Siirry sisältöön

Launeen Validia-talossa on tarjolla monipuolista kuntoutusta fysio- ja lymfaterapiana sekä allasterapiana. Esteettömät tilat mahdollistavat helpon toimimisen niin yksin kuin avustajankin kanssa.

Tällä hetkellä fysioterapeuttimme tarjoaa kotikäyntejä sekä allasterapiaa julkistiloissa palvelusetelillä ja ostopalveluna, vakuutusyhtiöiden maksamana tai itsemaksaville asiakkaille.

Keväällä kun toimitilamme aukeavat voit tulla meille kuntoutukseen myös Kelan sopimuksella.

Ajanvaraukset asiakaspalvelumme kautta

Kuntoutuksen valtakunnallinen asiakaspalvelu
Nordenskiöldinkatu 18 B, 00250 Helsinki

Kokenut terapeuttimme ohjaa sinua kohti yksilöllisiä tavoitteitasi

Terapeuttimme erikoisosaamisena on neurologinen fysioterapia, lymfaterapia, allasterapia, akupunktio, faskiakäsittelyt, manuaaliterapia, kinesioteippaus, kuntosaliharjoittelu, pyörätuolinkäsittelyn ohjaus ja neuvonta sekä apuvälinearviot sekä käytön ohjaus ja neuvonta. Ohjaamme myös omaisia ja asiakasta avustavia henkilöitä. 

Riitta Blumén
Fysioterapeutti, Launeen Validia-talo
Lahti

Monipuoliset tilat tukevat tavoitteellista kuntoutusta

Monipuoliset Launeen Validia-talon kuntoutustilat mahdollistavat yksilöllisen kuntoutuksen ja toiminnallisia harjoituksia neurologiseen fysioterapiaan erikoistuneiden fysioterapeuttien ohjauksessa joko yksilö- tai ryhmäterapiana.

Kuntoutuksessamme huomioidaan elämän eri osa-alueet ja kuntoutujan omat toiveet ja tavoitteet. Fysio-, lymfa- ja allasterapian lisäksi laajennamme palveluitamme asiakkaidemme tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Kuntoutuspalveluillamme on jo yli 70 vuoden kokemus ja erityisosaaminen neurologisten vammojen ja sairauksien kuntoutuksesta.

Toteutamme monipuolista fysio- ja allasterapiaa asiakkaan tavoitteiden ja toiveiden mukaisesti. Hyödynnämme manuaalista lymfaterapiaa turvotuksen ja kipujen hoidossa sekä arvioimme ja mittaamme tarvittaessa erilaisia kompressio- ja ensipainetekstiileitä. Fysioterapeuttimme voi käyttää lisäksi akupunktiota, kinesioteippauksia ja faskiakäsittelyitä osana terapiaa. Kivun hoidossa käytämme eri kivunhallintaa parantavia ja asiakkaan omaa pystyvyyden tunnetta lisääviä menetelmiä. 

Terapia-altaamme on +32 asteinen ja yksi ainoita terapia-altaita koko Lahden alueella. Altaassa harjoitteleminen on asiakkaille äärimmäisen merkityksellistä, sillä se mahdollistaa sellaisia asioista, jotka eivät normaaleissa ”kuivan maan” olosuhteissa onnistu. Altaassa voidaan vahvistaa lihasvoimaa- ja kestävyyttä, harjoittaa sydän- ja verenkiertoelimistöä (kestävyyttä ja aerobista kuntoa), tehdä turvallisesti pystyasento-, askellus-, tasapaino- ja kävelyharjoituksia, rentoutua ja lievittää spastisuutta sekä kudoskireyksiä.

Kuntosalimme monipuoliset laitteet ovat HUR:in paineilmalaitteita ja ne mahdollistavat normaalia kevyemmät painot sekä soveltuvat hyvin myös pyörätuolin käyttäjille. Toimintakyvyn rajoitteet huomioon ottavat laitteet käyvät lähes jokaiselle käyttäjälle.

Tilojemme fysioterapiahuoneet, allastilat, kuntosali sekä liikuntasali ovat täysin esteettömiä ja niissä liikkuminen avustajan kanssa tai ilman onnistuu helposti. Kuntoutuksessa voidaan myös hyödyntää painokevennettyä pysty- ja kävelyharjoittelua, nojapuita, seisomatelineitä, kävelyn apuvälineitä ja muita terapiavälineitä.

Saapuminen Launeen kuntoutukseen

Launeen Validia-talolle on helppo saapua sekä taksilla että julkisilla kulkuvälineillä. Omalla autolla tultaessa pihalta löytyy ilmainen parkkipaikka aivan pääoven tuntumasta. Aulatiloista löytyy myös ruokasali, jossa on mahdollista ruokailla lounasaikaan ennakkoon sopimalla.

Kuntoutustilat sijaitsevat talon ensimmäisessä kerroksessa ruokailutilan takana. Täysin esteettömissä tiloissamme on sähköistetyt ovet ja tilaa liikkua. Ulko-ovemme on lukossa turvallisuussyistä, joten soitathan ovella näkyvään numeroon oven aukaisemiseksi.

Käyntiosoite

Launeenkatu 10

15100 Lahti

Laune

Päijät-Häme

Reitti tänne

Ajankohtaista kuntoutuksessa

Ilmoittautuminen vuoden 2024 liikuntapainotteisille kuntoutusjaksoille alkanut

Uutiset 13.2.2024

Tarjolla on neljä erillistä jaksoa, jotka sisältävät soveltavaa liikuntaa vertaisryhmässä ja eri terapiamuotoja yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Yhdenvertaiset liikuntamahdollisuudet

Blogit 7.12.2023

Noin 20 vuotta sitten järjestettiin Validian ensimmäinen liikuntapainotteinen kuntoutusjakso. Tämän jälkeen jaksoja on järjestetty kahdesti vuodessa.

Pyörätuoliergonomialla ei tavoitella vain mukavuutta, vaan myös terveydellisiä hyötyjä

Blogit 30.10.2023

Istuma-asennon vaikutus terveyteemme on valtava, etenkin niille, jotka käyttävät pyörätuolia päivittäin.