Siirry sisältöön
Kiti Numminen

Kiti Numminen päätyi töihin Rovaniemen Validia-taloon puolivahingossa ja on ollut sillä tiellään yli 20 vuotta.

Tulin töihin tähän taloon vuonna 1998 vähän vahingossa. Kaverini oli tehnyt tänne keikkahommia, ja kun hän oli lähdössä pois, hän vinkkasi talon silloiselle johtajalle minusta. Olin ehtinyt valmistua lähihoitajaksi paria kuukautta aikaisemmin. Johtaja pyysi minut käymään, ja sille tielleni jäin.

Talossa otettiin silloin käyttöön uusi työvuoro, jota minä ainoana tein. Olin ensin töissä aamulla kello 7–10 ja sitten taas illalla kello 18–21. Neljän kuukauden jälkeen työni muuttui kuusituntiseksi aamuvuoroksi, ja sen jälkeen siirryin ihan normaaliin kolmivuorotyöhön.

Talomme työkulttuuri on tärkein syy siihen, että olen viihtynyt näin pitkään samassa paikassa.

Kaikki kehitysideat otetaan vakavasti

Talomme työkulttuuri on tärkein syy siihen, että olen viihtynyt näin pitkään samassa paikassa. Kaikki perusasiat työvuorosuunnittelusta lähtien toimivat hyvin, ja me työntekijät voimme oikeasti vaikuttaa asioihin. Mielipiteitämme ja ajatuksiamme kuunnellaan.

Jos vaikkapa huomaa jonkin pienen epäkohdan tai parannusta kaipaavan seikan, siitä voi aina puhua. Sitten mietitään yhdessä, miten asia voitaisiin tehdä paremmin.

Kenenkään kehitysideoita ei lakaista maton alle, vaan niiden toteuttamismahdollisuuksia mietitään aina. Tällaisilla pikkujutuilla olemme pystyneet kehittämään arkityötämme sujuvammaksi.

Työkaverit ovat huipputyyppejä

Toinen tärkeä syy viihtymiseeni ovat työkaverit. Meillä on töissä tosi mielenkiintoisia ihmisiä, aivan huipputyyppejä.

Työkavereiden lisäksi olen saanut tutustua hyvin myös asukkaisiimme, sillä monet heistä ovat asuneet meillä jo pitkään. On mukavaa, että ehdimme oppia tuntemaan kunnolla kaikki heidän tapansa ja tottumuksensa ja osaamme sitten toimia niiden mukaan.

Sekin on minusta hienoa, että meillä suhtaudutaan kouluttautumiseen niin myönteisesti.

Minä esimerkiksi suuntauduin lähihoitajaopinnoissani sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalalle, ja olen suorittanut työn ohessa siihen lisäksi kuntoutus- sekä mielenterveys- ja päihdekoulutuksen.

Kiti Numminen
Lähihoitaja
Rovaniemen Validia-talo

Rovaniemen Validia-talo

Rovaniemen Validia-talossa pääset mukaan iloiseen, huumorintajuiseen työporukkaan. Työssäsi et ole koskaan yksin, vaan meillä kaikki auttavat ja tukevat toisiaan. Kollegalta voi aina kysyä neuvoa.

Ruuan laitto, asukas ja hoitaja

Töissä asumisen palveluissa

Meillä hoitotyö on monipuolista ja ihmisläheistä. Hoitajat ovat asiakkaillemme läheisiä ja auttavat heitä elämään mahdollisimman normaalia arkea. Me noudatamme kaikessa auttamisessamme kuntoutumista tukevaa ja toimintakykyä ylläpitävää työotetta, ja hyödynnämme työssämme apuvälineitä ja teknologiaa.