Seinäjoen Validia-talo

Seinäjoen Validia-talossa asukkaiden ja henkilökunnan yhdessäolo on mukavaa ja mutkatonta. Henkilökunta ottaa asukkaiden toiveet huomioon niin viriketuokioiden kuin ruokalistankin suunnittelussa.
Thumbnail
julkisivu
julkisivu

Seinäjoen Validia-talossa kaikki viihtyvät yhdessä

Seinäjoen Validia-talo on mukavan kokoinen yksikkö, jossa asukkaat ja henkilökunta tuntevat toisensa hyvin. Yhdessäolomme on mutkatonta, ja juttelemme luontevasti kaikenlaisista asioista.

Henkilökunnalla on myös omat selkeät vastuualueensa: meillä on esimerkiksi virikevastaava, joka huolehtii yhteisten viriketuokioidemme suunnittelusta.

Viriketuokiossa olemme viime aikoina muun muassa leiponeet yhdessä ja pelanneet mölkkyä pihallamme. Näiden yhteisten hetkiemme suunnittelussa otamme aina asukkaiden toiveet ja ehdotukset huomioon.

Samoin kuuntelemme asukkaitamme, kun suunnittelemme talon ruokalistoja. Ateriapalvelun ruoat valmistetaan meillä itse, ja saatamme joskus pitää vaikkapa kokonaisen toiveruokaviikon.

Sijainti

Kerrostalomme on Kivistön kaupunginosassa, kolmisen kilometriä keskustasta, jonne kulkee läheltämme paikallisliikenteen busseja.

Puolen kilometrin päässä sijaitsee Toimintojen talo, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia. Sen yhteydestä löytyvät kahvila, kukkakauppa ja kampaamo.
Lähistömme esteettömät liikuntareitit laavuineen houkuttelevat ulkoilemaan. Uimahalliin ja keilahalliin on myös lyhyt matka. Seinäjoella järjestetään vuosittain Tangomarkkinat, Provinssirock ja paljon muita tapahtumia.

Tietoa talosta

  • 21 yksiötä, kooltaan 40–41 m².
  • Asuntojen keittiönurkkauksessa on uuni, liesi, jääkaappipakastin ja säädettävät tasot. Kylpyhuoneessa on pesukoneliitäntä. Kaikissa asunnoissa on parveke.
  • Yhteiset tilat: ruokailusali, tv:llä ja tietokoneella varustettu olohuone, keittiö, kuntoilu-/kerhohuone, sauna, pyykkitupa, jossa on pesukoneita, kuivausrumpuja ja mankeli, apuvälinevarasto, jossa voi ladata pyörätuolia, sekä sisäpiha ja terassi sähkögrilleineen.
  • Asuntokohtaiset varastot.
  • Talo on valmistunut vuonna 2013.

Tilavat, parvekkeelliset kodit

Asukkaamme voivat halutessaan myös kokata kotonaan. Tilavien yksiöidemme keittiöissä on ruoanlaittoa helpottamassa säädettävät tasot. Jokaisella asukkaalla on kodissaan myös oma parveke, ja kylpyhuoneista löytyy pesukoneliitäntä. 

Toki pyykkiä voi pestä talon yhteisessä pyykkituvassakin, ja yhteinen saunamme lämpiää asukkaiden kanssa sovittuina saunapäivinä.

Meillä on myös yhteinen kuntosali, ruokasali ja olohuone, jossa voi käyttää tietokonetta ja katsoa tv:tä yhdessä naapureidensa kanssa. Etenkin kesäaikaan naapureita on hauska tavata myös pihallamme, joka on varustettu terassilla ja sähkögrillillä.

Pihaltamme pääsee ulkoilemaan esteettömiä reittejä pitkin muun muassa esteettömälle laavulle. Lähistöllä on myös uimahalli ja keilahalli.

Puolen kilometrin päässä meiltä sijaitsee kohtaamispaikka Toimintojentalo, jonka yhteydessä on myös kahvila. Lisää kahviloita, ravintoloita ja muita palveluja löytyy Seinäjoen keskustasta, jonne on meiltä matkaa kolmisen kilometriä.

Ruokala
Ruokala
TV-tila
Aula

Erityistä

Teemme yhdessä retkiä, vietämme juhlia tai järjestämme muuta mukavaa tekemistä joka kuukausi. Suunnittelemme toiminnan yhdessä asukkaiden kanssa. Virikevastaava kehittelee myös pienempiä yhteisiä hetkiä, kuten bingonpeluuta.

Kokoontumispaikkoinamme toimivat yhteiset tv- ja ruokailuhuonetilat.

Kylpyhuone
Sauna

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Viemme henkilökohtaisen avun palveluita myös lähialueella asuvien vammaisten henkilöiden kotiin.

Talossa toimii ateriapalvelu. Asiakas voi nauttia tilaamansa ateriat yksikön yhteisissä tiloissa. Tarvittaessa toimitamme ateriat kotiin palvelukäyntien yhteydessä.

Katso ruokalista

Vapaat asunnot

Katso Seinäjoen Validia-talon vapaat asunnot.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluu vuokran lisäksi vesiennakko ja muut normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten sähkö ja ateriat.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.
 

Rappu

Opiskelijayhteistyö alkaa taas

Korona-aikana olemme joutuneet rajoittamaan kohtaamisia ulkopuolisten ihmisten kanssa, mutta syksyllä 2021 aloitamme jälleen oppilaitosyhteistyön paikallisen lähihoitajakoulun kanssa.

Opiskelijat tulevat meille viettämään aikaa asukkaidemme kanssa ja järjestämään heille monenlaista tekemistä. Me opastamme puolestamme opiskelijoita vammaisuuden kohtaamiseen liittyvissä asioissa.

Samalla asukkaat pääsevät tutustumaan nuoriin, jotka kenties vielä joskus liittyvät porukkaamme työntekijöinä.

Yhteystiedot

Seinäjoen Validia-talo
Tervasviita 6 B
60150 Seinäjoki

Talon omavalvontasuunnitelma

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake