Siirry sisältöön

Kasperi Savilahti palasi vuonna 2020 Turusta kotiseudulleen ja asettui asumaan Kangasalan Validia-asuntoihin. Hän on viihtynyt hyvin ja nauttinut erityisesti talon rauhallisuudesta sekä siitä, että kaikki palvelut ovat lähellä.

Vaikka Kasperi Savilahti ei ollut koskaan ennen asunut Kangasalla, tuntui muutto sinne paluulta kotiin. Savilahti vietti lapsuutensa Tampereella, missä monet hänen sukulaisistaan edelleen asuvat. Lisää sukua löytyy samoilta seuduilta Orivedeltä.

Teini-iässä Savilahti muutti Turkuun, ja siellä ehtikin vierähtää toistakymmentä vuotta. Viimeksi hän asui Hirvensalon Validia-talossa, jossa viihtyi hyvin omassa yksiössään. Hiljalleen mielessä alkoi kuitenkin kypsyä paluu kotiseudulle, lähelle sukulaisia.

Uusi koti löytyi Kangasalan Validia-asunnoista, jonne Savilahti muutti elokuussa 2020 iloisissa tunnelmissa.

”Kotiinpaluu tuntuu aina kivalta, ja nyt lähellä asuva isäni pystyy käymään luonani usein vierailulla”, Savilahti sanoo.

Parvekkeelta näkymä suoraan keskustaan

Muuton myötä Savilahti sai lisää omaa tilaa: hänen uusi yksiönsä on peräti viisi neliötä suurempi kuin edellinen. Vuonna 2019 valmistuneet valoisat, avarat Kangasalan Validia-asunnot on suunniteltu nykyaikaista asumista varten, ja ne tuntuvat vielä neliöitäänkin suuremmilta.

Savilahti kuvailee uutta asuntoaan hyvin kodikkaaksi peruskodiksi, jossa parasta on oma ranskalainen parveke ja siitä avautuva kaupunkinäkymä.

”Koko talon paras puoli on ehdottomasti se, että se on aivan keskustan ytimessä.”

Savilahden lempipaikaksi Kangasalla on muodostunut torikahvila, jonne on matkaa kolmisensataa metriä. Myös se ilahduttaa, että lähimpään ruokakauppaan pääsee talolta kätevästi suoraan kävelysiltaa pitkin.

Levyt soivat tiuhaan tahtiin

Arjen palaset uudessa kodissa ja uudessa kotikaupungissa ovat asettuneet mukavasti kohdalleen. Savilahti käy henkilökohtaisten avustajiensa kanssa muun muassa allasterapiassa, ja päivätoiminnankin hän pääsi aloittamaan pian muuttonsa jälkeen.

Elämääni kuuluu nyt kaikkea hyvää

”Elämääni kuuluu nyt kaikkea hyvää. Pidän tässä talossa erityisesti siitä, ettei täällä ole häiriötekijöitä. Saan halutessani olla omassa rauhassani”, Savilahti tiivistää kuulumisensa.

Naapureistakin on tullut tuttuja, ja omien ystävien vierailut ilahduttavat joka kerta. Kotona Savilahti viihtyy mieluiten jääkiekkopelien ja musiikin parissa. Levyt soivat tiuhaan tahtiin, ja yksi artisti on ylitse muiden.

”Cheek lopetti 2018, mutta Jare Henrik Tiihonen on edelleen ykkönen. Hänen levynsä ovat kovassa kuuntelussa päivittäin.”

Kangasalan Validia-asuntojen havainnekuva ulkoapäin. Iso kerrostalo.

Yhteisöllinen Kangasalan Validia-asunnot

Kangasalan esteettömät Validia-asunnot sijaitsevat talossa, jonka toisella puolella avautuu idyllinen järvimaisema ja toisella puolella kaupungin keskusta palveluineen.