Siirry sisältöön
Turun Validia-talon kuntoutustila

Turun Validia-talossa järjestettävät laadukkaat fysioterapiapalvelumme on suunnattu aivo- ja selkäydinvammaisille sekä muita neurologisia sairauksia sairastaville henkilöille.

Suunnittelemme ja toteutamme jokaiselle uniikin kuntoutuspolun, joka ottaa huomioon yksilölliset tavoitteet sekä mielenkiinnon kohteet.

Meille voit tulla fysioterapiaan Kelan sopimuksen, Turun kaupungin / Varsinais-Suomen hyvinvointialueen maksusitoumuksen ja vakuutusyhtiön kustantamana tai vaihtoehtoisesti itsemaksavana.

Kuntoutuksen valtakunnallinen asiakaspalvelu
Nordenskiöldinkatu 18 B, 00250 Helsinki
Carola Nylund
Fysioterapeutti, Turun Validia-talo
Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus, Turku

Fysioterapiaa monipuolisesti erilaisissa tiloissa

Tarjoamme avomuotoista fysioterapiaa Turun Validia-talon terapiatilassa, asiakkaan kotona tai toimintaympäristössä kotikäynteinä sekä allasterapiana julkisissa allastiloissa. Terapiatilassa on mahdollista toteuttaa painokevennettyä seisomis- ja kävelyharjoittelua sekä monipuolisia ja turvallisia toimintakykyä ylläpitäviä ja kehittäviä harjoituksia erilaisia terapiavälineitä hyödyntäen. Meillä on käytössä leveä terapiapöytä sekä henkilönostin.

Fysioterapiaa yksilöllisesti

Fysioterapeuttimme laatii tavoitteet kuntoutukselle yhdessä asiakkaan kanssa yksilölliset tarpeet ja toimintakyky huomioiden.

Tavoitteiden saavuttamiseksi fysioterapeutti ohjaa monipuolisia ja nousujohteisia harjoitteita, sekä hyödyntää erilaisia manuaalisia menetelmiä, esimerkiksi faskiakäsittelyä heikkojen lihasten aktivoimiseksi ja jännityksien rentouttamiseksi. Fysioterapia voi pitää sisällään erilaisia toiminnallisia harjoitteita, kävelyn ja/tai pyörätuolilla liikkumisen ohjausta tai siirtymisten harjoittelua.

Myös moniammatilliset ohjauskäynnit, kuten avustajien ja/tai hoitajien ohjaus ovat mahdollisia tavoitteiden saavuttamiseksi ja päivittäisten toimintojen sekä turvallisen liikkumisen sujuvoittamiseksi kotona.  Tarvittaessa fysioterapeuttimme arvioi yhteistyössä maksajatahon kanssa soveltuvien apuvälineiden tarvetta liikkumisen edistämiseksi. 

Tarvittaessa kuntoutukseen voidaan yhdistää myös moniammatillinen yksilökuntoutusjakso (laitoskuntoutusjakso) kuntoutuskeskus Synapsiassa, Helsingissä.

Saapuminen Turun kuntoutukseen

Kohteeseen pääsee invataksilla tai julkisilla kulkuvälineillä. Terapiatilat sijaitsevat kiinteistön ensimmäisessä kerroksessa. Tilat ovat kauttaaltaan esteettömät. Esteettömät wc-tilat sekä aula- ja odotustila ovat asiakkaiden käytettävissä. Terapiatila muodostuu erillisestä, noin 80m2 tilasta.

Käyntiosoite

Hippoksentie 29

20720 Turku

Vasaramäki

Varsinais-Suomi

Reitti tänne

Moniammatillista osaamista vuosikymmenten kokemuksella

Yhdenvertaiset liikuntamahdollisuudet

Blogit 7.12.2023

Noin 20 vuotta sitten järjestettiin Validian ensimmäinen liikuntapainotteinen kuntoutusjakso. Tämän jälkeen jaksoja on järjestetty kahdesti vuodessa.

Pyörätuoliergonomialla ei tavoitella vain mukavuutta, vaan myös terveydellisiä hyötyjä

Blogit 30.10.2023

Istuma-asennon vaikutus terveyteemme on valtava, etenkin niille, jotka käyttävät pyörätuolia päivittäin.

Kävelykuntoutusta robotin kanssa

Blogit 18.10.2023

Haluamme tarjota asiakkaillemme monipuolista kuntoutusta toimintakyvystä riippumatta. Erilaiset ärsykkeet ja harjoitteiden varioiminen tehostaa motorista oppimista, motivoi kuntoutukseen sekä tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia.