Iina ja Akseli -koti

Iina ja Akseli -kodissa hyvä arki rakentuu asukkaiden kuuntelemiselle ja heidän osallisuutensa vahvistamiselle.
Iina ja Akseli koti

Omannäköistä elämää turvallisessa ympäristössä Iina ja Akseli -kodissa

Meille Iina ja Akseli -kodissa on kaikkein tärkeintä, että jokaisella asukkaallemme on hyvä ja turvallinen olo omassa kodissaan. Rakennamme asukkaillemme hyvää arkea heidän itsemääräämisoikeuttaan ja omannäköistä elämäänsä kunnioittaen.

Kuuntelemme kaikissa asioissa asukkaittemme ajatuksia, ja pyrimme myös aktiivisesti vahvistamaan heidän osallisuuttaan yhteisessä päätöksenteossamme.

Turvallisuudentunnetta Iina ja Akseli -kodissa lisää se, että meillä on henkilökunnassa hyvin vähän vaihtuvuutta. Työntekijät ja asukkaat ehtivät siis tulla tutuiksi toisilleen, ja viihdymmekin hyvin yhdessä koko porukalla.

Tavoitteellisen, ohjatun viriketoiminnan lisäksi vietämme usein aikaa yhteisessä oleskelutilassamme ihan vain jutellen tai musiikkia kuunnellen. Joskus saatamme pistää lauluksi tai tanssiksikin.

Oleskelutilan lisäksi talossamme on kaksi yhteiskeittiötä ja sauna porealtaineen. Saunan olemme perinteisesti lämmittäneet lauantaisin.

Yhteisiä retkiä luontoon ja kulttuurin pariin

Viriketoiminta Iina ja Akseli -kodissa voi olla mitä tahansa askartelusta rentoutusharjoituksiin ja leivonnasta aistitoimintaan. Suunnittelemme viriketoiminnan sisältöä yhdessä asukkaiden kanssa viikoittaisissa kotikokouksissamme.

Olemme myös kutsuneet taloon vierailevia esiintyjiä asukkaiden virkistykseksi ja käyneet yhdessä Muumimaailmassa.

Lyhempiäkin retkiä teemme mielellämme yhdessä. Olemme retkeilleet grillaamaan läheisen luontopolun esteettömälle laavulle, ja lisäksi olemme käyneet muun muassa markkinoilla, konserteissa, elokuvissa ja teatterissa. Elokuviin pääsimme porukalla myös korona-aikana, kun läheisessä elokuvateatterissa järjestettiin meille yksityisnäytös.

Palvelut ja hienot ulkoilumaisemat lähellä

Iina ja Akseli -koti sijaitsee keskellä pientaloalueen rauhaisaa elämänrytmiä. Alueella on mukava ulkoilla, sillä lähellä on sekä metsäisiä että merellisiä maisemia.

Talolta voi ulkoilla myös Kaarinan keskustaan, jonne matkaa on noin kaksi kilometriä. Kaarinan keskustasta löytyvät kaikki keskeiset palvelut päivittäistavarakaupoista apteekkiin, kirjastosta uimahalliin ja elokuvateatterista terveyskeskukseen.

Lisää palveluja sekä harrastusmahdollisuuksia ja kulttuuritarjontaa on Turussa, jonne on hyvät liikenneyhteydet aivan Iina ja Akseli -kodin tuntumasta.

Töihin Iina ja Akseli -kotiin?

Iina ja Akseli -kodissa pääset työskentelemään kirjaimellisesti kodinomaisessa ympäristössä; monet työntekijämme ovat todenneet, että talomme tuntuu enemmän kodilta kuin työpaikalta. Perhemäinen tunnelma syntyy osittain siitä, että sekä työntekijät että asukkaat viihtyvät meillä pitkään ja kaikki oppivat tuntemaan toisensa hyvin.

Ilmapiiri työyhteisössämme on avoin. Keskustelemme kaikesta, ja työntekijät saavat äänensä kuuluviin myös toimintamme kehittämisessä. Työ meillä on ihmisläheistä, ja ihmiskohtaamisille perustuvassa työssä jokainen päivä on ainutlaatuinen.

Iina ja Akseli -kodissa pääset myös nauttimaan mukavasta ympäristöstä viihtyisällä pientaloalueella, jonka läheltä löytyy niin metsää kuin merimaisemaakin.

Katso avoimet työpaikat täältä.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteyttä: Päivi Lind, liiketoimintajohtaja, puh. 040 848 0472

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake