Siirry sisältöön

Tampereen Validia-talossa järjestetään monipuolista, yksilöllistä kuntoutusta selkäydin- ja aivovammojen sekä muiden neurologisten vammojen ja sairauksien kuntoutukseen täysin esteettömissä tiloissa. Kokeneet fysioterapeuttimme tarjoavat neurologista fysioterapiaa, allasterapiaa sekä liikuntaryhmiä.

Meille voit tulla kuntoutukseen Kelan sopimuksella, hyvinvointialueen palvelusetelillä tai ostopalveluna, vakuutusyhtiön maksamana tai itsemaksavana.

Kuntoutuksen valtakunnallinen asiakaspalvelu
Nordenskiöldinkatu 18 B, 00250 Helsinki
Lemar Saduddin
Fysioterapeutti, Tampereen Validia-talo
Tampere
Henna Autio
Fysioterapeutti, Tampereen Validia-talo
Tampere

Monipuoliset tilat kuntoutuksen tukena

Fysioterapeuttimme tarjoavat monipuolista kuntoutusta sekä Tampereen Validia-talon esteettömissä kuntoutustiloissa että koti- ja toimintaympäristökäynteinä. Fysioterapeuttimme ottavat vastaan asiakkaita fysioterapiahuoneissa, kuntosalilla sekä allastiloissa. Yhdestä fysioterapia huoneesta löytyy kattokiskot sekä -nosturi, joiden avulla siirtyminen sekä painokevennetty kävelyharjoittelu onnistuvat hyvin.

Kuntosali on varustettu HUR-paineilmalaitteilla, joilla treenaaminen onnistuu myös pyörätuolista käsin. Kuntosalista löytyy myös kattokiskot painokevennettyä kävelyharjoittelua varten sekä apuvälineitä, joita voidaan harjoittelussa hyödyntää.

Allastilamme on suunniteltu nimenomaan kuntoutusta varten. Terapia-altaan veden lämpötila on +31 astetta, sen pohja on tasainen ja allas on syvyydeltään 1,3 metriä. Altaaseen on mahdollista kulkea kaiteesta kiinni pitäen loivia portaita tai siirtymiseen voidaan myös käyttää kattonosturia. Myös peseytymis- ja pukeutumistilat ovat täysin esteettömät ja avarat, joka mahdollistaa helpon toimimisen avustajan kanssa tai ilman.

Liikuntaryhmistä vertaisuutta ja aktiivisuutta arkeen

Tampereen kuntoutuksessa tarjotaan liikuntaryhmiä kolme kertaa viikossa. Allasryhmä tarjoaa monipuolisia harjoitteita vedessä erilaisten välineiden kanssa taustamusiikin soidessa. Kuntosaliryhmässä taas harjoitellaan fysioterapeutin ohjaamana ja avustamana kuntosalilaitteilla. Laitteiden käyttäminen onnistuu myös pyörätuolista käsin. Lisätietoja ja ilmoittautumiset asiakaspalvelumme kautta.

Uniikki kuntoutuspolku tukee yksilöllistä toimintakyvyn kehitystä

Ammattitaitoisten fysioterapeuttiemme kanssa pääset kehittämään omaa toimintakykyäsi monipuolisesti huomioiden oman arkesi tarpeet ja toiveet. Otamme huomioon mielenkiinnon kohteesi ja sinulle myös mielekkäät tavat liikkua.

Päästäksesi tavoitteisiisi fysioterapeuttimme tarjoavat sinulle erilaisia nousujohteisia harjoitteita, jotka haastavat sinua riittävästi. He hyödyntävät myös manuaalisia menetelmiä kuten faskiakäsittelyjä aktivoimaan heikentyneitä lihaksia sekä rentouttamaan spastisia lihaksia.

Asiakkaan kanssa on myös mahdollista järjestää moniammatillisia tapaamisia, joissa esimerkiksi avustajan tai hoitajan kanssa käydään läpi, miten arjessa voidaan tukea tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kuntoutuspolut suunnitellaan yksiköllisesti ja niihin voidaan yhdistää myös moniammatillisia yksilökuntoutusjaksoja (laitoskuntoutusjakso) kuntoutuskeskus Synapsiassa, Helsingissä.

Saapuminen Tampereen kuntoutukseen

Tampereen kuntoutus sijaitsee TAYS:ia vastapäätä Tampereen Validia-talon K-kerroksessa. Talon pihalla, etuoven läheisyydessä on ilmaisia pysäköintipaikkoja. Paikalle on helppo saapua myös taksilla sekä julkisilla kulkuvälineillä.

Talomme on täysin esteetön ja kaikki ovet ovat sähköistettyjä ja aukeavat automaattisesti. Kulku K-kerrokseen allas- ja terapiatiloihin käy tilavassa hississä, jonne mahtuu avustajan kanssa myös sähköpyörätuolilla. Myös allas-, wc- ja peseytymistilat ovat täysin esteettömiä ja tilavia.

Käyntiosoite

Ritakatu 7

33520 Tampere

Kissanmaa

Pirkanmaa

Reitti tänne

Ajankohtaista kuntoutuksessa

Ilmoittautuminen vuoden 2024 liikuntapainotteisille kuntoutusjaksoille alkanut

Uutiset 13.2.2024

Tarjolla on neljä erillistä jaksoa, jotka sisältävät soveltavaa liikuntaa vertaisryhmässä ja eri terapiamuotoja yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Yhdenvertaiset liikuntamahdollisuudet

Blogit 7.12.2023

Noin 20 vuotta sitten järjestettiin Validian ensimmäinen liikuntapainotteinen kuntoutusjakso. Tämän jälkeen jaksoja on järjestetty kahdesti vuodessa.

Pyörätuoliergonomialla ei tavoitella vain mukavuutta, vaan myös terveydellisiä hyötyjä

Blogit 30.10.2023

Istuma-asennon vaikutus terveyteemme on valtava, etenkin niille, jotka käyttävät pyörätuolia päivittäin.