Siirry sisältöön

Validia ja Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+:n järjestivät yhteistyössä ateriapalveluiden kehittämispäivän maaliskuun alussa.

Ruoka herättää paljon tunteita, sillä se on osa kaikkien meidän arkeamme, ja on ravitsemuksen lisäksi usein myös nautinto. Ravitsevan, laadukkaan, terveellisen, monipuolisen ja maukkaan ruuan merkityksen tunnistaa meistä jokainen ja tämä on yksi laatukriteereistämme palveluntarjonnassa. Validia ja Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+:n järjestivät yhteistyössä ateriapalveluiden kehittämispäivän maaliskuun alussa.

Kehittämispäivien tavoitteena oli, että osallistujat saavat tietoa, innostusta ja konkreettisia malleja huomioida aterioiden valmistuksessa ja jakelussa ruokavalintojen eettisiä ja ekologisia näkökulmia, vatsa- ja suolistoterveyttä ja niihin liittyvien sairauksien ennaltaehkäisyä sekä ruokakolmion toteutumista aterioilla. Kouluttajina toimivat laillistettu ravitsemusterapeutti Raisa Valve, elintarviketieteen maisteri Meri Mathlin ja laillistettu ravitsemusterapeutti, filosofian tohtori, MBA Reijo Laatikainen.

Koulutuksen sisältöaiheet:

Validialta valmennusta koordinoi ateriapalvelupäällikkö Erja Ruuttila: ”Ruoalla ja ruokailuhetkillä on tärkeä rooli asiakkaidemme päivässä niin ravitsemuksen kuin yhteisöllisyyden kannalta. Ruokailuhetkinä tavataan tuttuja ja vaihdetaan kuulumisia. Palvelutapahtumana ateriointi on neljä kertaa vuorokaudessa toistuva tapahtuma, jolloin ateriapalveluiden osuus onnistuneeseen palvelukokemukseen on merkittävä. Ruuan tarkoitus on edistää ja ylläpitää terveyttä, mutta myös tuottaa hyvää mieltä. Asiakkaidemme toiveena ovat yleensä tutut, tavalliset kotiruoat. Näitä toiveita me ateriapalvelussa toteutamme ja piristeeksi välillä valmistamme jotain uusia ja erilaisia makuelämyksiä.”

Erja jatkaa: ”Ruoka ja ruokapalvelut muuttuvat ja kehittyvät nopeasti. Muuttuvassa ajassa asioiden painopisteet myös muuttuvat. Nyt kiinnitetään suurta huomiota ruuan eettisyyteen ja ekologisuuteen. Sen vuoksi ateriapalveluhenkilöstön kehittämispäivillä tarkasteltiin, mitä me voimme osaltamme tehdä eettisyyden ja ekologisuuden eteen Validian ruokapalvelussa. Otamme tulevaisuudessa pienen, mutta haastavan askeleen kohti kasvisruokien parempaa suosioita.”

Ateriapalveluidemme henkilöstömme ammattitaitoa punnitaan myös asiakkaidemme erityisruokavalioiden ja ruoka-aineallergioiden huomioimisessa. Kyse ei ole pelkästään ruoka-aineallergioista vaan esim. ruuan koostumus tulee huomioida sekä yhä useammin useiden eri ruoka-aineiden huomioimisesta yksilöllisissä ruokavalioissa. Ateriapalveluhenkilöstömme on alansa huippuammattilaisia, kun ruuan valmistuksessa tulee maun lisäksi huomioida pitkä lista eri seikkoja. ”Henkilöstömme on hyvin vastuuntuntoista ja sitoutunutta porukkaa”, kiittelee Erja.

Lisää ajankohtaisia uutisia

Vuonna 2021 aloitettu Validian laatuohjelma tuottaa tulosta

Nimitykset, Uutiset 19.11.2024

Validia käynnisti vuonna 2021 osana strategia- ja muutosprosessia historiallisesti mittavan palveluiden ja toiminnan laadun kehittämiseen …

Validia Hervanta

Bobath-kurssi Synapsiassa

Uutiset 13.11.2024

13.11.2024 Tavoitteenamme on olla vammaispalveluiden laatujohtaja, ja henkilöstömme osaamisen kehittäminen on meille tärkeää. Halusimme tarjota …

Sote tarjoaa naisille paalupaikan johtajuuteen

Uutiset 12.11.2024

Lausahdus ”sosiaali- ja terveyspalvelut lepäävät naisten harteilla” pitää paikkansa siten, että lähes 90 % alalla …

Laura Ämmälä, Toimitusjohtaja Validia