Siirry sisältöön

Virve Laakkonen arvostaa Validialla työn monipuolisuutta ja sitä, että työnantaja huomioi ihmisten erilaiset elämäntilanteet.

Hakeuduin alun perin töihin Validialle hyvin käytännöllisestä syystä: Hervannan toimipiste oli lähellä kotiani. Vanha luokkakaverini työskenteli Hervannan talossa, ja kysyin häneltä, löytyisikö sieltä minulle keikkaa. Löytyihän sieltä.

Sain itse asiassa heti vakituisen paikan, ja olin siitä ihan ihmeissäni. Siihen asti olin tehnyt keikkatöitä eri paikoissa, enkä heti oikein edes tajunnut, että olen nyt vakituisessa työsuhteessa. Sillä tiellä ollaan yhä. Joulukuussa tulee täyteen 12 vuotta Validialla.

Uudet haasteet pitävät mielen virkeänä

Olen saanut tehdä Validialla ihan kaikkea mahdollista, eikä kyllästymistä ole missään vaiheessa ehtinyt tulla. Olin ensin neljä vuotta Hervannan talossa, ja sitten työskentelin viisi vuotta työvoimapankissa. Kiersin eri yksiköissä sen mukaan, missä kulloinkin tarvittiin väkeä. Siinä työssä sain hirveästi vaihtelua, ja kaikki Tampereen yksiköt tulivat tutuiksi.

Työvoimapankista palasin Hervantaan, ja kun se yksikkö suljettiin remontin vuoksi, siirryin töihin Tampereen Validia-taloon Ritakadulle. Kun Ritakadulla tarvittiin tiimivastaavan tuuraajaa, mietin kaksi viikkoa, otanko tehtävän vastaan. Minua mietitytti, haluanko niin isoa vastuuta. Vaa’assa painoi kuitenkin paljon se, että minulla on kotona pienet lapset. Tiimivastaavana teen päivävuoroa ja ehdin illaksi lasten luo. Ja kyllähän mieli pysyy virkeänä, kun työssä näkee uusia asioita ja saa uusia haasteita.

Työnantaja on aina tukenut jaksamistani

Nykyisin olen tiimivastaavana ihan vakituisesti. Työhöni kuuluu muun muassa katsoa, että kaikilla on saman verran töitä ja että asiat lutviutuvat hyvin. Jos tulee joku yllätyshomma, järjestän työt uudelleen ja hankin tarvittaessa sijaiset. Olen vastuussa tiimistäni ja siitä, mitä täällä tapahtuu. Jos töissä on vaikkapa sairaustapauksen vuoksi tavallista vähemmän ihmisiä, en tietenkään jää tekemään kirjallisia töitä vaan menen auttelemaan mukaan riveihin.

Asiakastyö kuuluu itsestäänselvästi työnkuvaani, ja tykkään itse kovasti olla tekemisissä ihmisten kanssa. Samalla minulla pysyy ote siihen, miten asiat talossa ovat. 
Parasta tässä työssä ovat työkaverit. Olen aina saanut tehdä töitä mahtavassa poppoossa ja mukavassa työilmapiirissä, jota tietenkin tiimivastaavana pidän omalta osaltani yllä.

Minulla itselläni on aina ollut hyvät esimiehet, ja Validia on työnantajana tukenut tosi hyvin jaksamistani. Perheellisen arki otettiin hienosti huomioon työvuoroissa jo silloin, kun tein töitä lähihoitajana. Juuri siksi olen varmaankin viihtynyt Validialla niin pitkään.

Virve Laakkonen
tiimivastaava
Tampereen Validia-talo

Esihenkilö ja kaksi hoitajaa keskustelavat.

Tutustu urapolkuihin ja erikoistumismahdollisuuksiin

Meillä voit kehittää omaa osaamistasi mielenkiintosi mukaan. Erilaisissa vastuurooleissa toimivat työntekijämme osallistuvat hoidon laadun, toimintaympäristön ja toimintatapojen kehittämiseen.

Hervannan Validia-talo ulkoapäin.

Tutustu Hervannan Validia-taloon

Vasta remontoidussa Hervannan Validia-talossa on paljon viihtyisiä yhteisiä tiloja, joissa asukkaat viettävät yhdessä aikaa ja käyvät mielenkiintoisia keskusteluja. Hervannan palvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavia, sillä esteettömyys on otettu alueella hyvin huomioon. Myös Tampereen keskustaan on hyvät kulkuyhteydet.