Kouvolan Validia-talo

Talomme sijaitsee vehreän Kuusankosken keskustassa, jonka esteettömässä ympäristössä on helppo asioida. Toimivan talon läheisyydestä löytyvät monipuoliset palvelut ja harrastusmahdollisuudet. Kettumäen 18 hehtaarin metsäinen puistoalue on aivan talon tuntumassa, uimahallille on talolta matkaa noin 1,5 kilometriä ja muut harrastusmahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa. 
Thumbnail
julkisivu
julkisivu

Nykyaikaista asumista vasta remontoidussa Kouvolan Validia-talossa
 

Vuonna 2019 valmistunut keittiö- ja pesutilaremontti takaa sen, että Kouvolan Validia-talon asunnot ovat nykyaikaisia ja toimivia.

Kettumäen 18 hehtaarin metsäinen puistoalue on aivan talon tuntumassa, uimahallille on talolta matkaa noin 1,5 kilometriä ja muut harrastusmahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa. 

Keittiön ja kylpyhuoneen käyttömukavuus on viihtyisän asumisen kivijalka. Kouvolan Validia-talon kaikissa asunnoissa nämä tilat ovat siistit ja nykyaikaiset; koko talon kattanut saneeraus saatiin valmiiksi 2019.

Aina omassa keittiössä kokkaaminen ei kuitenkaan huvita, ja moni asukkaamme onkin tilannut päivittäiset kotiruoat ateriapalvelustamme. Eikä ihme. Kokkimme valmistavat ruoat sataprosenttisesti sydämellä, satokaudet huomioiden. Viikoittaisten toiveruokapäivien lisäksi asukkaiden toiveet otetaan huomioon myös juhlapyhinä. Esimerkiksi joulun aikaan tarjolla oli kovasti toivottuja kuivakakkuja. Eivätkä tuoreet leivonnaiset muutenkaan ole talossa harvinaisuus, sillä kokkimme on kova leipomaan.

Viriketoimintaa toiveiden pohjalta

Kesällä voimme toivottavasti taas pitää pihalla perinteiset keskikesän juhlammekin sekä grillailla ja viettää lettukestejä.

Järjestämme kerran viikossa asukkaiden toiveiden mukaista viriketoimintaa. Suosittua yhteistä tekemistä ovat muun muassa erilaiset pelit, musiikin kuuntelu ja keskustelut ajankohtaisista aiheista.

Hyvien harrastusmahdollisuuksien keskellä

Lisää virikkeitä ja harrastusmahdollisuuksia löytyy aivan lähitienoilta. Puolentoista kilometrin säteellä talosta sijaitsevat muun muassa kirjasto, kirkko, elokuvateatteri ja uimahalli. Puistomaisessa ympäristössä pääsee lenkkeilemään esteettömästi, ja kivenheiton päässä talosta avautuu hieno jokimaisema.

Koska talomme sijaitsee Kuusankosken ydinkeskustan tuntumassa, läheltä löytyvät myös kaikki palvelut. Päivittäistavarakauppojen lisäksi aivan vieressä on erikoisliikkeitä kukkakaupasta kodinkoneliikkeeseen. Vielä lisää palveluja on tarjolla suurissa kauppakeskuksissa parin kilometrin päässä ja Kouvolan keskustassa. Näihin molempiin pääsee bussilla heti talon tuntumasta.

Tietoa talosta

  • 43 asuntoa: 38 yksiötä kooltaan 27-40 m² ja 5 kaksiota kooltaan 54,5-55 m². 
  • Yhteiset tilat: ruokasali, oleskelutila, sauna, pyykkitupa, jossa on pesukoneita, kuivausrumpuja ja kuivaushuone, grilli ja yhteinen apuvälinevarasto, jossa on voi ladata apuvälineitä.
  • Vuonna 1976 rakennettu talo on korkeasta iästään huolimatta hyvin suunniteltu ja edelleenkin rakenneratkaisultaan toimiva, sillä taloa on remontoitu vuosien varrella.
Tyhja asunto
Asunto2

 

pesuhuone
Sauna
   

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Viemme palveluita myös lähialueella asuvien vammaisten henkilöiden kotiin: tarjoamme henkilökohtaista apua.

Talossa toimii ateriapalvelu. Asukkaat voivat nauttia tilaamansa ateriat yksikön yhteisissä tiloissa. Tarvittaessa toimitamme ateriat kotiin palvelukäyntien yhteydessä.

Asukkaaksi talon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluu vuokran lisäksi normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten vesi, sähkö ja ateriat. Asukkailla on myös mahdollisuus vuokrata autokatospaikka sähkötolpalla.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.
 

Takkahuone
Piha
Yhteistila

Yhteystiedot

Kouvolan Validia-talo
Itäinen Linjapuisto 11
45700 Kuusankoski

Yksikön omavalvontasuunnitelma

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake