Paloharjun Validia-talo

Kuusankosken Paloharjuun syksyllä 2021 avautuva MONA-yksikkö on suunniteltu niin, että jokainen asukas saa ympärilleen tarvitsemaansa rauhaa. Vasta valmistuneen talon muunneltavat yhteistilat mahdollistavat sen, että kaikki voivat osallistua myös yhteisölliseen toimintaan.
Kuusankosken Validia-talo

Oman kodin rauhaa ja yksilöllistä tukea Paloharjun uudessa MONA-yksikössä

Paloharjun Validia-talo sijaitsee 1,5 km Kuusankosken keskustasta, jossa sijaitsee monia palveluita. Ruokakauppa sijaitsee alle kilometrin päässä talosta. Läheiselle Kymijoen ulkoilureitille, joka on osittain esteetön, pääsee ulkoilemaan tai nauttimaan Rauhanvirran joenvarren maisemista.

Esteettömässä yksikössä on 17 asukashuonetta ryhmämuotoisena asumisena. Paloharjun uusi Validia-talo on suunniteltu MONA-asumista eli monialaista palveluasumista varten.

Talon suunnittelussa on otettu huomioon se, että kullakin asukkaalla on omat yksilölliset tarpeensa. Isot, viihtyisät asunnot on sijoitettu kolmeen siipeen niin, että jokainen asukas saa riittävästi rauhaa ja yksityisyyttä ympärilleen. Kuhunkin siipeen muuttaa ihmisiä, joilla on keskenään yhteen sopivat asumisen tarpeet. Näin taataan se, että jokaisella asukkaalla on omassa kodissaan turvallinen ja mukava olo.

Jokainen ihminen voi elää Paloharjussa omannäköistään elämää. Palvelut räätälöidään jokaisen asukkaan kohdalla juuri häntä varten, ja hänen tukenaan arjessa on Validian moniammatillinen tiimi.

Yhteisöllistä toimintaa pienissä ryhmissä
Paloharjun talo tarjoaa asukkailleen oman kodin rauhan vastapainoksi myös runsaasti ryhmä- ja muuta yhteisöllistä toimintaa.

MONA-yksikön moniammatillinen tiimi suunnittelee toiminnallisia ryhmiä asukkaiden tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Ryhmäkoot pidetään pieninä, jotta jokainen asukas voi osallistua toimintaan itselleen sopivalla tavalla.

Talon avarat, muunneltavat yhteistilat voidaan tarvittaessa jakaa kahtia ja näin pitää kahta ryhmää yhtä aikaa. Toinen puoli voidaan myös varata pienryhmätoiminnan ajaksi muiden asukkaiden vapaaseen oleskeluun.

Ympärillä viihtyisä pientaloalue
Myös talon kodikkaalla pihalla on mukava oleskella ja nauttia rauhaisasta ympäristöstä. Validia-talon ympärillä avautuu Paloharjun viihtyisä pientaloalue, jossa validialaisten naapureina on omakotitalojen ja rivitalojen asukkaita.

Paloharjussa kaikki palvelut löytyvät läheltä; lähimpiin kauppoihin on matkaa muutama sata metriä ja Kuusankosken keskustaankin vain pari kilometriä. Keskustaan pääsee Paloharjun talolta esteettömiä reittejä pitkin.

Töihin Paloharjun Validia-taloon?

Paloharjun MONA-yksikössä pääset tekemään monipuolista ja mielenkiintoista työtä. Monialaisen palveluasumisen asiakkailla on elämässään monenlaisia haasteita, ja palvelut on räätälöity jokaisen henkilökohtaisten tarpeiden mukaan.

Meillä Paloharjun Validia-talossa huolehditaan siitä, että työntekijöillämme on valmiudet kohdata kaikki erilaiset vastaan tulevat tilanteet. Hyvän perehdytyksen lisäksi järjestämme työntekijöille koulutuksia tarpeen mukaan.

Moniammatillisessa tiimissämme et ole koskaan yksin, vaan teemme saumatonta yhteistyötä ja kohtaamme työn haasteetkin aina yhdessä. Tukenasi on myös yksikönpäällikkö, jonka tehtäviin kuuluu työn ja toiminnan jatkuva kehittäminen.

Lisätietoja asumisesta ja työmahdollisuuksista voit kysyä aluepäällikkö Pasi Saarikoskelta, pasi. saarikoski@validia. fi tai puh. 044 478 4105.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.

Toimipisteen palvelut
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake