Siirry sisältöön

Katri Talvitie iloitsee siitä, että hän pääsi palaamaan Validialle piipahdettuaan välillä toisen työnantajan palveluksessa. Talvitie on ehtinyt vetää Validialla kahta erilaista yksikköä, ja kesällä 2021 hän aloitti työt lääkehoidon laatuvastaavana.

Uusi työpaikka Validialla oli minulle hieno mahdollisuus loppuvuodesta 2011, kun olin juuri muuttanut Lahdesta Kauhajoelle. Olin työskennellyt siihen asti sairaanhoitajana ja miettinyt, että haluaisin löytää työn, jossa olisi hieman enemmän vastuuta. Löysinkin: sain pian muuttoni jälkeen paikan Validian silloisen vanhusten yksikön palveluvastaavana Kauhajoella. Yksikkö oli juuri ostettu Validialle, joten kaikki oli aivan uutta ja sain yksikköä vetäessäni olla mukana monenlaisissa muutoksissa.

Hyvä perehdytys teki uuden oppimisesta mukavaa

Alkuvuodesta 2013 pääsin mukaan projektiin, jossa lähdettiin valmistelemaan Seinäjoelle uutta Validia-taloa. Minulla ei ollut siinä vaiheessa juurikaan kokemusta vammaistyöstä. Tuntui kuitenkin mukavalta siirtyä sille puolelle ja oppia uutta, kun sain pysyä samassa yrityksessä ja minulla oli hyvät perehdyttäjät.

Seinäjoen Validia-talo valmistui loppuvuodesta 2013. Pyöritin vähän aikaa sekä sitä että Kauhajoen yksikköä palvelupäällikön nimikkeellä.  Organisaatiota kuitenkin muutettiin niin, että yhdellä esihenkilöllä oli vastuullaan yksi yksikkö. Mietittyäni asiaa huolella totesin, että työ Seinäjoen talossa kiinnosti minua enemmän ja halusin jatkaa siellä. Hain paikkaa, sain sen, ja viihdyin erinomaisesti.

Hauska sattuma toi takaisin Validialle

Vuonna 2017 päätin kuitenkin lähteä kurkkaamaan, millaista olisi työskennellä toisella palveluntuottajalla. Oltuani poissa pari vuotta ajelimme puolisoni kanssa Seinäjoella Validia-talon ohi. Sanoin ääneen, että tuo oli niin hyvä työpaikka, että jos sinne vielä joskus haettaisiin esihenkilöä, laittaisin heti hakemuksen.

Meni muutama päivä, ja näin ilmoituksen, että Seinäjoen talon yksikönpäällikön paikka on auki. Mietin, että eihän tämä voi olla tottakaan. Se oli niin hyvä sattuma, että totta kai minun oli pakko lähettää hakemus. Enhän voinut syödä sanojani! Vakavasti puhuen haluni palata kertoo osaltaan siitä, kuinka hyvänä työnantajana pidän Validiaa. Enhän olisi muuten hakeutunutkaan takaisin.

Arvostan sitä, että omistajapohja näkyy arjessa

Olin erittäin otettu ja iloinen siitä, että minut palkattiin uudelleen Seinäjoen yksikönpäälliköksi. Käytyäni välillä toisella työnantajalla näin entistä selvemmin, mitä kaikkia asioita itse arvostan Validialla. Yksi on omistajapohjamme ja se, miten se näkyy arjessa.

Asiakas on meillä aina keskiössä. Hänelle halutaan parasta, ja kaikki työmme tähtää siihen. Tykkään myös siitä, että Validialla kuunnellaan työntekijöitä ja annetaan mahdollisuus vaikuttaa ja saada äänensä kuuluviin. Meillä ollaan kiinnostuneita kehittämään asioita, ja juuri se on ollut minulle aina työssä tärkeää. Olen tykännyt viedä asioita eteenpäin Seinäjoen talossakin, ja meillä on ollut töissä tosi hyvä porukka, joka on aina lähtenyt mielellään mukaan kehittämään uutta.

Laatutiimiin kehittämään uutta

Koska uuden kehittäminen kiinnostaa minua, hain keväällä 2021 paikkaa Validian laatutiimissä lääkehoidon laatuvastaavana. Tehtävää on aiemmin hoitanut yksi liiketoimintajohtajistamme osana omaa työtään, mutta se on nyt erotettu erilliseksi työtehtäväksi.

Lääkehoidon laatuvastaavan työ kuulosti minusta todella mielenkiintoiselta. Minulla oli jo aiemmin ollut ilo saada olla mukana kehittämässä lääkehoitoa osana Validian laadunkehitysprojektia. Oli mahtavaa, että minut valittiin nyt tähän uuteen työhön ja pääsen työstämään asiaa eteenpäin.

Laatuvastaava hoitajien tukena

Koska tehtäväni on uusi, pystyn vaikuttamaan työnkuvaani ja kertomaan itse, mitä asioita pidän tärkeinä ja tarpeellisina. Nyt aluksi näen kaikkein suurimpana asiana sen, että saamme kaikkien yksiköiden lääkehoidon turvallisuuden taattua ja työn arjessa rullaamaan. Työ alkaa siitä, että luomme suuret linjat, ja sen jälkeen pystyn olemaan enemmän hoitajien tukena, kouluttamaan henkilökuntaa ja tekemään kehitystyötä.

Minulle on tärkeää, että pääsen käymään taloissa ja voin olla yksiköiden tukena ihan konkreettisesti. Ja Seinäjoella käydessäni saan tavata vanhoja tuttuja työkavereita ja asukkaita. On ihanaa, että uudessa työssänikin pysyn edelleen samassa yhtiössä eikä yhteys heihin katkea.

Katri Talvitie
Lääkehoidon laatuvastaava, Validian laatutiimi