Pitäjänmäen havainnekuva

Pitäjänmäen Validia-talo

Validian uudessa asumispalveluyksikössä Helsingin Pitäjänmäessä on omat ryhmäkodit kehitysvammaisille ja fyysisesti vammaisille ihmisille, ja siellä on mahdollisuus myös arvioivaan ja valmentavaan asumiseen. Talo avataan keskeiselle paikalle nopeasti kehittyvään kaupunginosaan huhtikuussa 2020.

Sijainti

Uusi Pitäjänmäen Validia-talo sijaitsee Konalantien varrella lähellä palveluja. Terveyskeskus ja lähikaupat ovat aivan talon tuntumassa ja pienen matkan päässä on myös iso kauppakeskus, jossa on kauppojen lisäksi muun muassa kirjasto, elokuvateatteri sekä runsaasti erilaisia ravintoloita. Lähellä ovat myös Reimarlan ja Mätäjoen ulkoilupolut sekä Talin liikuntapuisto.

Pitäjänmäen asemalle on matkaa noin puoli kilometriä. Rakenteilla oleva Raide-Jokeri helpottaa liikkumista entisestään ja tuo alueelle lisää elämää sekä uusia palveluja.

Tietoa talosta

  • 42  esteetöntä asuntoa kolmessa kerroksessa täysin uudistetussa talossa
  • toimintaympäristön ja asuntojen suunnittelussa on huomioitu turvallinen asuminen ja esteettömyys sekä uudet teknologiset ratkaisut

  • kodikkaita yhteisiä tiloja oleskeluun ja ruokailuun sekä virike- ja harrastetoimintaan 
  • Validian ateriapalvelu toimittaa asiakkaiden kaikki päivän ateriat

Palvelut ja tilat

Kehitysvammaisille asukkaille Pitäjänmäen Validia-talo tarjoaa kaksi ryhmäkotia. Molemmat ryhmäkodit on jaettu kolmeen pienryhmäkotiin, joissa on jokaisella pienryhmällä on omat viihtyisät yhteiset tilat. Ryhmäkodeissa on kolmen ruokailutilan ja kahden keittiön lisäksi viihtyisä oleskelutila ja eriytettävissä oleva aistihuone.

Pitäjänmäen Validia-talon yläkerrassa sijaitsee vammaispalvelujen asumisyksikkö, jossa on kymmenen palveluasumisen asuntoa. Talossa on myös olohuonemaisia yhteistiloja, joissa voi viihtyä ja harrastaa yhdessä.

Lisäksi Pitäjänmäen Validia-talossa on esteetön sauna, pyörätuoliparkki, pesutupa kuivaustiloineen, paljon varastotilaa sekä viihtyisä aidattu piha. Jokaisessa kerroksessa on avara yhteinen parveke.

Validia-talon asiantunteva henkilökunta tukee asukkaidemme itsenäistä ja turvallista elämää. Apua on saatavilla kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Yhteystiedot

Lisätietoja talosta ja toiminnasta antaa yksikönpäällikkö Taru Puurtinen, 044 765 0807,
taru.puurtinen@validia.fi

 

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake