Vertaiskuntoutus

Vertaiskuntouttaja tukee, kannustaa ja ohjaa uusiin oivalluksiin. Validian vertaiskuntoutuksessa aiemmin vammautunut henkilö jakaa omia tietojaan ja taitojaan selkäydinvammaiselle kuntoutujalle. Vertaiskuntouttajat ovat koulutettuja kuntoutuksen ammattilaisia.

Vertaiskuntoutus koostuu keskusteluista ja toiminnallisista ryhmistä sekä yksilöllisestä taitojen harjoittelemisesta. Vertaiskuntouttajan lisäksi mukana voi olla esimerkiksi fysioterapeutti.
Vertaistukiryhmä

Tietoa ja taitoa vertaiselta toiselle

Vertaiskuntoutuksessa saa apua ja vinkkejä arkeen ja erilaisiin elämäntilanteisiin: pyörätuolin käsittelyyn, kotona pärjäämiseen, pukeutumiseen, autoiluun, ruoanlaittoon, harrastamiseen, matkailuun ja vammaisuuden kohtaamiseen. Vertaiskuntoutus suunnitellaan aina yksilöllisten tarpeiden mukaan. Sitä voidaan toteuttaa kuntoutujakohtaisesti tai ryhmässä.

Vertaiskuntoutus soveltuu kaikille selkäydinvammaisille kuntoutujille. Vertaiskuntoutus täydentää Validian moniammatillista kuntoutusta ja jatkuu koko kuntoutumisen ajan. Se edistää kuntoutujan valmiuksia täysipainoiseen elämään.

Selkäydinvammaisten vertaiskuntoutusta on toteutettu ja kehitetty Validia Kuntoutuksessa jo 20 vuotta.

Validia vertaiskuntouttaja

  • tukee ja kannustaa
  • ohjaa kuntoutujaa oivalluksiin
  • kohtaa kuntoutujan tasa-arvoisena ja ennakkoluulottomasti
  • on positiivinen, luotettava ja realistinen
  • on koulutettu kuntoutuksen ammattilainen
     

”Me vertaiskuntouttajat luomme oman kokemuksen kautta mahdollisimman hyvät lähtökohdat siihen hetkeen, kun kuntoutuja lähtee kotiin.”

Vertaiskuntouttaja Erkki Lämsä, Validia Kuntoutus Helsinki

”Vertaisuus toteutuu täällä myös niin, että kuntoutujat näkevät toisia kuntoutujia talossa liikkuessaan. Se on minusta tärkeää. Kun lähtee täältä ensimmäisen kerran kotiin ja ulkomaailmaan, on mahdollisuus tehdä asioita liikuntarajoitteesta tai vammasta huolimatta, olla täyspainoinen osa normaalia yhteiskuntaa, eikä tarvitse eristäytyä kotiin.”

Vertaiskuntouttaja Markku Poikela, Validia Kuntoutus

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake