Haapaniemen Validia-talo

Haapaniemen Validia-talo on MONA-asumisen eli monialaisen palveluasumisen yksikkö, jossa huomioidaan erityisen paljon tukea arkeen tarvitsevine ihmisten tarpeet. Meillä pääset nauttimaan luonnonläheisestä ympäristöstä ja yhteisöllisestä toiminnasta.
Thumbnail
julkisivu
julkisivu

Haapaniemen Validia-talossa asut kauniissa ympäristössä Päijänteen tuntumassa

Sijainti

Haapaniemen Validia-talo sijaitsee vehreässä, luonnonläheisessä ympäristössä, Päijänteen kauniin vesistön tuntumassa. Talon läheisyydessä on muun muassa Ison Haapasaaren luontopolku, ja läheisessä Noukanniemessä pääsee vaikkapa ongelle.

Aivan lähellä Validia-taloa on myös Hutungin monipuolinen liikuntakeskus, jossa olemme muun muassa käyneet porukalla keilaamassa. Toimintamme on yhteisöllistä, ja harrastamme mielellämme yhdessä, kun koronatilanne sen taas sallii.

Taloamme ympäröi mukava pientaloalue. Kaikki tarpeelliset palvelut apteekista terveyskeskukseen ja marketeista postiin löytyvät neljän kilometrin päästä Vaajakoskelta. Eikä aivan kaikkia palveluja tarvitse hakea edes Vaajakoskelta asti: kirjastoauto pysähtyy talomme vieressä, ja auton ystävällinen henkilökunta auttaa asukkaitamme mielellään.

Tietoa talosta

  • Yksikerroksinen, 1970-luvulla rakennettu kokonaisuus, jota on laajennettu vuosina 2003 ja 2016. Samalla tiloja on peruskorjattu ja remontoitu.
  • 16 monialaisen palveluasumisen, MONA Asumisen® asuntoa, jotka ovat kooltaan 31–41 m².
  • Yhteiset tilat: ruokailutila, saunatilat ja oleskelutila, jonka takka avautuu sekä terassille että sisätilaan. Terassille pääsee helposti myös pyörätuolilla.
Asunto
Eteinen
keittiö
Makuuhuone

Muunneltavat tilat tukevat turvallista liikkumista

Haapaniemen Validia-talo on MONA Asuminen® -asumisen eli monialaisen palveluasumisen yksikkö. Tarjoamme turvallista ja mielekästä asumista ihmisille, jotka tarvitsevat erityisen paljon tukea arkeensa.

Talossamme on esteettömät, muokattavat tilat. Tilaratkaisuissa on huomioitu se, että tiloja voidaan muunnella asukkaiden tarpeiden mukaan tukemaan heidän turvallista liikkumistaan.

Kaikki asunnot on suunniteltu niin, että asuminen on ensisijaisesti turvallista, mutta jokainen asukas viimeistelee itse oman kotinsa sisustuksen esimerkiksi silmäänsä miellyttävillä tekstiileillä ja omilla tärkeillä valokuvillaan.

Palvelut

Tarjoamme asiakaslähtöistä  MONA Asumista® henkilöille, joilla on fyysisten toimintarajoitteiden lisäksi muita merkittäviä toimintaesteitä. Asuminen on ympärivuorokautista palveluasumista, jota täydennetään vammojen ja sairauksien vaatimalla erityisosaamisella.

Talossa toimii palvelukeittiö, jonka kautta asukkaat saavat sovitusti päivän ateriat.

Katso ruokalista

keittiö
Oleskelutila
Ruokasali
 

Toiminnallisia ryhmiä asukkaiden toiveiden mukaan 

Yksikerroksisen talomme kaikista ikkunoista avautuu näkymä vehreälle pihallemme, jossa voi kesäaikaan viihtyä vaikkapa  puutarhakeinussamme. Pihaa koristavat värikkäät kukat, joita olemme istuttaneet toiminnallisessa ryhmässämme.

Otamme aina asukkaiden omat mielenkiinnonkohteet ja voimavarat huomioon toiminnan suunnittelussa. Jokainen pääsee kertomaan ajatuksiaan ja toiveitaan viikoittaisissa yhteisökokouksissamme.

Asukkaaksi taloon

Paikkatiedustelut: monialaisen asumisen päällikkö Pasi Saarikoski, puh. 044 478 4105 tai pasi.saarikoski@validia.fi.

Asukkaan kustannuksiin kuuluvat vuokran lisäksi normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten sähkö ja vesi.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.

Talon omavalvontasuunnitelma

Yhteystiedot

Haapaniemen Validia-talo
Pellonpääntie 8
40820 Haapaniemi

Toimipisteen palvelut
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake