Siirry sisältöön

Työ Kouvolan Validia-talossa kuulosti työpaikkailmoituksen perusteella mielenkiintoiselta, vaihtelevalta ja itsenäiseltä – sellaiselta, että työssä saa käyttää omaa harkintakykyään. Todellisuus vastasi hyvin työpaikkailmoituksen kuvausta. Tai se oli oikeastaan jopa iloinen yllätys, kuinka paljon pystyn todellakin vaikuttamaan itse työni kulkuun. Kaikkia työpäiviäni yhdistää se, että tulen aamuseitsemältä ja lähden kotiin iltapäivällä. Siihen väliin mahtuukin sitten yhtä ja toista, eikä tyypillistä työpäivää olekaan.

Esimies kuuntelee toiveita ja tarpeita

Juuri vaihtelevuus on yksi työni parhaista puolista. Toinen ovat työkaverit. Meillä on töissä tosi hyvä porukka, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Työkaverit neuvovat ja tsemppaavat aina, jos on jotain mielen päällä. Ja meillä on hauskaa yhdessä.

Työyhteisössämme on kolmisenkymmentä ihmistä, ja kaikilla on hyvin erilaiset taustat. Esimerkiksi minä itse tulin tänne vuosi sitten syyskuussa, mitä ennen olin työskennellyt julkisella puolella niin lastenosastolla, erikoissairaanhoidossa kuin terveyskeskuksen päivystyksessäkin.

Jokainen meistä pystyy tietysti vaikuttamaan työpaikan ilmapiiriin, mutta keskeistä hyvän hengen luomisessa on taitava ja joustava esimiestyö. Esimiehemme on helposti tavoitettavissa ja tiedottaa meille hyvin asioista. Hän kuuntelee toiveitamme ja pyrkii mahdollistamaan sen, että esimerkiksi pienten lasten vanhemmat voivat tehdä aamuvuoroja.

Hyvät mahdollisuudet jatkokoulutukseen

Esimiehelle voi myös ehdottaa koulutuksia, joihin haluaisi osallistua. Minusta on hienoa ja tärkeää, että meillä Validialla pääsee hyvin koulutuksiin. Kävin itse viime keväänä ergonomiakorttikoulutuksen, ja minut nimettiin talomme ergonomiavastaavaksi.

Koulutuksessa opin, miten parhaiten avustamme asiakkaitamme ja säästämme samalla omaa kehoamme. Opetan näitä taitoja työkavereille, ja käyn tarvittaessa neuvomassa asiakastilanteissakin, jos joku kaipaa apua. Lisää koulutuksia on taas luvassa, kunhan koronatilanne on ohi.

Eeva Pasila
sairaanhoitaja
Kouvolan Validia-talo

Kouvolan Validia-talo ulkopuolelta.

Kouvolan Validia-talo

Vastaremontoitu talomme sijaitsee vehreän Kuusankosken keskustassa, jonka esteettömässä ympäristössä on helppo asioida. Läheisyydestä löytyvät monipuoliset palvelut sekä harrastusmahdollisuudet aktiivisemmille liikkujille. Viikottain järjestettävässä viriketoiminnassa suosittua tekemistä on erilaiset pelit ja yhteiset keskusteluhetket.

Hoitaja ja asiakas tekevät yhdessä salaattia.

Töissä asumisen palveluissa

Meillä hoitotyö on monipuolista ja ihmisläheistä. Hoitajat ovat asiakkaillemme läheisiä ja auttavat heitä elämään mahdollisimman normaalia arkea. Me noudatamme kaikessa auttamisessamme kuntoutumista tukevaa ja toimintakykyä ylläpitävää työotetta, ja hyödynnämme työssämme apuvälineitä ja teknologiaa.