Pitäjänmäen havainnekuva

Pitäjänmäen Validia-talo

Validian uudessa asumispalveluyksikössä Helsingin Pitäjänmäessä on omat ryhmäkodit kehitysvammaisille ja fyysisesti vammaisille ihmisille. Talo sijaitsee keskeisellä paikalla nopeasti kehittyvässä kaupunginosassa. Pitäjänmäen asema on lähellä ja rakenteilla oleva Raide-Jokeri helpottaa liikkumista entisestään ja tuo alueelle lisää elämää sekä uusia palveluja. Talo on avattu keväällä 2020.

Pitäjänmäen Validia-talo: monipuolista palveluasumista ja uusinta teknologiaa
 

Pitäjänmäen Validia-talo on unelmien koti niin rauhaa rakastaville kuin kaupungin palveluja kaipaavillekin – ja niille, jotka toivovat ympärilleen sekä rauhaa että palveluja.

Talo sijaitsee hiljaisella alueella vehreän puiston laitamilla. Alueella on monimuotoista asutusta, myös muita erityisryhmien koteja. Terveysasema on heti Validia-talon kyljessä, ja lähistöllä on ravintoloita moneen makuun. Hyvin varusteltuun ruokakauppaan pääsee suoraan talon oman lämmitetyn parkkihallin kautta. Junat ja bussit kulkevat aivan talon tuntumasta ja vievät suoraan Helsingin keskustaan tai läheiseen suureen kauppakeskukseen, josta löytyvät niin kirjasto kuin elokuvateatterikin.

Uusimmat teknologiset ratkaisut asumisen tukena

Keväällä 2020 avatun Validia-talon asuntojen ja toimintaympäristön suunnittelussa on huomioitu turvallinen asuminen sekä esteettömyys ja hyödynnetty uusimpia teknologisia ratkaisuja. Esimerkiksi keittiöissä kokkaajan apuna ovat motorisoidut kaapit ja tasot, jotka saa juuri itselleen sopivalle korkeudelle. Talon sauna taas on varustettu niin, että myös suihku- ja kylpytuolissa istuva ihminen saa parhaat mahdolliset löylyt.

Viihtyisät ryhmäkodit kehitysvammaisille ja autismin kirjon ihmisille

Talossa on kolme asuinkerrosta. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa on ryhmäkodit lievästi ja vaikeasti kehitysvammaisille sekä autismin kirjolla oleville ihmisille. Kukin ryhmäkoti on suunniteltu juuri siellä asuvien ihmisten erityistarpeet huomioiden. Keittiöt ovat turvallisia, ja viihtyisien oleskelutilojen lisäksi ryhmäkotikerroksista löytyy eriytettävissä oleva aistihuone.

Valoisat yksiöt vammaispalvelujen asumisyksikössä

Ylimmässä kerroksessa on vammaispalvelujen asumisyksikkö, jossa on kymmenen valoisaa palveluasumisen yksiötä. Myös tästä kerroksesta löytyy yhteisiä oleskelutiloja, jotka on sisustettu kauniin neutraalein sävyin. Sisääntulokerroksessa sijaitsevat saunan ja toimiston lisäksi pyörätuoliparkki ja kurahuone. Samassa kerroksessa toimii myös päiväkoti, mutta Validia-talon tiloihin tullaan sisään oman aulan kautta.Validian omasta sisäänkäynnistä pääset talon suojaisalle pihalle, jossa on mukava istuskella vaikkapa juttelemassa muiden asukkaiden kanssa. Ulkoilmasta voit nauttia myös kunkin kerroksen tilavilla parvekkeilla.

Tietoa talosta

  • 42  esteetöntä asuntoa kolmessa kerroksessa täysin uudistetussa talossa
  • toimintaympäristön ja asuntojen suunnittelussa on huomioitu turvallinen asuminen ja esteettömyys sekä uudet teknologiset ratkaisut

  • kodikkaita yhteisiä tiloja oleskeluun ja ruokailuun sekä virike- ja harrastetoimintaan 
  • Validian ateriapalvelu toimittaa asiakkaiden kaikki päivän ateriat

Palvelut

Kehitysvammaisille asukkaille Pitäjänmäen Validia-talo tarjoaa kaksi ryhmäkotia. Molemmat ryhmäkodit on jaettu kolmeen pienryhmäkotiin, joissa on jokaisella pienryhmällä on omat viihtyisät yhteiset tilat.

Pitäjänmäen Validia-talon yläkerrassa sijaitsee vammaispalvelujen asumisyksikkö, jossa on kymmenen palveluasumisen asuntoa. Validia-talon asiantunteva henkilökunta tukee asukkaidemme itsenäistä ja turvallista elämää. Apua on saatavilla kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Yksikön omavalvontasuunnitelma

Yhteystiedot

Lisätietoja talosta ja toiminnasta antaa yksikönpäällikkö Outi Kivelä, puh. 044 478 0030, outi.kivela@validia.fi

 

Toimipisteen palvelut
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake