Mikkelin Validia-talo

Kerrostalomme sijaitsee rauhallisella Lehmuskylän asuinalueella 1,5 kilometrin päässä Mikkelin keskustan monipuolisista palveluista. Lähellä on Pankalampi ja hyvät ulkoilumahdollisuudet myös pyörätuolilla liikkuville.

Talon lähistöltä löytyy kauppa. Lähellä on myös konsertti- ja kongressitalo Mikael, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia sekä klassisen ja kevyen musiikin konsertteja.
Thumbnail

Mikkelin Validia-talo: vieressä vehreä luonto ja monipuolinen kulttuuritarjonta


Mikkelin Validia-talon ympäristössä yhdistyvät vanhan omakotitaloalueen rauha, vehreä luonto ja runsas kulttuuritarjonta.

Mikkelin Validia-talon sijaitsee Lehmuskylän rauhallisella omakotitaloalueella, josta on matkaa keskustan runsaiden palvelujen äärelle vain 1,5 kilometriä. Matka taittuu mukavasti esteettömiä reittejä pitkin.

Esteettömiä reittejä pitkin voi myös lenkkeillä viereisen Pankalammen vehreissä maisemissa. Lammen toisella rannalla on konserttitalo Mikaeli, jossa on tarjolla monipuolista kulttuuria ympäri vuoden. Lähin päivittäistavarakauppa löytyy 300 metrin päästä.


Päivätoimintaan suoraan sisäkautta

Lehmuskylä on kaunis, vanha asuinalue, ja myös Mikkelin Validia-talolla on pitkät perinteet. Talo on valmistunut 1985. Rakennusajankohdan henki näkyy talossa muun muassa avarina, viihtyisinä yhteistiloina.

Ruokasalissa nautitaan Feelian ateriapalvelun ravitsevista aterioista, ja asukkaat voivat viettää aikaa yhdessä myös viihtyisässä takkahuoneessamme.

Lisäksi talossa on fysioterapiatilat, joissa jumpparit käyvät tapaamassa asukkaitamme. Kaupungin päiväkeskus on viereisessä talossa, ja päivätoimintaan pääsee kulkemaan suoraan sisäkautta.


Lämmitetty grillikatos kutsuu viihtymään

Rauhallisella piha-alueellamme on iso grillikatos, jossa viihdymme infrapunalämmittimien lämmössä pitkälle syksyyn ja talveen. Katoksessa on sekä puugrilli että takka. Kun koronarajoitukset ovat ohi, keittiömme järjestää meille kerran viikossa ruokailun ulos grillikatokseen aina kun säät sen sallivat. Grilliherkkujen lisäksi talossamme tuoksuvat usein pullat ja sämpylät, sillä kokkimme ilahduttavat meitä mielellään tuoreilla leivonnaisilla.

Tietoa talosta

  • 37 asuntoa, joista suurin osa on 26–46 m² yksiöitä.
  • Talossa on neljä 67 m²:n kokoista kaksiota. Suurimmat asunnot sopivat perheasunnoiksi.
  • Lähes kaikissa asunnoissa on oma parveke.
  • Yksi asunto on kalustettu lyhytaikaista asumista varten, esimerkiksi omaishoidon lomitukseen.
  • Yhteiset tilat: ruokasali, takkahuone, kuntosali, sauna, grillikatos ja pyykkitupa, jossa on pesukoneita, kuivausrumpu ja kuivaustila.
  • Yhteinen apuvälinevarasto, jossa on mahdollisuus sähköpyörätuolin lataukseen.

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Talossamme toimii ateriapalvelu. Asiakkaamme voi nauttia haluamansa ateriat yksikön yhteisissä tiloissa. Tarvittaessa toimitamme ateriat kotiin palvelukäyntien yhteydessä. 

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluu vuokran lisäksi normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten vesi, sähkö ja ateriat. Asukkailla on mahdollisuus myös vuokrata autopaikka.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.

Talon omavalvontasuunnitelma

Yhteystiedot

Mikkelin Validia-talo
Kiiskinmäenkatu 4
50130 Mikkeli
puh. 015 320 1721

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake