Rovaniemen Validia-talo

Rovaniemen Validia-talo sijaitsee kaupungin keskustassa kaikkien palvelujen äärellä. Vehreyttä maisemaan tuo viereinen puisto, jossa on myös hyvät kuntoilumahdollisuudet.
Thumbnail
julkisivu
julkisivu

Rovaniemen Validia-talo sijaitsee aivan kaupungin ytimessä monipuolisten palvelujen tuntumassa.

Heti talon vieressä on kauppa, posti ja apteekki. Torille ja isoon kauppakeskukseen on matkaa parin korttelin verran.

Läheltä löytyvät myös urheilukenttä ja uimahalli, ja kuntoaan voi ylläpitää Validia-talon viereisessä puistossakin, jossa on tarjolla ulkokuntoiluvälineet. Puistossa on mukava myös vain istuskella ja nauttia ympäröivästä vehreydestä.

Keskustan vilinää ja puiston vehreyttä voi halutessaan ihailla omasta kodista käsin: nelikerroksisessa Validia-talossa lähes jokaisella asukkaalla on oma parveke. Vain yksi asunto on parvekkeeton.

Paljon yhteistiloja ja uudenlainen aistihuone

Rovaniemen Validia-talossa on 31 yksiötä ja kolme kaksiota, jotka sopivat myös pariskunnille. Asunnot ovat tilavia, ja niitä nykyaikaistetaan ja ajanmukaistetaan joustavasti.

Omien mukavien kotien lisäksi asukkailla on talossa runsaasti viihtyisiä yhteistiloja, jotka on sävytetty kauniiseen hillittyyn värimaailmaan.

Asukkaiden yhteisessä käytössä on kokoushuoneen ja ruokalan lisäksi oleskelunurkkaus, jossa on tv, keittiö ja erilaisia pelejä sekä lehtiä lueskeltavaksi.

Päivätoiminta kokoontuu talon takkahuoneessa, joka muokataan pian viher-aistihuoneeksi. Yksi talon työntekijöistä suunnittelee ja toteuttaa muutoksen opinnäytetyönään Lapin ammattikorkeakouluun.

Retkiä luontoon ja juhlahumua

Talon väki viettää yhdessä aikaa myös ulkona grillaillen ja aterioiden – jopa talvisaikaan.

Kun korona-aika on ohi, lähdetään Validia-talon pihapiiristä retkeilemään yhdessä kauemmaskin. Aikaisempina vuosina retket ovat suuntautuneet muun muassa esteettömiin luontokohteisiin Vikakönkäälle ja Norvajärvelle.

Koronapandemian taltuttua talossa jatketaan myös yhteisiä juhlaperinteitä, joihin kuuluvat esimerkiksi jokavuotiset vappunaamiaiset.

Tietoa talosta

  • 4 kerrosta.
  • 34 asuntoa, joista pääosa on yksiöitä kooltaan 29–29,5 m² ja kolme kaksiota 60,5 m².
  • Yhteiset tilat: ruokasali, oleskelutila, kuntosali, sauna, takkahuone, neuvotteluhuone, pyykkitupa, harrastetila, häkkivarasto ja apuvälinevarasto, jossa on mahdollisuus sähköpyörätuolin lataamiseen.
  • Tiloja on vuosien mittaan remontoitu ja uudistettu.
Keittio
Asunto

Erityistä

Järjestämme erilaisia yhteisiä tapahtumia, kuten grillijuhlia, pikkujouluja tai vaikkapa pilkkiretkiä. Nautimme yhdessä päiväkahveista muutaman kerran kuukaudessa.  

Talossamme vierailee säännöllisesti Suomen Karva-Kaverit ry:n eläinystäviä, joihin asukkaat voivat halutessaan tutustua. Talossa on takkahuone, jota voi varata myös yksityistilaisuuksiin. Takkahuoneella pidetään myös päivätoiminnan ryhmiä.

Ruokasali
Poro
Koira
Takka

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Samassa rakennuksessa toimii Rovaniemen Validia-päivätoiminta, joka tarjoaa monipuolista tekemistä arkisin. Suunnittelemme toimintaa yhdessä asiakkaiden kanssa.

Talossa toimii ateriapalvelu. Olemme saaneet paljon kehuja maistuvista aterioistamme. Voit nauttia tilaamasi ateriat yksikön yhteisissä tiloissa tai tarvittaessa toimitamme ateriat kotiisi palvelukäyntien yhteydessä.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluu vuokran lisäksi muut normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten sähkö ja ateriat. Asukkailla on mahdollisuus pyykkihuoltoon ja autopaikan vuokraukseen.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.

 

Puska

Talon omavalvontasuunnitelmat

Yhteystiedot

Rovaniemen Validia-talo
Pohjolankatu 14 -16
96100 Rovaniemi
 

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake