Paloharjun Validia-talo

Paloharjun Validia-talossa palvelut räätälöidään jokaisen omannäköistä elämää kunnioittaen, ja moniammatillinen tiimimme suunnittelee yhteistä toimintaa asukkaiden toiveiden pohjalta.
Kuusankosken Validia-talo

Paloharjun Validia-talossa jokainen ihminen kohdataan yksilönä

Paloharjun Validia-talossa jokainen asukas kohdataan yksilönä hänen omannäköistä elämäänsä kunnioittaen. Huomioimme aina sen, että jokaisella ihmisellä on oma erityinen taustansa, oma elämäntarinansa ja omat tarpeensa. Palvelut räätälöidään kunkin asukkaan kohdalla juuri häntä varten, ja tukena arjessa on Validian moniammatillinen tiimi.

Syksyllä 2021 avattu Paloharjun Validia-talo on suunniteltu MONA-asumista eli monialaista palveluasumista varten. Asukkaiden yksilölliset tarpeet ja erityisen tuen tarve on otettu huomioon myös tilojen suunnittelussa.

Esteettömässä yksikössämme on yhteensä 17 ryhmämuotoisen asumisen asukashuonetta.

Isot, viihtyisät asunnot on sijoitettu kolmeen siipeen niin, että jokainen asukas saa riittävästi rauhaa ja yksityisyyttä ympärilleen. Kussakin siivessä asuu ihmisiä, joilla on keskenään yhteen sopivat asumisen tarpeet. Näin taataan se, että jokaisella on omassa kodissaan turvallinen ja mukava olo.

Omatoimisuus ylläpitää ja vahvistaa toimintakykyä

Keskeinen periaatteemme on, että ylläpidämme ja vahvistamme asukkaidemme toimintakykyä rohkaisemalla heitä arjessaan mahdollisimman omatoimisiksi. Nuorimpien asukkaiden kohdalla tavoitteenamme on, että he voisivat tulevaisuudessa muuttaa asumaan itsenäisemmin.

Moniammatillinen tiimimme suunnittelee toiminnallisia ryhmiä asukkaiden tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Ryhmäkoot pidetään pieninä, jotta jokainen asukas voi osallistua toimintaan itselleen sopivalla tavalla.

Talon avarat, muunneltavat yhteistilat voidaan tarvittaessa jakaa kahtia ja pitää näin kahta ryhmää yhtä aikaa. Toinen puoli voidaan myös varata pienryhmätoiminnan ajaksi muiden asukkaiden vapaaseen oleskeluun.

Ryhmätoiminnan lisäksi vietämme muutenkin paljon aikaa yhdessä, ja kuuntelemme aina asukkaiden toiveita yhteisen tekemisen suhteen. Suunnitteilla on muun muassa retkiä, joiden kohteen asukkaat saavat valita äänestämällä.

Yhteiseen ajanviettoomme kuuluvat myös peli-illat, ja kesäiseen aikaan viihdymme pihallamme muun muassa grillin ääressä. Talossa on iso, suojaisa takapiha, ja piha-alueita on myös talon edessä ja sivulla.

Lähellä esteettömät ulkoilumaastot ja hyvät palvelut

Validia-talon ympärillä avautuu Paloharjun rauhaisa pientaloalue, jossa naapureinamme on omakotitalojen ja rivitalojen asukkaita.

Talomme ympäristössä on myös hyvät esteettömät ulkoilumahdollisuudet, ja ruokakauppa sijaitsee alle kilometrin päässä. Läheltä löytyvällä osittain esteettömällä Kymijoen ulkoilureitillä pääsee nauttimaan Rauhanvirran joenvarren komeista maisemista.

Lähistöltä löytyy myös muun muassa uimahalli, kuntosali ja useampia kauppoja. Kuusankosken keskustaan meiltä on matkaa puolisentoista kilometriä, ja sinnekin pääsee talolta esteettömiä reittejä pitkin.

Töihin Paloharjun Validia-taloon?

Paloharjun MONA-yksikössä pääset tekemään monipuolista, ihmisläheistä ja mielenkiintoista työtä. MONA-asumisen asiakkailla on elämässään monenlaisia haasteita, ja palvelut on räätälöity jokaisen henkilökohtaisten tarpeiden mukaan.

Meillä Paloharjun Validia-talossa huolehditaan siitä, että työntekijöillämme on valmiudet kohdata kaikki erilaiset vastaan tulevat tilanteet. Hyvän perehdytyksen lisäksi järjestämme työntekijöille koulutuksia tarpeen mukaan.

Moniammatillisessa tiimissämme et ole koskaan yksin, vaan yhteistyö kollegojen kanssa on saumatonta. Työporukkamme on motivoitunut, nuorekas ja avoin. Vaikeatkin tilanteet uskalletaan puhua auki, eivätkä asiat jää hiertämään.

Uudessa talossa pääset myös mukaan kehittämään työskentelytapoja ja toimintakulttuuria. Esihenkilömme kuulee aina mielellään työntekijöiden toiveita ja ideoita ja ottaa ne huomioon toiminnan kehittämisessä.

Paikkatiedustelut: monialaisen asumisen päällikkö Pasi Saarikoski, puh. 044 478 4105 tai pasi.saarikoski@validia.fi.

Asukkaan kustannuksiin kuuluvat vuokran lisäksi normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten sähkö ja vesi.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.

Talon omavalvontasuunnitelma

Toimipisteen palvelut
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake