Siirry sisältöön

Validia uudistaa organisaatiotaan sekä vaikeavammaisten asumisen alueellista johtamista vastaamaan paremmin sote-uudistukseen ja uusien hyvinvointialueiden tarpeisiin. Laatujohtaja Riikka Haahtela siirtyy liiketoimintajohtajaksi vastaamaan vaikeavammaisten asumispalveluista ja päivätoiminnasta. Anu Metsälä on nimitetty yhtiön laatujohtajaksi 7.11.2023 lähtien. Anu Metsälä on Validian johtoryhmän jäsen ja raportoi tehtävässään toimitusjohtaja Laura Rädylle.

Olemme tunnistaneet, että tilaajaorganisaatioiden siirtyminen kunnilta hyvinvointialueille edellyttää Validialta mm. kykyä tarjota asumispaikkoja aiempaa laajemmalta maantieteelliseltä alueelta. Selkeämpi ja yksinkertaisempi aluerakenne tukee uskoaksemme paremmin asumisen liiketoiminnan kehittämistä mm. henkilöstöresurssien osalta sekä yhteistyötä hyvinvointialueiden kanssa.

Jatkossa Validian vaikeavammaisten asumisen liiketoimintaa ja päivätoimintaa johtaa Riikka Haahtela ja se rakentuu kolmesta alueesta seuraavasti;

Riikka Haahtelan siirtyessä liiketoimintajohtajaksi, on Validian laatujohtajaksi nimitetty YTM Anu Metsälä 7.11.2023. Hän siirtyy tehtävään Esperi Care Oy:n integraatiopäällikön tehtävästä. Anu Metsälä on toiminut Esperissä useissa eri rooleissa vuodesta 2019, mm. erilaisissa vastuullisissa laadunkehitys ja muutostehtävissä.

”Olen iloinen saadessani joukkoomme Anun, jolla on sairaanhoitaja- ja fysioterapiakoulutusten lisäksi sosiaali- ja terveyshallintotieteiden tutkinto sekä erittäin vahvaa hoiva-alan laatuosaamista mm. THL:n RAI-erityisasiantuntijaopinnot”, sanoo toimitusjohtaja Laura Räty.

”Intohimoni on olla kehittämässä laadukkaita sosiaali- ja terveyspalveluita yhteistyössä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Minulle asiakas on aina keskiössä ja koen tärkeäksi mitata palveluiden laatua, kustannustehokkuutta sekä henkilöstön tyytyväisyyttä. Laaja kokemukseni niin toteuttajana, asiantuntijana kuin johtajana on mahdollistanut minulle useiden muutosprosessien menestyksekkään läpiviennin. Uskon, että Validia tarjoaa minulle uuden ja innostavan tehtävän kehittyä itse ja olla mukana rakentamassa Suomesta maailman parasta maata vammaisille ja vammautuneille”, kertoo Anu Metsälä.