Tourulan Validia-talo

Talomme sijaitsee kaupungin sykkeessä lähellä monipuolisia kulttuuri ja harrastusmahdollisuuksia ja tarjolla on runsaasti erilaisia opiskelumahdollisuuksia. Jyväskylä sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja pääset tänne helposti useimmista paikoista ympäri Suomea.

Lue alempaa sivupalkista Minnan asukastarina.
Thumbnail

Sijainti

Talomme sijaitsee historiallisesti kauniilla ja arvokkaalla veturitallin alueella, mutta kuitenkin nuorekkaassa opiskelijakeskittymän ilmapiirissä, josta pääset viidessä minuutissa kävelykadun kaupunkitunnelmaan monien palvelujen äärellä. Ruoka- ja erikoisaupat, apteekit, kirjasto, ravintolat, terveysasema ja Jyväskylän matkakeskus löytyvät läheltä.

Myös ulkoilumahdollisuudet ovat keskustasta lyhyen matkan päässä kuten kauniit Jyväsjärven ulkoilureitit ja satama. Jyväskylässä on myös huomioitu soveltavan liikunnan mahdollisuudet https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/liikkumaan-ohjatusti-ja-omatoimisesti/soveltava-liikunta/soveltavan-liikunnan-tapahtumat.

Hyvää musiikkia kuulee kesäisin perinteisesti järjestettävillä Suomi-Popin festareilla Lutakonaukiolla, jossa sijaitsee myös kaupunkilaisten suosima kesäkeidas satamakahviloineen. (Poikkeuksellisesti tänä vuonna ei järjestetä festareita koronatilanteen vuoksi).

Tietoa talosta

  • 21 asuntoa, kooltaan 37,5–42 m². Kaikissa asunnoissa on tupakeittiö, erillinen makuuhuone, tilava kylpyhuone ja lasitettu parveke.
  • Osalla asunnoista on asuntokohtainen varastotila.
  • Meillä on viihtyisiä ja toimivia kaikille yhteisiä tiloja kuten takalla varustettu oleskelu- ja ruokailutila, jumppasali, jossa on kuntoiluvälineitä sekä  pyykkitupa ja sauna.

Erityistä

Perinteisiimme kuuluu juhlistaa kalenterivuoden juhlapäiviä yhdessä ja asukastoimikunta järjestää myös erilaisia teemajuhlia. Toimintaa pääsee kaikki ideoimaan yhdessä ja osallistumme ahkerasti erilaisiin hankkeisiin ja tapahtumiin sekä teemme yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa. Säännölliset asukaskokoukset kuuluvat osaksi toimintaamme.

Yhteisissä tiloissa aikaa voi viettää vaikkapa tv:tä katsellen tai yhdessä pelaillen. Asukkaat voivat varata yhteistiloja myös omiin tilaisuuksiinsa.

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Talossa toimii ateriapalvelu. Voit nauttia tilaamasi ateriat yksikön yhteisissä tiloissa tai tarvittaessa toimitamme ateriat kotiisi palvelukäyntien yhteydessä.

Katso ruokalista

Vapaat asunnot

Katso Tourulan Validia-talon vapaat asunnot.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluvat vuokran lisäksi vesimaksu ja muut normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset. Vaatehuollon maksut veloitetaan voimassaolevan palveluhinnaston mukaisesti. Asukkailla on mahdollisuus vuokrata autopaikka. Talolle on myönnetty on ARA-rahoitusta.

Yhteystiedot

Tourulan Validia-talo,
Vaihdekuja 4
40100 Jyväskylä
etunimi.sukunimi@validia.fi

Yksikön omavalvontasuunnitelma

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake