Tampereen Validia-talo

Talomme on kolmen kerrostalon kokonaisuus, joka tarjoaa palveluita asumisen eri tarpeisiin kauniissa ympäristössä Kissanmaalla. Esteettömissä ja avarissa tiloissamme on jokaisen helppo viihtyä ja nauttia iloisesta ilmapiiristämme.
Thumbnail
julkisivu
Terassi ulkoa
 

Tampereen Validia-talossa on kaikki palvelut saman katon alla
 

Tampereen Validia-talo tarjoaa monimuotoisia asumispalveluja vammaisille ihmisille: tehostettua palveluasumista omassa tai ryhmäkodissa sekä arvioivaa ja valmentavaa asumista. Myös päivätoiminta, ateriapalvelu ja kuntoutusmahdollisuudet löytyvät saman katon alta.

Tampereen Validia-talo on Suomen suurin hoivapalvelukokonaisuus. Kolmen rakennuksen kokonaisuus tarjoaa asumispalveluja ja asiantuntevaa apua erilaisille ihmisille erilaisiin tarpeisiin. Rakennuksesta toiseen pääsee liikkumaan helposti sisäkautta esteettömiä käytäviä pitkin.

Ryhmäkotiasumisen edelläkävijä

Perinteisten palveluasumisen yksiköiden ja kaksioiden lisäksi talossa on kolme ryhmäkotia. Tampereen Validia-talo on ryhmämuotoisen asumisen edelläkävijä Suomessa.

Talossa on myös asuntoja, jotka on varattu lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan loman aikana. Lisäksi talossa järjestetään arvioivaa ja valmentavaa asumista.

Päivätoimintaa ja kuntoutusta omassa kotitalossa

Asukkaat voivat osallistua päivätoimintaan omassa kotitalossaan, ja ateriapalvelu palvelee vuoden jokaisena päivänä.

Liikuntaa pääsee harrastamaan talon kuntosalissa ja terapia-altaassa. Myös kuntoutusta on mahdollista saada saman katon alla.

Viihtyisällä pihalla voi tavata läheisiään

Talossa on paljon viihtyisiä oleskelutiloja, joissa asukkaat voivat viettää aikaa yhdessä. Omaisetkin saavat vuokrata tiloja pientä korvausta vastaan vaikkapa syntymäpäiväjuhlien järjestämiseen.

Hyviä mahdollisuuksia yhdessäoloon ja läheisten tapaamisiin tarjoaa myös talon kaunis, vehreä piha terasseineen. Pihasta voi jatkaa matkaa lenkkeilemään Kissanmaan viehättävään kaupunginosaan, ja Kaupin urheilupuiston ulkoreititkin ovat kivenheiton päässä.

Ruokakauppa kivijalassa, sairaala vastapäätä

Myös ruokaostokset hoituvat omassa pihapiirissä, A-talon kivijalan päivittäistavarakaupassa. Tien toisella puolella on Tampereen yliopistollinen sairaala, jonka alueelta löytyy pankkiautomaatti.

Bussi vie talonnurkalta Tampereen keskustaan muutamassa minuutissa, ja lähin iso kauppakeskus on parin kilometrin päässä Kalevassa.

Tampereen Validia-talo tarjoaa viihtyisissä puitteissa arvioivaa ja valmentavaa asumista

ARVA-palvelussa pääset kokeilemaan palveluasumista ja tutustumaan erilaisiin arkea helpottaviin apuvälineisiin. ARVA-jakson päätteeksi saat ammattilaisten luotettavan arvion sinulle parhaiten sopivasta asumismuodosta.

Tampereen Validia-talossa on viisi asuntoa, jotka on kalustettu arvioivaa ja valmentavaa asumista varten. Asunnot ovat esteettömiä ja viihtyisästi sisustettuja. Asuntomme on varustettu muun muassa kattonostimilla, sähkösängyillä ja ovenavauslaitteilla.

Arvioiva ja valmentava asuminen soveltuu ihmisille, jotka ovat äskettäin sairastuneet tai vammautuneet tai jotka ovat terveydentilan muutosten vuoksi alkaneet miettiä kotona pärjäämistä. ARVA-jakso on hyvä startti myös vammaiselle nuorelle, joka on itsenäistymässä.

Arva-jakso suunnitellaan yksilöllisesti

ARVA-jakso kestää yleisimmin 1–2 kuukautta. Sen aikana saat tietoa erilaisista asumisvaihtoehdoista ja opit uusia tapoja selviytyä arjessa.

Jakson sisältö rakennetaan jokaisen ihmisen omien yksilöllisten tarpeiden mukaan. Ensimmäisen ARVA-kuukauden aikana arvioidaan toimintakykysi sekä kartoitetaan tavoitteesi ja toiveesi. Toisen kuukauden aikana painopiste on asumisvalmennuksessa, jossa saat kokeilla ja harjoitella uudenlaista asumista.

Tutustut samalla päivätoimintaan

ARVA-jaksolla Tampereen Validia-talossa asut itsenäisesti ja omatoimisesti mukavassa yksiössä, jossa sinulla on oma rauha. Apua ja tukea saat kuitenkin aina tarvitessasi Validia-talon moniammatilliselta tiimiltä, ja he vastaavat kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Samalla pääset tutustumaan Validian henkilökuntaan – ja ehkä jopa tuleviin naapureihisi. Tampereen Validia-talo on Suomen suurin Validia-talo, ja sen yhteisissä tiloissa ja kauniilla pihalla voit viettää aikaa talon muiden asukkaiden kanssa.

ARVA-jaksolla Tampereen Validia-talossa pääset tutustumaan myös päivätoimintaan, jota järjestetään samassa rakennuksessa maanantaista perjantaihin.

Saat ammattilaisen arvion sopivasta asumismuodosta

Jakson päätteeksi saat ammattilaisten arvion ja suosituksen sinulle parhaiten sopivasta asumismuodosta.

Jos päädyt valitsemaan palveluasumisen, muutto uudenlaiseen asumismuotoon sujuu joustavasti, kun olet jo ehtinyt totutella siihen ARVA-jaksolla. Jos taas palveluasuminen ei juuri nyt tunnu ajankohtaiselta, varmistamme, että sinulla on kotona riittävät ja oikeanlaiset apuvälineet. 

Tietoa talosta

  • Kolmen kerrostalon ja 107 asunnon kokonaisuus.
  • B- ja C-taloissa on yksiöitä kooltaan 2337,5 m². 
  • A-talossa kaksioita kooltaan 5463,5 m². Suurimmat asunnot sopivat myös pariskunnille tai perheasunnoiksi.
  • Monessa asunnossa on oma keittiö.
  • Osa asunnoista on sisustettu lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi.
  • Yhteisiä, tyylikkäästi sisustettuja tiloja on paljon: 3 avaraa oleskelutilaa, joista yksi sijaitsee ruokalan välittömässä läheisyydessä. Ruokalan läheisestä oleskelutilasta voi ostaa pientä purtavaa.
  • Hyvin varusteltu kuntosali ja saunaosasto, jossa on kolme saunaa sekä esteettömät uima-allastilat.
  • Pyykkitupa, jossa on pesukoneita, kuivausrumpuja ja kuivaushuone.
  • Osassa asunnoista on asuntokohtainen varastotila.
  • Talon pihapiirissä on paljon parkkitilaa.
Olohuone
Olohuone 2
Keittiö
Eteinen
Parveke

Tyylikkäästi kalustettujen tilojemme sisustuksessa on mukana paljon taidetta. Asukkaat voivat vuokrata päivätoiminnan tiloja myös omiin tilaisuuksiinsa.

Erityistä

Talon monet olohuoneet ja ravintolatila mahdollistavat erilaisten tapahtumien ja elokuvailtojen järjestämisen sekä mukavan yhdessäolon. Meillä on iloinen ja avoin ilmapiiri ja henkilökunnallamme on runsaasti erityisosaamista. Palvelumme mukautuvat asukkaiden vaihteleviin tarpeisiin.

Rakennuksessamme toimii Tampereen Validia-päivätoiminta, joka järjestää arkisin aktivoivaa ja mukavaa tekemistä. Suunnittelemme toimintaa yhdessä asiakkaiden kanssa. Päivätoiminta on yhteisöllisyytemme sydän. 

Ruoka linjasto
Terassi
Oleskelutila
Oleskelutila2
Uima-allas
Sauna

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Osa asunnoista on kalustettu lyhytaikaista asumista varten: arvioivaan ja valmentavaan asumiseen sekä määräaikaiseen asumiseen, joka sopii esimerkiksi omaishoidon lomitukseen

Tarjoamme myös kotona tapahtuvaa asumisvalmennusta.

Talossa toimii ateriapalvelu. Asukkaat voivat nauttia tilaamansa ateriat yksikön yhteisissä tiloissa. Tarvittaessa toimitamme ateriat asukkaan kotiin palvelukäyntien yhteydessä.

Katso ruokalista

Kuntosali
Yhteiset tilat
Käytävä
ryhmätila1
ryhmätila2

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluu vuokran lisäksi vesimaksun ennakko sekä muut normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten sähkö, ateriat ja pesutupamaksut. Asukkailla on mahdollisuus myös vuokrata autopaikka kuukausihintaan. Talolle on myönnetty on ARA-rahoitusta.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.

Yksikön omavalvontasuunnitelmat

Yhteystiedot

Tampereen Validia-talo
Ritakatu 7 A-B-C 
33530 Tampere 

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake