Siirry sisältöön

Blessing Okafor tuli alun perin Validialle henkilökohtaiseksi avustajaksi. Nykyisin hän työskentelee sairaanhoitajana Vaasan Validia-talossa ja nauttii monipuolisesta, ihmisläheisestä työstään.

Henkilökohtaisen avustajan työ Validialla oli minulle iso juttu, sillä se oli ensimmäinen työpaikkani Suomessa. Aloitin henkilökohtaisena avustajana 2018, ja tein sitä työtä puoli vuotta. Avustin kotona asuvia ihmisiä Vaasan alueella ja ympäristössä. Sen jälkeen siirryin lähihoitajaksi Vaasan Validia-taloon. 

Opiskelin samaan aikaan sairaanhoitajaksi Novia-ammattikorkeakoulussa, joten tein aluksi töitä Validia-talossa keikkarina. Tulin monesti suoraan koulusta töihin. Se oli tietenkin välillä rankkaa, etenkin kun minulla on kotona kaksi lasta. Onneksi minulla on myös puoliso, joka pystyi olemaan lasten kanssa. Se auttoi jaksamaan, kun opiskelin ja tein töitä samaan aikaan. 

Parasta työssä on ihmisten auttaminen

Valmistuin sairaanhoitajaksi joulukuussa 2020, ja seuraavana kesänä aloitin sairaanhoitajan työt Validia-talossa.

Sain aluksi kahden kuukauden määräaikaisen työsopimuksen, joka muutettiin ilokseni ja yllätyksekseni vakituiseksi työsuhteeksi heinäkuussa 2021. Unelmani toteutui, kun pääsin työskentelemään koulutustani vastaavassa työssä Suomessa.

Työni on todella monipuolista. Jokainen päivä on erilainen, ja joka päivä opin jotain uutta.  Autamme ihmisiä kaikilla mahdollisilla tavoilla, ja juuri se on työssäni parasta. Minulle on tärkeää, että voin hoitaa ihmisiä ja auttaa heitä voimaan hyvin.

Olen luonteeltani sosiaalinen, joten pidän myös siitä, että voin olla työssäni paljon tekemisissä ihmisten kanssa. Asukkaamme ovat tosi mukavia, ja tuntuu kivalta, että he ovat tyytyväisiä työhömme.

Aktiivinen ja iloinen työporukka

Myös se kuuluu työni parhaisiin puoliin, että meillä on niin mahtava työporukka. Vaasan Validia-talossa on töissä aktiivisia, iloisia ihmisiä. Nauramme paljon yhdessä, ja autamme aina toisiamme. Se on aivan ihana asia. 

Työyhteisömme on monikulttuurinen. Minä tulen Nigeriasta, ja minulla on työkavereita ainakin Kongosta, Sudanista ja monista Euroopan maista, tietenkin myös Suomesta. Samalla kun tutustumme toisiimme, opimme toistemme kulttuureista. 

Viihdymme yhdessä niin hyvin, että tapaamme myös vapaa-ajalla. Olemme käyneet ravintoloissa syömässä ja tehneet reissun Ruotsiinkin.  Meillä on myös tosi mukava esihenkilö, joka vastaa kaikkiin kysymyksiin ja auttaa tarvittaessa työssä. Voin sanoa, että viihdyn työssäni erittäin hyvin. 

Blessing Okafor
sairaanhoitaja
Vaasan Validia-talo

Vaasan Validia-talo ulkoapäin.

Vaasan Validia-talo

Merellisissä maisemissa esteettömien kulkureittien varrella sijaitseva Vaasan Validia-talo on viihtyisä ja yhteisöllinen. Sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilökunta järjestävät paljon yhteistä tekemistä, jossa jokaisen on kiva olla mukana.

Ruuan laitto, asukas ja hoitaja

Töissä asumisen palveluissa

Meillä hoitotyö on monipuolista ja ihmisläheistä. Hoitajat ovat asiakkaillemme läheisiä ja auttavat heitä elämään mahdollisimman normaalia arkea. Me noudatamme kaikessa auttamisessamme kuntoutumista tukevaa ja toimintakykyä ylläpitävää työotetta, ja hyödynnämme työssämme apuvälineitä ja teknologiaa.