Siirry sisältöön

Esteetön Tampereen Validia-talo tarjoaa monimuotoisia asumispalveluja vammaisille ihmisille, ja myös päivätoiminta, ateriapalvelu ja kuntoilumahdollisuudet löytyvät saman katon alta.

Tervetuloa meille

Tampereen Validia-talo on Suomen suurin hoivapalvelukokonaisuus. Kolmen rakennuksen kokonaisuus tarjoaa monipuolisia asumispalveluja sekä kuntoutuspalveluja erilaisille ihmisille erilaisiin tarpeisiin. Rakennuksesta toiseen pääsee liikkumaan helposti sisäkautta esteettömiä käytäviä pitkin.

Perinteisten palveluasumisen yksiöiden ja kaksioiden lisäksi talossa on kolme ryhmäkotia, ja Tampereen Validia-talo onkin ryhmämuotoisen asumisen edelläkävijä Suomessa. Talossa on myös asuntoja, jotka on varattu lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan loman aikana. Lisäksi talossa järjestetään arvioivaa ja valmentavaa asumista.

Tampereen Validia-talon terassi.
Tampereen Validia-talon ruokala, missä pöytiä ja linjasto.
Validialainen hoitaja.
Hoitajat 24/7 palveluasuminen
Hoitajat, Tampereen Validia-talo
Validialainen hoitaja.
Hoitajat 24/7 A-talo & ARVA
Hoitajat, Tampereen Validia-talo
Hoitajat 24/7 Ryhmäkoti 1
Hoitajat, Tampereen Validia-talo
Hoitajat 24/7 Ryhmäkoti 2
Hoitajat, Tampereen Validia-talo
Hoitajat 24/7 Ryhmäkoti 3
Hoitajat, Tampereen Validia-talo
Henkilökohtaisen avun valtakunnallinen asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
ma-su klo 7–21 | juhannuksen poikkeusaukioloajat: pe 21.6. klo 7-15, la 22.6. klo 7-15, su 23.6. klo 7-18
Jenni Petäjistö
Yksikönpäällikkö, Tampereen Validia-talo
Validialainen hoitaja.
Päivätoiminnan ohjaaja
Päivätoiminnan ohjaaja, Tampereen Validia-talo

Palveluasuminen, arvioiva ja valmentava asuminen, päivätoiminta, ateriapalvelut

Marja Kytölä
Palvelupäällikkö, Tampereen Validia-talo

Ryhmäkodit

Heli Sälli
Palvelupäällikkö, Tampereen Validia-talo
Pia Kajava
Aluepäällikkö, eteläinen alue
Laura Saarni
Rekrytointikoordinaattori

Viihtyisiä oleskelutiloja ja yhteisöllisyyttä

Asukkaat voivat osallistua päivätoimintaan omassa kotitalossaan, ja ateriapalvelu palvelee vuoden jokaisena päivänä. Liikuntaa pääsee harrastamaan talon kuntosalilla ja terapia-altaassa, joissa myös ammattitaitoset fysioterapeuttimme ottavat vastaan asiakkaita.
Varaa aika fysioterapeutille asiakaspalvelun kautta

Tampereen Validia-talossa on paljon viihtyisiä oleskelutiloja, joissa asukkaat voivat viettää aikaa yhdessä. Myös omaiset saavat vuokrata tiloja pientä korvausta vastaan vaikkapa syntymäpäiväjuhlien järjestämiseen. Hyviä mahdollisuuksia yhdessäoloon ja läheisten tapaamisiin tarjoaa lisäksi talon kaunis, vehreä piha terasseineen.

Yksilöllistä kuntoutusta ja liikuntaryhmiä

Tampereen Validia-talossa järjestetään monipuolista, yksilöllistä kuntoutusta selkäydin- ja aivovammojen sekä muiden neurologisten vammojen ja sairauksien kuntoutukseen. Fysioterapeuttimme tarjoavat neurologista fysioterapiaa, allasterapiaa sekä liikuntaryhmiä.

Validialainen hoitaja.

Monipuolisia työmahdollisuuksia Tampereella

Talossa on erilaisia tiimejä, jotka työskentelevät erilaisten asiakkaiden kanssa. Jos haluat laajentaa ammattitaitoasi, voit siirtyä tiimistä toiseen talon sisällä. Isossa talossa et ole koskaan yksin, vaan saat kaikissa työvuoroissa tukea kollegoiltasi. Työkulttuuriimme kuuluu, että kaikki neuvovat ja auttavat kaikkia – samoin kuin se, että kaikki tervehtivät kaikkia. Tukenasi ovat myös kokeneet, osaavat esihenkilöt, jotka vastaavat osaltaan talon hyvästä hengestä. Tampereen-Validia talon hengestä kertoo se, että meillä tehdään usein pitkiä työuria.

Vertaistukikeskustelua ryhmässä hoitajan johdolla.

Tampereen Validia-talossa toimii myös päivätoiminta

Vuodesta 2000 alkaen toiminut Tampereen Validia-talon päivätoiminnalla on pitkät perinteet. Toiminta on monipuolista niin kuin on porukkakin, jolla päivätoimintaa toteutetaan. Vaihtelevat ryhmät keskusteluryhmistä urheiluun ja taiteeseen mahdollistaa oman kiinnostuksen mukaan osallistumisen. Toimintaa suunnitellaan aina asiakkaiden toiveiden ja tavoitteiden pohjalta. Päivätoiminnalla tuetaan yksilöllisten tavoitteiden saavuttamista toimintakyvyn osalta sekä mahdollistetaan sosiaalisiakohtaamisia, vertaistukea sekä mukavaa tekemistä, joka rytmittää arkea. Tervetuloa tutustumaan!

Tietoa Tampereen Validia-talosta

Ruokaostokset hoituvat talon omassa pihapiirissä, A-talon kivijalan päivittäistavarakaupassa. Tien toisella puolella on Tampereen yliopistollinen sairaala, jonka alueelta löytyy muun muassa pankkiautomaatti. Lähin iso kauppakeskus on kahden kilometrin päässä Kalevassa, ja bussi ja raitiovaunu vievät muutamassa minuutissa aivan talon nurkalta suoraan Tampereen keskustaan. Matkaa rautatieasemalle on noin kolme kilometriä ja Keskustorille kolme ja puoli kilometriä.

Pihastamme pääsee mukavasti ulkoilemaan Kissanmaan viehättävään kaupunginosaan, ja Kaupin urheilupuiston ulkoilureitit ovat noin kilometrin päässä talostamme. 

Käyntiosoite

Ritakatu 7

33520 Tampere

Kissanmaa

Pirkanmaa

Reitti tänne

Perustiedot

Talotyyppi:Kerrostalo
Rakennusvuosi:2010
Paikkojen määrä:107
Asuntojen koko:23-63,5 m2
Yhteiset tilat:3 avaraa oleskelutilaa, joista yksi sijaitsee ruokalan välittömässä läheisyydessä, hyvin varustettu kuntosali ja saunaosasto, jossa on kolme saunaa ja esteetön uima-allas, sekä pyykkitupa.
Palvelumme:Arvioiva ja valmentava asuminen, Ateriapalvelu, Henkilökohtainen apu, Kuntoutuspalvelut, Omaishoidon lomitus, Päivätoiminta, Vammaispalvelulain mukainen palveluasuminen