Siirry sisältöön

Kesällä 2024 aukeava Launeen Validia-talo on suunnattu kehitysvammaisille ja autisminkirjoin asiakkaille. Talo sijaitsee Lahdessa, Launeen kaupunginosassa rauhallisella alueella, lähellä palveluita.

Tervetuloa meille

Launeen Validia-talo on 25-paikkainen kehitysvammaisten ympärivuorokautista asumispalvelua tarjoava talo. Tarjoamme talossa myös päivätoimintaa, kuntoutusta ja henkilökohtaista apua sekä tukipalveluita.

Asunnot sijoittuvat kahteen kerrokseen, joka mahdollistaa rauhallista tilaa ja yksityisyyttä ryhmäkodeissa asuville. Molemmissa kerroksissa on kaksi ryhmäkotia, jotka jakavat yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat. Talon suuri, vihreä piha mahdollistaa aurinkoisia yhteisiä ulkoiluhetkiä.

Asiakas ja hoitaja kädet yhdessä.
Sari Onnelainen
Yksikönpäällikkö, Launeen Validia-talo
Riitta Blumén
Fysioterapeutti, Launeen Validia-talo
Lahti

Lisätietoja ja paikkakyselyt

Outi Kivelä
Outi Kivelä
Aluepäällikkö, Kehitysvammapalvelut

Tule meille töihin

Fysio-, lymfa- ja allasterapiaa monipuolisissa tiloissamme

Monipuoliset Launeen Validia-talon kuntoutustilat mahdollistavat yksilöllisen kuntoutuksen ja toiminnallisia harjoituksia neurologiseen fysioterapiaan erikoistuneiden fysioterapeuttien ohjauksessa joko yksilö- tai ryhmäterapiana. Esteettömissä kuntotus- ja allastiloissamme on helppo liikkua niin yksin kuin avustajankin kanssa.

Validialainen hoitaja.

Tule töihin uuteen Launeen Validia-taloon

Launeen Validia-talossa pääset tekemään monipuolista ja mielenkiintoista työtä kehitysvammaisten asukkaidemme kanssa. Työssäsi toimit osana innostunutta ja ammattitaitoista tiimiä. Tuemme, ohjaamme ja avustamme asukkaitamme päivittäisissä toimissa heidän tarpeidensa mukaisesti, ja kohtaamme jokaisen asukkaamme omana itsenään. Keskeisiä asioita työssämme ovat aito ihmisen kohtaaminen ja kuntouttava työote. Työssäsi toimit asiakkaan omahoitajana ja teet omais- ja muuta verkostoyhteistyötä.

Ryhmäkodit sekä päivätoiminta kannustavat aktiivisuuteen

Ryhmäkodeissa eletään hyvin yhteisöllistä elämää, jossa tehdään paljon yhdessä ja vietetään yhteistä aikaa. Aktiivinen arki ja lämmin yhteisö kutsuu mukaan kehittämään arjen askareiden taitoja sekä sosiaalisia taitoja.

Päivätoiminta järjestetään erillisinä toimintana asuinsiipien ulkopuolella omissa tiloissaan. Monipuolinen ryhmämuotoinen toiminta suunnitellaan ja toteutetaan osallistujien kiinnostuksen ja toimintakyvyn mukaan. Harjoituskeittiössä päästään myös tekemään herkullisia leivonnaisia ja ruokia. Talon suuri liikuntasali mahdollistaa myös erilaiset pelit ja leikit sisätiloissa sekä läheinen puisto mahdollistaa retket ja muut monipuoliset aktiviteetit ulkoillen.

Tietoa Launeen Validia-talosta

Käyntiosoite

Launeenkatu 10

15100 Lahti

Laune

Päijät-Häme

Reitti tänne

Perustiedot

Talotyyppi:Ryhmäkoti
Paikkojen määrä:25
Asuntojen koko:24,5-34,5
Yhteiset tilat:Yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat, liikuntasali, harjoittelukeittiö, uima-allas, aidattu piha.
Palvelumme:Ateriapalvelu, Henkilökohtainen apu, Kehitysvammaisten palveluasuminen, Kuntoutuspalvelut, Päivätoiminta