Siirry sisältöön

Yhteisöllisessä, kodikkaassa ja esteettömässä Ryhmäkoti Jatkossa vietetään paljon aikaa yhdessä jutustellen ja puuhaillen. Jatkossa kokoontuu myös useita osallisuutta tukevia ryhmiä, ja omien toimintailtojemme ohjelma suunnitellaan asukkaiden toiveiden pohjalta.

Tervetuloa meille

Ryhmäkoti Jatko on tunnelmallinen ja kodikas asuinpaikka – asukkaittemme koti. Olemme tiivis, yhteisöllinen yksikkö, jossa niin asukkaat kuin työntekijätkin oppivat tuntemaan toisensa hyvin. Ilmapiiriä meillä voisi kuvata perhemäiseksi.

Juhlistamme yhdessä niin syntymäpäiviä kuin muitakin juhlapäiviä ja vaalimme niihin liittyviä perinteitä. Uutenavuotena meillä esimerkiksi valetaan tinaa ja ammutaan raketteja, ja juhannuksena nautimme perinteisesti kakkukahvit. Juhlapäivinä kutsumme mielellämme myös asukkaiden läheiset vieraiksemme. Ja jos joku asukkaamme haluaa viettää merkkipäiviään isommalla porukalla, taloyhtiöstä löytyy tarkoitukseen sopiva yhteisötila.

Hoitaja ja asiakas lukevat yhdessä lehteä.
Validialainen hoitaja.
Ohjaajat 24/7
Ohjaajat, Ryhmäkoti Jatko
Taija Vuori
Yksikönpäällikkö, Ryhmäkoti Jatko
ma-su klo 7–21 | juhannuksen poikkeusaukioloajat: pe 21.6. klo 7-15, la 22.6. klo 7-15, su 23.6. klo 7-18

Lisätietoja ja paikkatiedustelut

Pia Kajava
Aluepäällikkö, eteläinen alue

Tule töihin Ryhmäkoti Jatkoon

Joni Muurikainen
Rekrytointikoordinaattori

Osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja oman kodin rauhaa

Ryhmäkoti Jatkon esteettömissä tiloissa järjestetään useita osallisuutta tukevia ryhmiä. Esimerkiksi Kalliolan kansalaisopiston taideryhmä kokoontuu meillä kerran kuussa, ja seurakunnan edustajat ovat käyneet pitämässä omaa kerhoaan asukkaillemme noin kolmen viikon välein.

Omat ohjaajamme järjestävät kerran viikossa toimintatiistain tai -torstain, johon suunnittelemme monipuolista toimintaa asukkaiden toiveita kuunnellen ja kunnioittaen. Olemme muun muassa askarrelleet valokuvakehyksiä, maalanneet sormiväreillä, kuunnelleet musiikkia ja leiponeet mokkapaloja.

Yksi asukkaiden kesäisistä toiveista oli lukutuokio, jossa keräännyimme kahvikuppien kanssa aurinkoiselle terassillemme kuuntelemaan ääneen lukemista. Pihallamme olemme myös hoitaneet yhdessä yrttilaatikoita; viherpihamme tarjoaa maistuvien yrttien lisäksi asukkaillemme mahdollisuuden tutkia erilaisia kasveja kaikilla aisteillaan.

Kerran kuussa meillä kokoontuu juttukerho. Sinne tilaamme tarvittaessa tulkit mukaan, jotta myös ne, jotka käyttävät vaihtoehtoisia kommunikaatiomenetelmiä, voivat osallistua keskusteluun täysipainoisesti.

Ryhmätoimintaan osallistuminen on meillä aina vapaaehtoista, ja myös arkipäivän yhteisiin hetkiimme asukkaat osallistuvat oman jaksamisensa ja mielenkiintonsa mukaan. Lepoa ja hiljaisuutta kaivatessaan voi aina vetäytyä oman huoneen rauhaan.

Jokaisella asukkaallamme on oma huone, jossa on kylpyhuonetilat. Meillä on talossa myös yhteinen saunaosasto ja pyykkitupa, jotka jaamme toisen samassa taloyhtiössä sijaitsevan ryhmäkodin kanssa. Kotimme sydän on olohuone-keittiöyhdistelmä, jossa vietämme paljon aikaa. Siinä jutustellessamme myös kokkaamme ja leivomme porukalla, ja lauantaisin meillä on tapana grillata pihallamme.

Validialainen hoitaja.

Tule töihin Jatkon perheenomaiseen porukkaan

Yhteisöllisessä talossamme tutustut hyvin sekä asukkaisiin että työtovereihisi, sillä olemme pieni ja tiivis yksikkö. Ilmapiirimme on lämminhenkinen ja perheenomainen; vietämme paljon aikaa yhteisissä oleskelutiloissamme jutustellen, ja meillä myös nauretaan paljon. Yhteistyö kollegojen kanssa on meillä rentoa ja mutkatonta. Teemme paljon parityötä rinta rinnan, ja meillä työkaverilta saa aina apua. Uudet työntekijämme ovatkin usein kiittäneet meitä siitä, että Ryhmäkoti Jatkossa avun ja neuvojen kysymistä ei tarvitse arastella. Ryhmäkoti Jatko sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella. Meille on helppo tulla töihin niin junalla kuin bussillakin, ja omalla autolla kulkeville on varattu autopaikat.

Tietoa Ryhmäkoti Jatkosta

Aivan talomme tuntumasta löytyvät palvelut päivittäistavarakaupasta kahvilan kautta kukkakauppaan; lähin ruokakauppa sijaitsee noin 250 metrin päässä. Terveysasemallekin on alle kilometrin matka.

Ryhmäkoti Jatko sijaitsee reilun kilometrin päässä Keskuspuistosta, ja parinsadan metrin päässä meiltä on upea Haagan Alppiruusupuisto. Ruusujen kukinta-aikaan pakkaamme mielellämme kahvit termospulloihin ja lähdemme yhdessä piknikille ihailemaan kukkaloistoa.

Keskeinen sijainti mahdollistaa kulkemisen monipuolisien kuntoutuspalvelujemme ääreen kuntoutuskeskus Synapsiaan. Töölössä sijaitsevassa kuntoutuskeskuksessa tarjoamme yksilöllistä, moniammatillista kuntoutusta tukemaan juuri sinun tavoitteita kuntoutuspolullasi.

Käyntiosoite

Eliel Saarisen tie 15 A 1

00400 Helsinki

Pohjois-Haaga

Uusimaa

Reitti tänne

Perustiedot

Talotyyppi:Ryhmäkoti
Paikkojen määrä:6
Palvelumme:Ateriapalvelu, Henkilökohtainen apu, Kuntoutuspalvelut, Vammaispalvelulain mukainen palveluasuminen