Pasilan päivätoiminta: ryhmiä kävijöiden toiveiden pohjalta

Pasilan päivätoiminta tarjoaa ryhmämuotoista toimintaa ja mukavia kohtaamisia joka arkipäivä. Tärkeimmät ohjenuorat moniammatillisen tiimimme työssä ovat tavoitteellisuus ja kävijöiden omat toiveet.

Pasilan ikkuna

Tule mukaan tekemään arjesta mielenkiintoista!

Pasilan päivätoiminnassa seurataan tiiviisti aikaa: pureudumme keskusteluryhmissämme ajankohtaisiin asioihin ja päivän polttavimpiin puheenaiheisiin.

Tiukasti ajassa kiinni ollaan myös muissa toimintaryhmissämme. Pasilassa kokeillaan niitä juttuja, jotka ovat juuri nyt pinnalla.

Yksi suosituimmista ryhmistämme tällä hetkellä on hyggeily-ryhmä, jossa leivotaan ja kokataan herkkuja kaikkien kävijöidemme yhteiseksi iloksi. Meillä on muun muassa oma vanha leipäjuuri, josta leivomme maailman parasta hapanta ruisleipää koko porukalle.

Hyggeily-ryhmässä olemme myös innostuneet kokeilemaan kasvien kasvatusta papaijasta bataattiin ja inkivääristä avokadoon. Valoisilla ikkunalaudoillamme onkin tällä hetkellä komeat taimiviljelmät.

Rokkia, nikkarointia ja jumppaa

Käytämme kädentaito- ja taideryhmissämme mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja, ja olemmepa esitelleet kierrätysmateriaaleista tehdyn teoksemme Taiteiden yössäkin.

Kuvataiteen lisäksi meillä tehdään musiikkia. Päivätoiminnan tiloissa on oma studio, jossa halukkaat voivat vaikkapa rokata porukalla. Nikkaroinnista kiinnostuneet taas pääsevät hiomaan taitojaan puuverstaallamme.

Yhdellä ohjaajistamme on personal trainerin koulutus, ja hän sekä vetää jumppia että neuvoo halukkaita liikunta-asioissa. Aivojumppaa taas harjoitamme muistiryhmissämme, joissa kävijät voivat käyttää vaihtoehtoisia kommunikaatiovälineitä.

Tämän lisäksi Pasilassa muun muassa lauletaan, visaillaan ja pelataan yhdessä. Ja kun koronatilanne helpottaa, lähdemme taas uloskin pelaamaan pihapelejä ja pienille retkille lähiympäristöön.

Päivätoiminnan tilat sijaitsevat Pasilassa keskeisellä paikalla, jonne pääsee kätevästi julkisilla liikennevälineillä. Avariin ja valoisiin yli 500 neliön tiloihimme on helppo tulla sisälle myös pyörätuolilla tai sähkömopolla.

Tavoitteellista toimintaa kävijöiden toimintakyvyn parantamiseksi

Moniammatillinen tiimimme tekee tavoitteellista työtä asiakkaidemme toimintakyvyn parantamiseksi. Tavoitteenamme on poistaa yksinäisyyttä ja ehkäistä syrjäytymistä sekä lisätä kävijöidemme osallisuuden kokemuksia ja tunnetta porukkaan kuulumisesta.

Keskeisessä roolissa Pasilan päivätoiminnassa ovatkin sosiaaliset kontaktit ja vertaistuki. Kaikki kävijämme tulevat meillä nähdyksi ja kuulluksi tasa-arvoisina keskustelijoina.

Moniammatillinen henkilökuntamme on aina paikalla antamassa ammatillista tukea ja neuvoja sekä vastauksia kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin.

Toimintaa suunnitellessamme otamme huomioon kävijöiden toiveet, minkä lisäksi henkilökuntamme tuo mukaan ryhmätoimintaan oman erityisosaamisensa ja mielenkiinnonkohteensa.

Maahanmuuttajataustaisilta harjoittelijoitamme olemme saaneet oppia paljon erilaisista kulttuureista. Ja kun korona-aika on ohi, kutsumme mielellämme taas myös vierailijoita kertomaan meille asioista, joita emme vielä tunne kovin hyvin.

Näin pääset mukaan päivätoimintaan

Ota meihin yhteyttä ja tiedustele sinulle sopivia ryhmiä! Pääsääntöisesti asiakkaan kunta maksaa palvelun, joten ole yhteydessä myös kotikuntasi sosiaalityöntekijään ja kysy mahdollisuutta tulla Pasilaan. Toki voit myös ostaa palvelun itse.

Yhteystiedot

Pasilan päivätoiminta, Validia
Kumpulantie 1 A, 6. krs, 00520 Helsinki

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake