Siirry sisältöön

Kun Hervannan Validia-talo suljettiin remonttia varten, viimeisenä talosta ulos muutti Pauli Pajunen. Pajusen tie vei Kangasalle, missä hän nauttii ulkoilusta upouusien Validia-asuntojen vehreässä ympäristössä.

Vappu 2020 oli Pauli Pajuselle ikimuistoinen: hän muutti Kangasalan Validia-asuntoihin asuttuaan sitä ennen neljä vuosikymmentä samassa talossa Hervannassa. Tarkkaan ottaen Hervannassa ehti vierähtää hieman yli 42 vuotta, joulukuusta 1977 kevääseen 2020.

”Hetken aikaa muutto tuntui haikealta, mutta kaikkeen tottuu. Ja täällä Kangasalla asumiseen olikin helppo tottua. Uusi kotini on rauhallinen ja mukava”, Pajunen kertoo.

Pajusen uusi koti on muutamia neliöitä suurempi kuin hänen entinen asuntonsa Hervannassa. Nykyaikainen, vuonna 2019 valmistunut yksiö on valoisa ja avara, ja lisää tilan tuntua tuo oma parveke.

Palvelut ja hyvät ulkoilureitit kodin tuntumassa

Pajusen parvekkeelta avautuvat näkymät suoraan Kangasalan keskustaan. Aivan talon tuntumassa ovat myös Kirkkojärven ja Kuohunlahden rannat, ja taloa ympäröivissä vehreissä maisemissa on mukava lenkkeillä.

Kaunis ympäristö ulkoilumahdollisuuksineen onkin Pajuselle tärkeä asia.

”Käyn kaksi kertaa viikossa ulkoilemassa henkilökohtaisen avustajani kanssa. Täällä on paljon paremmat ulkoilureitit kuin Hervannassa.”

Myös asioiden hoitaminen onnistuu helposti samalla reissulla, sillä kaikki palvelut kaupoista kahviloihin ja terveyskeskuksesta apteekkiin sijaitsevat muutaman sadan metrin sisällä talosta. Lähin ruokaravintola löytyy Pajusen kotitalon alakerrasta.

Kivenheiton päässä itäiseltä Tampereelta

Lähellä on myös Tampere. Itäiseltä Tampereelta hurauttaa Kangasalan keskustaan vähintään yhtä nopeasti kuin kaupungin omaan keskustaan. Tämä olikin yksi tärkeä syy siihen, että Pauli Pajunen halusi muuttaa nimenomaan Kangasalle.

Pohdinnat uudesta kodista tulivat ajankohtaisiksi, kun Hervannan talon ilmoitettiin menevän remonttiin.

”Juttelin asiasta Tampereella asuvan veljeni kanssa. Hän totesi, että Kangasala on hyvin lähellä hänen työpaikkaansa ja että hänen on helpompi liikkua sieltä Kangasalle kuin moneen paikkaan Tampereelle”, Pajunen kertoo.

Ja niin Pauli Pajusen uudeksi kodiksi valikoituivat Kangasalan Validia-asunnot. Eikä hän ole päätöstään katunut.

”Minulla on kiva asunto, ja henkilökuntakin on mukavaa”, Pajunen tiivistää.