Siirry sisältöön

Kasperi Savilahti palasi Turusta kotiseudulleen ja asettui asumaan Kangasalan Validia-asuntoihin. Hän iloitsee erityisesti siitä, että uusi koti on aivan kaupungin keskustassa.

Vaikka Kasperi Savilahti ei ole koskaan ennen asunut Kangasalla, tuntui muutto sinne paluulta kotiin. Savilahti vietti lapsuutensa Tampereella, missä monet hänen sukulaisistaan edelleen asuvat. Lisää sukua löytyy samoilta seuduilta Orivedeltä.

Teini-iässä Savilahti muutti Turkuun, ja siellä ehtikin vierähtää toistakymmentä vuotta. Viimeksi Savilahti asui Hirvensalon Validia-talossa, jossa hän viihtyi hyvin omassa yksiössään. Hiljalleen mielessä alkoi kuitenkin kypsyä paluu kotiseudulle, lähelle sukulaisia. Uusi koti löytyi Kangasalan Validia-asunnoista, jonne Savilahti muutti elokuussa iloisissa tunnelmissa. ”Kotiinpaluu tuntuu aina kivalta”, Savilahti toteaa.

Parvekkeelta näkymä suoraan keskustaan

Muuton myötä Savilahti sai lisää omaa tilaa: hänen uusi yksiönsä on peräti viisi neliötä suurempi kuin edellinen. Vuonna 2019 valmistuneet valoisat, avarat Validia-asunnot on suunniteltu nykyaikaista asumista varten, ja ne tuntuvat vielä neliöitäänkin suuremmilta.

Savilahti kuvailee uutta asuntoaan hyvin kodikkaaksi peruskodiksi, jossa parasta on oma ranskalainen parveke ja siitä avautuva kaupunkinäkymä. ”Ja koko talon paras puoli on ehdottomasti se, että se on aivan keskustan ytimessä.”

Kahden ensimmäisen viikon ajan Savilahti sai tosin tutustua Kangasalan keskustaan vain omien ikkunoidensa läpi, sillä muuttoa seurasi korona-aikana kahden viikon karanteeni. Nyt karanteeni on ohi, ja Savilahti pääsee liikkumaan talossa ja sen ympäristössä. Samalla hän pystyy hiljalleen tutustumaan uusiin naapureihinsa. Naapurikaupungissa asuva isäkin pääsee vierailulle.

Levyt soivat tiuhaan tahtiin

Elämään uudessa kotikaupungissa kuuluvat myös uudet avustajat, joiden kanssa Savilahti käy muun muassa allasterapiassa. Päivätoimintakin alkoi lokakuun alussa, jollei koronatilanne tuo yllättäviä muutoksia.

Elämääni kuuluu nyt kaikkea hyvää

Arjen palaset uudessa kodissa ja uudessa kotikaupungissa ovat siis asettuneet mukavasti kohdalleen. ”Elämääni kuuluu nyt kaikkea hyvää”, Savilahti tiivistää kuulumisensa.

Yksi Savilahden elämän tärkeimmistä palasista on musiikki. Levyt soivat hänen kotonaan tiuhaan tahtiin, ja yksi artisti on ylitse muiden. ”Cheek lopetti 2018, mutta Jare Henrik Tiihonen on edelleen ykkönen. Hänen levynsä ovat kovassa kuuntelussa päivittäin.”