Siirry sisältöön

Kun Hervannan Validia-talo suljettiin väliaikaisesti remonttia varten, viimeisenä talosta muutti ulos Pauli Pajunen. Pajusen tie vei Kangasalle, jossa hän on nauttii rauhasta ja luonnonläheisestä ympäristöstä.

Vappu 2020 oli Pauli Pajuselle ikimuistoinen: hän muutti Kangasalan Validia-asuntoihin asuttuaan sitä ennen neljä vuosikymmentä samassa talossa Hervannassa.

Tarkkaan ottaen Hervannassa ehti vierähtää hieman yli 42 vuotta, joulukuusta 1977 kevääseen 2020.

”Hetken aikaa muutto tuntui haikealta, mutta kaikkeen tottuu. Ja täällä Kangasalla asumiseen olikin helppo tottua. Kotini on mukava, ja erityisesti nautin siitä, miten rauhallista täällä on”, Pajunen sanoo.

Pajusen uusi koti on muutamia neliöitä suurempi kuin hänen entinen asuntonsa Hervannassa. Nykyaikainen, vuonna 2019 valmistunut yksiö on valoisa ja avara, ja lisää tilan tuntua tuo oma parveke.

Palvelut ja hyvät ulkoilureitit kodin tuntumassa

Pajusen parvekkeelta avautuvat näkymät suoraan Kangasalan keskustaan. Aivan talon tuntumassa ovat myös Kirkkojärven ja Kuohunlahden rannat, ja taloa ympäröivissä vehreissä maisemissa on mukava lenkkeillä. Kaunis ympäristö ulkoilumahdollisuuksineen onkin Pajuselle tärkeä asia.

”Kaikkein parasta tässä talossa on se, että luonto on lähellä. Käyn kaksi kertaa viikossa ulkoilemassa luonnossa henkilökohtaisen avustajani kanssa. Täällä on paljon paremmat ulkoilureitit kuin Hervannassa.”

Myös asioiden hoitaminen onnistuu helposti samalla reissulla, sillä kaikki palvelut kaupoista kahviloihin ja terveyskeskuksesta apteekkiin sijaitsevat muutaman sadan metrin sisällä talosta.

Lähin ruokaravintola löytyy samasta talosta Validia-asuntojen kanssa, minkä lisäksi talossa toimii ateriapalelu, johon Pajunen on tyytyväinen.

”Hyvä ruoka, parempi mieli!” Pajunen kiteyttää.

Kivenheiton päässä itäiseltä Tampereelta

Kangasalan Validia-asunnoista on lyhyt matka myös Tampereelle. Itäiseltä Tampereelta hurauttaa Kangasalan keskustaan vähintään yhtä nopeasti kuin kaupungin omaan keskustaan. Tämä olikin yksi tärkeä syy siihen, että Pauli Pajunen halusi muuttaa Hervannasta nimenomaan Kangasalle.

”Juttelin asiasta Tampereella asuvan veljeni kanssa. Hän totesi, että Kangasala on hyvin lähellä hänen työpaikkaansa ja että hänen on helpompi liikkua sieltä Kangasalle kuin moneen paikkaan Tampereelle. Veljeni käykin vierailulla luonani pari kertaa kuukaudessa”, Pajunen kertoo.

Talon pihalla avustajan kanssa ulkoillessaan Pajunen on tutustunut myös naapureihin, ja koronarajoitusten poistuttua on tuntunut mukavalta nähdä henkilökunnan kasvot päivittäisissä tapaamisissa.

Pajunen on tyytyväinen siihen, että teki päätöksen valita kodikseen Kangasalan Validia-asunnot.

”Minulla on kiva asunto, ja henkilökuntakin on mukavaa”, Pajunen tiivistää.

Kangasalan Validia-asuntojen havainnekuva ulkoapäin. Iso kerrostalo.

Yhteisöllinen Kangasalan Validia-asunnot

Kangasalan esteettömät Validia-asunnot sijaitsevat talossa, jonka toisella puolella avautuu idyllinen järvimaisema ja toisella puolella kaupungin keskusta palveluineen.