Siirry sisältöön
Validia ja Asumispalvelu Ristilä

Validia Oy on ostanut Asumispalvelu Ristilä Oy:n 9.11.2022 sovitulla yrityskaupalla. Palveluasumista, tehostettua palveluasumista, päivätoimintaa ja työtoimintaa kehitysvammaisille tarjoavan Asumispalvelu Ristilän koko liiketoiminta, henkilöstö ja kaikki sopimukset siirtyvät 1.12.2022 Validialle. Yhtiö jatkaa toistaiseksi toimintaansa kuten tähän asti ja nykyisellä nimellä.

Asumispalvelu Ristilä on yksityinen, vuonna 2010 perustettu kehitysvammaisten palveluasumisyksikkö, joka sijaitsee Kangasalla. 43 asumispaikkaa käsittävä Asumispalvelu Ristilä tarjoaa kehitysvammaisten asumispalvelua, päivätoimintaa ja työtoimintaa viidessä eri yksikössä Pikonlinnassa Kangasalla. Asumispalvelu Ristilä on erikoistunut erityisesti seuraaviin asiakasryhmiin: autismin kirjon asiakkaat, runsaasti hoivaa ja huolenpitoa tarvitsevat kehitysvammaiset sekä itsenäisemmät ohjattua asumista tarvitsevat kehitysvammaiset. Asumispalvelu Ristilä työllistää yli 40 vakituista työntekijää, jotka jatkavat yksikössä vanhoina työntekijöinä.

Pirkanmaalla on toiminut seitsemän Validian vaikeavammaisten asumisyksikköä, joissa asukaspaikkoja on yhteensä yli 200. Validian Pirkanmaan alueen palvelutarjonnassa erityistä on erilaisiin palvelutarpeisiin vastaava monimuotoinen asuntotarjonta yhteisöllisestä palvelutalosta tavan-omaiseen kerrostalon asuntokantaan integroituihin asuntoihin. Lisäksi tarjoamme alueella päivätoimintaa, henkilökohtaisia avustajia sekä olemme käynnistämässä kuntoutuspalveluita.

”Validia julkisti vuosi sitten uuden strategiansa, ”Rakennetaan Suomesta maailman paras maa vammaisille ja vammautuneille”. Tavoitteenamme Suomen vanhimpana ja suurimpana täysin vammaispalveluihin keskittyneenä yrityksenä on sekä kehittää vammaispalveluiden laatua että laajentaa orgaanisesti ja yritysostoin toimintaamme niin nykyisten kuin uusien palveluiden osalta. Asumispalvelu Ristilän yrityskauppa toteuttaa tätä strategiaamme, ja toivotamme Asumispalvelu Ristilän henkilöstön ja asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi Validiaan”, kommentoi Validian toimitusjohtaja Laura Räty.

”Kuluneen vuoden aikana olemme laajentaneet erityisesti kehitysvammaisille suunnattua asumis-palvelutoimintaamme. Tällä hetkellä Validia tarjoaa kehitysvammaisten asumispalveluita Helsingissä, Kaarinassa ja Turussa. Helsingin Pitäjänmäen Validia-talo aukesi keväällä 2020, Iina ja Akseli -kodin toiminta Kaarinassa siirtyi Validialle tammikuussa 2022 ja nyt marraskuussa 2022 avasimme Turun Yli-Maariassa uuden 18 paikkaisen asumisyksikön kehitysvammaisille”, kertoo liiketoimintajohtaja Päivi Lind.

”Validialla on valtakunnallisena alan markkinajohtajana näkemystä ja mahdollisuus kehittää toimintaa sekä henkilöstön osaamista aivan uudella tavalla. Kehitysvammapalveluissa Validialla on käytössä RAI-id toimintakykymittari, ja asumis- kuin kuntoutuspalveluihimme olemme tämän vuoden aikana kehittäneet laatumittareita. Uuden, 450 asukkaan kanssa pilotoimamme, RAI CHA Vap -arviointityökalun avulla voimme yhteismitallisesti ja hallitusti arvioida asukkaan palvelun tarvetta ja toteuttamista sekä tunnistaa asiakkaan toimintakykymuutoksia. Uskomme koko vammaispalvelun toimialan hyötyvän siitä, että palvelun tuottajilla ja järjestäjillä olisi jatkossa yhteinen tapa mitata hoivan tarvetta ja vaikuttavuutta”, toteaa Validian laatujohtaja Riikka Haahtela.

”Asumispalvelu Ristilä perustettiin vuonna 2010 tarjoamaan erikoistuneita asumisen ja päivätoiminnan palveluita kehitysvammaisille. Tuolloin asiakkaiksi valittiin autismin kirjon kehitysvammaiset sekä runsaasti hoitoa ja huolenpitoa tarvitsevat kehitysvammaiset. Myöhemmin tarjonta on laajentunut kehitysvammaisiin, joilla on muitakin neuropsykiatrisia haasteita, sekä ikääntyviin kehitysvammaisiin ja vähemmän tuettuun palveluasumiseen. Yksiköitä on nyt viisi, ja asiakaspaikkoja yhteensä 43. Pienelle yritykselle arvot ja toiminnan laatu on ollut tärkeää, ja näen, että Validia on osaava ja arvomaailmaltaan sopiva jatkaja toiminnallemme”, Asumispalvelu Ristilä Oy:n toinen perustaja ja toimitusjohtaja Jussi Ristilä sanoo.

www.asumispalveluristila.fi(siirryt toiseen palveluun)

Lisätiedot:

Validia Oy, Päivi Lind, liiketoimintajohtaja, erityisryhmien asumispalvelut, puh. 040 848 0472, paivi.lind@validia.fi

Validia Oy, Susanna Laine, viestintä- ja markkinointijohtaja, puh. 050 545 8333, susan-na.laine@validia.fi