Poltinahon Validia-talo

Kerrostalomme sijaitsee rauhallisella asuinalueella kahden kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Muutaman kilometrin säteeltä löytyvät terveyspalvelut ja oppilaitokset. Myös Ahveniston virkistysalueen monet ulkoilumahdollisuudet ovat lähietäisyydellä.
Thumbnail
julkisivu
julkisivu

Poltinahon Validia-talo: nykyaikaista palveluasumista historiallisessa ympäristössä


Poltinahon Validia-talo sijaitsee ainutlaatuisissa maisemissa vanhalla kasarmialueella, ja talon viihtyisässä pihapiirissä tutustuu monenlaisiin naapureihin.

Poltinahon Validia-talossa yhdistyvät nykyaikainen asuminen ja tunnelmallinen historiallinen miljöö. Vuonna 2010 valmistunut talo sijaitsee vanhalla kasarmialueella kivenheiton päässä Hämeenlinnan ydinkeskustasta. Lähin kauppa on heti tien toisella puolella, ja ostoskeskukseen on matkaa noin kilometri. Keskustan palvelujen äärelle pääsee mukavasti esteettömiä reittejä pitkin.

Talon lähellä on myös hyvät esteettömät ulkoilumahdollisuudet Ahveniston virkistysalueella. Penkkiurheilijoillekin alue tarjoaa monenlaista ajanvietettä: aivan lähistöllä ovat sekä Ahveniston moottorirata, jäähalli että jalkapallostadion.

Yhteisiä illanviettoja naapurien kanssa
Ulkoilla voit myös talon viihtyisässä pihapiirissä, ja samalla pääset tutustumaan naapureihin. Asukkaana voit osallistua meillä pidettäviin lähikoulujen opiskelijoiden järjestämiin viriketuokioihin. 

Validian asunnot sijaitsevat kerrostalossa, jossa on lisäksi seniori- ja muita vuokra-asuntoja. Kaikilla talon asukkailla on tapana kokoontua muun muassa kahvittelemaan ja viettämään illanistujaisia yhteisessä huvitilassa kauniilla sisäpihalla – kun koronatilanne sen taas sallii. Validialaisilla on sisäpihalla myös oma iso terassi kesäkeittiöineen. Siellä viihdymme kesäaikaan yhdessä grillaillen ja lettuja paistaen.

Palveluasumista myös pariskunnille
Kaikki Validian asunnot sijaitsevat samassa rapussa, ja jokaisessa kerroksessamme on yhteisiä oleskelutiloja. Halutessasi voit hyödyntää talon tv-tilaa ja ruokasalia yhteiseen tekemiseen, kuten ruokailu-, lehtienluku- tai pelihetkiin. Voit varata talon yhteistiloja myös omiin tilaisuuksiisi. 

Viriketoiminta oleskelutiloissamme jatkuu taas korona-ajan jälkeen. Suunnitteilla on muun muassa yhteistä toimintaa läheisen sosiaali- ja terveydenhoitoalan opiskelijoiden kanssa. Yhteisen puuhailun lisäksi tärkeää on tietenkin myös oman kodin rauha. Poltinahon Validia-talosta löytyy sekä yksiöitä että kaksioita, joista suurimmat sopivat pariskunnille tai perheille. Kaikissa Validian asunnoissa on joko terassi, parveke tai ranskalainen parveke, joten myös happea pääsee halutessaan haukkaamaan omassa rauhassaan.

Tietoa talosta

  • Modernissa neljäkerroksisessa talossa on 26 asuntoa, joista 24 on Validia Asumisen esteettömiä palveluasuntoja.
  • 13 yksiötä (27–38 m² ) ja 13 kaksiota (41–55 m² ), suurimmat sopivat myös pariskunnille tai perheasunnoiksi.
  • Asunnoissa keittotila tai tupakeittiö sekä terassi, parveke tai ranskalainen parveke.
  • Kaksi asuntoa on sisustettu lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi.
  • Yhteiset tilat: ruokasali, tv-tila, sauna, pyykkitupa ja kuivaushuone.
  • Osassa asunnoista on asuntokohtainen varastotila ja piharakennuksessa on ulkoiluvälinevarasto.
  • Talo on valmistunut vuonna 2011.

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Kaksi asuntoa on kalustettu lyhytaikaista asumista varten, esimerkiksi määräaikaiseen asumiseen ja omaishoidon lomitukseen tai arvioivaan ja valmentavaan asumiseen, jota tarjoamme yhteistyössä Lahden Validia-talon tiimin kanssa.

Meiltä saa myös henkilökohtaista apua. Kysy lisää talon palveluesimieheltä.

Talossa toimii ateriapalvelu. Voit nauttia tilaamasi ateriat yksikön yhteisissä tiloissa tai tarvittaessa toimitamme ateriat kotiisi palvelukäyntien yhteydessä.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta. Lisätietoja voit kysyä myös Poltinahon Validia-talosta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen

Asukkaan kustannuksiin kuuluvat vuokran lisäksi vesimaksu sekä muut normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten sähkö ja ateriat. Asukkailla on mahdollisuus varata saunavuoroja ja käyttää pesutupaa sekä vuokrata autopaikka erillisen hinnaston mukaan. Talolle on myönnetty on ARA-rahoitusta.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.


Talon omavalvontasuunnitelma:

Omavalvontasuunnitelma

Yhteystiedot

Poltinahon Validia-talo
Rakuunankatu 3 A
13130 Hämeenlinna

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake