Siirry sisältöön
Kuntoutuja ja kuntouttaja kuntosalilla.

Kuntosaliharjoittelulla voimme tukea kuntoutumista, fyysisen suorituskyvyn sekä toimintakyvyn kehittymistä. Kun puitteet ovat oikeat voit saada aikaan tehokkaan ja monipuolisen treenin toimintakyvystäsi riippumatta. Kuntosali ja liikunta kuuluu kaikille ja on osa yhdenvertaista yhteiskuntaa.

Harri Ahtee, erityisliikunnanohjaaja & Markku Poikela, liikunnanohjaaja ja vertaiskuntouttaja

Liikkumisen apuvälineitä käyttäville on tärkeää harjoittaa lihaksia monipuolisesti etenkin vastavaikuttajalihaksia ehkäistäkseen mahdollisia virheasentoja. Monipuolisella kuntosaliharjoittelulla on myös vaikutusta tuki- ja liikuntaelin vaivojen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn. Erityisesti apuvälineitä käyttävillä henkilöillä kohdistuu muun muassa nivelille epäsuotuisaa kuormitusta. Kuntosaliharjoittelulla voidaan myös kehittää voiman eri osa-alueita ja vahvistaa tukilihaksia sekä kehittää aerobista eli kestävyyskuntoa.

Kuntosaliharjoittelulla voit kehittää turvallisesti ja tehokkaasti heikentyneitä lihaksia ja esimerkiksi tarttumaotehanskoilla saat treenattua myös sellaisia liikkeitä, joita ei muilla kuntosaleilla heikentyneiden puristusvoimien takia voisi tehdä.

Salilla pääset myös tutustumaan muihin treenaajiin ja saat uusia sosiaalisia kontakteja. Mikäs sen parempi kuin löytää itselle treenikaveri suoraan salilta. Lisäksi itsetuntosi voi kehittyä, kun näet voimasi ja kuntosi kehittymisen sekä tietysti oman toimintakyvyn kohentumisen. Kuntosaliharjoittelulla voidaan myös tehdä sellaisia liikkeitä, jotka auttavat ja kehittävät arjen toimintakykyä, kuten vaikka pyörätuolista siirtymistä.

Oikeanlaiset välineet luovat yhdenvertaiset mahdollisuudet kuntosaliharjoitteluun

Kuntoutuskeskus Synapsian kuntosalilla järjestetään niin itsenäisiä kuin ohjattujakin kuntosaliaikoja maanantaista perjantaihin. Lisäksi aina salin ollessa auki paikalla on erityisliikunnan ammattilainen ohjaamassa ja auttamassa treenaajia. Yksin ei siis tarvitse jäädä.

Ei tarvitse olla kuntosalikonkari tullakseen treenaamaan kuntoutuskeskus Synapsiaan, sillä kuntosalipalveluihimme kuuluu myös henkilökohtaisten tavoitteiden laatiminen ja sen mukaan harjoitusohjelman rakentaminen, seuranta ja ohjelman päivittäminen säännöllisin väliajoin sekä kuntotestauspalvelut.

Kuntosalimme, kuten kaikki muutkin kuntoutuskeskus Synapsian tilat ovat esteettömät. Lisäksi laitteet ovat myös liikuntarajoitteiselle soveltuvia ja mahdollistavat monipuolisen ja tehokkaan treenin. Kuntosalilaitteita voidaan käyttää pyörätuolista, joten laitteiden käyttäminen ei vaadi siirtymistä. Myöskin lähtövastus on kevyt ja sitä voidaan kasvattaa portaattomasti, joka mahdollistaa pienemmän vastuksen lisäyksen kuin perinteisissä kuntosalilaitteissa. Meiltä löytyvien käsi- ja polkupyöräergometrien avulla voimme myös seurata sekä suoran että epäsuoran hapenottokyvyn kehittymistä eli aerobisen kunnon kehittymistä.

Kuntoutuskeskus Synapsiasta löydät myös monet muut palvelut saman katon alta ja voit käydä esimerkiksi fysioterapeutilla, toimintaterapeutilla, apuvälineiden asiantuntijalla tai osallistua vaikka liikunta- tai vertaiskuntoutusryhmiin.

Treenikortit sinulle sopivan treenimäärän mukaan

Mikäli et halua heti sitoutua pidemmäksi aikaa kuntosaliharjoitteluun, voit käydä treenaamassa kertamaksulla tai esimerkiksi 10 kerran kortilla. Kun treenaamisesta on tullut sinulle tapa ja haluat saada vuoden treenit hieman edullisemmin voit treenata rajattomasti aukioloaikojen puitteissa 1 kk, 3 kk, 6 kk ja vuoden korteilla.

Kuntoutuskeskus Synapsian parkkipaikalla on reilusti invapaikkoja sekä kiekkopaikkoja rakennuksessa asioiville. Myös taksilla tai julkisilla on helppo tulla paikalle.

Helsingin lisäksi meillä on kuntoutuksen avopalveluita tarjolla myös Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä. Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme kulkevat kanssasi kuntoutuspolkuasi kohti kohenevaa toimintakykyä ja itsenäisempää arkea.

Kuntoutukseen liittyvät tiedustelut ja ajanvaraukset asiakaspalvelumme kautta

Kuntoutuksen valtakunnallinen asiakaspalvelu
Nordenskiöldinkatu 18 B, 00250 Helsinki
ma-su klo 8-21 | juhannuksen poikkeusaukioloajat: pe 21.6. klo 7-15, la 22.6. klo 7-15, su 23.6. klo 7-18