Lahden Validia-talo

Talomme sijainti Paavolan kaupunginosassa, Lahden keskustan palveluiden äärellä tuo elämiseen helppoutta. Tarjoamme laadukasta palveluasumista ja yhteistä tekemistä viihtyisässä ympäristössä.
Thumbnail
julkisivu
julkisivu


Lahden Validia-talossa viihtyvät sekä asukkaat että työntekijät

Lahden Validia-talo on aivan kaupungin ytimessä keskellä monipuolisia palveluja ja esteettömiä lenkkeilyreittejä. Työntekijät viihtyvät talossa jopa vuosikymmeniä, joten asukkaamme ehtivät tutustua heihin kunnolla.

Lahden Validia-talossa tukenasi ovat sitoutuneet, työssään viihtyvät ammattilaiset. Jotkut työntekijöistämme ovat olleet talossa sen perustamisesta lähtien, vuodesta 1984.

Koska työntekijät viihtyvät talossamme pitkään, ehdit tutustua heihin kunnolla. Sinulla on myös nimetty omahoitaja.


Keittiö tarjoaa kotiruokaa

Kaikki Lahden Validia-talon asunnot on nykyaikaistettu, mutta rakennusajankohdasta muistuttavat asuntojen isot parvekkeet ja talon avarat yhteistilat, muun muassa sauna ja takkahuone. Talossa on oma ateriapalvelukeittiö, jossa kaikki ruoat tehdään itse. Jos jonain päivänä kuitenkin haluat vaihtelua kotiruoalle, löytyy läheltä runsas valikoima erilaisia ravintoloita.

Aivan vieressä ovat myös kaikki muut Lahden ydinkeskustan palvelut kauppakeskuksista kirjastoon, ja lähimmät kulttuurielämykset ovat tarjolla viereisessä kaupunginteatterissa.
 

Konsertteja omalla pihalla

Kulttuuria on toisinaan tarjolla myös talon omassa pihapiirissä: muun muassa Sinfonia Lahden soittajat ovat käyneet pitämässä ulkoilmakonsertteja validialaisille.

Talon sisäpihalla on tapana myös grillata yhdessä kesäaikaan ja tavata ystäviä sekä sukulaisia. Pihasta matkaa voi jatkaa lenkille läheisille viheralueille. Lahdessa on hyvä pyörätieverkosto, jota pitkin pääsee lenkkeilemään esteettömästi vaikka ympäri kaupungin.

Tietoa talosta

  • 46 asuntoa: 43 yksiötä kooltaan 31-39 m² ja 3 kaksiota kooltaan 63-63,5 m². Kaksiot sopivat myös pariskunnille tai perheasunnoiksi.
  • Useassa asunnossa on parveke.
  • Osa asunnoista on sisustettu lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi.
  • Yhteiset tilat: ruokasali, takkahuone, sauna, pyykkitupa ja harrastetila.
Tyhja asunto
keittiö
Tyhja asunto
Kylpyhuone

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Kaksi asuntoa on kalustettu lyhytaikaista asumista varten tai määräaikaiseen asumiseen, joka sopii esimerkiksi omaishoidon lomitukseen.

Talossamme toimii ateriapalvelu ja ruoan valmistamme talon omassa keittiössä. Käytössä on kuuden viikon välein vaihtelua tuova ruokalista, jonka lisäksi on erikoispäiviä eri teemojen mukaisesti. Asiakkaat voivat nauttia haluamansa ateriat yksikön yhteisissä tiloissa. Tarvittaessa toimitamme ateriat kotiin palvelukäyntien yhteydessä.

Lyhyt- ja pitkäaikaista palveluasumista

Kaksi asuntoa on kalustettu lyhytaikaista asumista varten tai määräaikaiseen asumiseen, joka sopii esimerkiksi omaishoidon lomitukseen. Tervetuloa tutustumaan asuntoihin tai kysy lisää yksikönpäällikkö Sara Corento-Aknaoui, sara.corento-aknaoui@validia.fi.

Katso ruokalista

Takkahuone
Sauna
Piha
Ruokailutila

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluu vuokran lisäksi normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten vesi, sähkö ja ateriat. Vesimaksu sisältyy vuokraan.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.

Yhteystiedot

Lahden Validia-talo
Heinäkatu 1
15140 Lahti

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake