Siirry sisältöön

Kehitysvammaisten asumisyksikkö Valkealan keskustassa tarjoaa turvallista ja omatoimisuuteen kannustavaa ympäristöä. Talo sijaitsee luonnon rauhassa, mutta kuitenkin lähellä palveluita.

Tervetuloa meille

Muutama vuosi sitten valmistunut Valkealan Validia-talo (ent. Kymen Lehmuskoti) on 20-paikkainen kehitysvammaisten asumisyksikkö. Taloja on kaksi, joissa yhteisöllisyys on tärkeä osa arkea ja yhteisissä tiloissa vietetäänkin aikaa yhdessä.

Tiloissa on huomioitu asumisturvallisuus ja viihtyvyys sekä toiminnallisuus, niin että asukkaat voisivat toimia arjessaan mahdollisimman itsenäisesti. Piha-alueeltamme löytyy myös kaunis puutarha omenapuiden ja mansikkamaiden kera.

Palapelin pelaaminen ryhmässä.
Hoitaja tarjoaa kahvia asiakkaalle.
Asiakas ja hoitaja kädet yhdessä.
Validialainen hoitaja.
Hoitajat 24/7
Hoitajat, Valkealan Validia-talo
Svetlana Happo
Yksikönjohtaja, Valkealan Validia-talo

Lisätietoja ja paikkakyselyt

Outi Kivelä
Outi Kivelä
Aluepäällikkö, Kehitysvammapalvelut
Validialainen hoitaja.

Tule uudeksi validialaiseksi!

Pääset tekemään monipuolista ja mielenkiintoista työtä kehitysvammaisten asukkaidemme kanssa. Työssäsi toimit osana välittävää ja ammattitaitoista tiimiä. Tuemme, ohjaamme ja avustamme asukkaitamme päivittäisissä toimissa heidän tarpeidensa mukaisesti, ja kohtaamme jokaisen asukkaamme omana itsenään. Keskeisiä asioita työssämme ovat aito ihmisen kohtaaminen ja kuntouttava työote. Työssäsi toimit asiakkaan omahoitajana ja teet omais- ja muuta verkostoyhteistyötä. Ammattitaitosi on laajasti käytössä vaihtelevissa hoitotoimenpiteissä ja asiakkaidemme vapaa-ajantoiminnan järjestämisessä.

Tietoa Valkealan Validia-talosta

Valkealan Validia-talo sijaitsee aivan Valkealan keskustan tuntumassa omakotialueella, josta on hyvät pyörä- ja kävelyreitit keskustaan palveluiden äärelle. Läheinen luonto tuo rauhaa ja kivoja retkeilypaikkoja talon asukkaille. Myös harrastuspaikkoja löytyy läheltä kuten uimahalli, urheilukenttä ja liikuntahalli.

Käyntiosoite

Notkokuja 8–10

45370 Kouvola

Valkeala

Kymenlaakso

Reitti tänne

Perustiedot

Talotyyppi:Omakotitalo
Rakennusvuosi:2022
Paikkojen määrä:20
Yhteiset tilat:Olohuone, keittiö ja peseytymistilat.
Palvelumme:Kehitysvammaisten palveluasuminen