Tourulan Validia-talo

Talomme sijaitsee kaupungin sykkeessä lähellä monipuolisia kulttuuri ja harrastusmahdollisuuksia ja tarjolla on runsaasti erilaisia opiskelumahdollisuuksia. Jyväskylä sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja pääset tänne helposti useimmista paikoista ympäri Suomea.
Thumbnail

Tourulan Validia-talo sijaitsee kaupunkielämän ja kulttuuripalvelujen keskellä

Tourulan Validia-talossa asut ympäristössä, jossa on vilkas kulttuurielämä ja kaikki palvelut lähellä. Läheltä löytyvät myös Jyväsjärven rantaraitin esteettömät ulkoilumaastot.

Tourulan Validia-talo sijaitsee nuorekkaalla kerrostaloalueella historiallisten Veturitallien kupeessa, aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Naapurustossa on runsaasti muun muassa opiskelija-asuntoja, ja Veturitalleilta löytyy esteettömiä harrastustiloja ja kahvila.

Kaupungin monipuoliset palvelut ovat kivenheiton päässä. Kaupat, ravintolat ja Paviljonki kulttuuripalveluineen sijaitsevat muutaman sadan metrin etäisyydellä Validia-talosta.

Matkakeskuksen juna- ja bussiasemillekin on matkaa vain pari sataa metriä, joten myös matkoille lähtö sujuu helposti.

Tilavissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet

Tourulan Validia-talon asunnot ovat tilavia ja valoisia, ja niissä kaikissa on lasitettu parveke, joka toimii kesäisin viihtyisänä oleskelutilana.

Talvisin taas on mukava piipahtaa takkatulen lämpöön alakerran ruokasaliin, jossa voi samalla tavata naapureitaan.

Alakerrassa on myös kuntosali, jossa pidetään fysioterapiaa. Muina aikoina sali laitteineen on asukkaiden vapaassa käytössä.

Grilli-iltoja ja teemajuhlia omalla porukalla

Talon omalla terassilla vietetään kesäisin grilli-iltoja, ja pihapiiristä sujahtaa muutamassa minuutissa Jyväsjärven rantaraitille ulkoilemaan esteettömästi.

Lähellä Tourulan Validia-taloa on myös satama-alue, josta kehitetään kaupunkilaisten viihtyisää olohuonetta. Ja kun koronatilanne hellittää, muutaman sadan metrin päässä Lutakon alueella pääsee taas nauttimaan elävästä musiikista kesäfestivaalien merkeissä.

Korona-ajan jälkeen juhlat jatkuvat myös omassa talossa: Tourulassa on perinteisesti kokoonnuttu yhteen viettämään niin ystävänpäivää kuin pääsiäistäkin, niin naistenpäivää kuin joulua ja juhannustakin kulloisenkin juhlapäivän teeman mukaisesti.

Jyväskylässä on myös huomioitu soveltavan liikunnan mahdollisuudet https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/liikkumaan-ohjatusti-ja-omatoimisesti/soveltava-liikunta/soveltavan-liikunnan-tapahtumat.

Tietoa talosta

  • 21 asuntoa, kooltaan 37,5–42 m². Kaikissa asunnoissa on tupakeittiö, erillinen makuuhuone, tilava kylpyhuone ja lasitettu parveke.
  • Osalla asunnoista on asuntokohtainen varastotila.
  • Meillä on viihtyisiä ja toimivia kaikille yhteisiä tiloja kuten takalla varustettu oleskelu- ja ruokailutila sekä jumppasali, jossa on kuntoiluvälineitä sekä  pyykkitupa ja sauna. Asukkaat voivat varata yhteistiloja myös omiin tilaisuuksiinsa.

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Talossa toimii ateriapalvelu. Voit nauttia tilaamasi ateriat yksikön yhteisissä tiloissa tai tarvittaessa toimitamme ateriat kotiisi palvelukäyntien yhteydessä.

Katso ruokalista

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluvat vuokran lisäksi vesimaksu ja muut normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset. Vaatehuollon maksut veloitetaan voimassaolevan palveluhinnaston mukaisesti. Asukkailla on mahdollisuus vuokrata autopaikka. Talolle on myönnetty on ARA-rahoitusta.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.

Yhteystiedot

Tourulan Validia-talo
Vaihdekuja 4
40100 Jyväskylä

Yksikön omavalvontasuunnitelma

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake