme hyvää ja laadukasta toimijaa työmme jatkajaksi. Siksi olemme tyytyväisiä, kun tiedämme, että sekä asukkaat että henkilöstö pääsevät erittäin hyviin käsiin kehittyvään yhtiöön”, toteavat Iina & Akseli -kodin perustajat Sisko Katara ja Erja Niemi.

Hyvien valintojen viikko – valitse hyvää Suomeen ja suomalaisille

Uutiset 26.4.2024

Vapun ympärillä vietettävä Hyvien valintojen viikko on otollinen ajankohta miettiä omia valintojaan. Onhan vappu ihan …

Hyvien valintojen viikko

Evondosin ja Validian pilotti säästää hoitajatyötä ja lisää vammaisten omaa osallistumista sekä itsenäisyyttä

Uutiset 17.4.2024

Suomessa on erilaisten ympärivuorokautisten asumispalvelujen piirissä yli 60 000 henkilöä (THL). Monet totutuista ja käytössä …

Lääkehoito

Aivoviikko muistuttaa aivoterveyden merkityksestä – aivovamma koskettaa puolta miljoonaa suomalaista

Uutiset 15.3.2024

Kuka tahansa meistä Keväinen innokkuus, taitojen puute ja kelien vaihtuvuus lisäävät onnettomuusriskiä. Kuka tahansa meistä …

Mies käyttää pyörätuolia ja pelaa sulkapalloa.