Siirry sisältöön

Pikonlinnan Validia-talo sijaitsee upeassa järvimaisemassa Kangasalan keskustan lähistöllä. Talon pihapiiristä pääsee helposti ulkoilemaan ja nauttimaan upeista harjumaisemista. Tarjoamme Pikonlinnassa kehitysvammaisille tehostettua asumispalvelua ja palveluasumista, päivätoimintaa ja työtoimintaa.

Tervetuloa meille

Pikonlinnan Validia-talossa (ent. Asumispalvelu Ristilä) tarjoamme palveluasumista esteettömästi: pihapiirin erillisessä rakennuksessa sekä historiallisessa funkkistyylisessä päätalossa. Historiallisesti arvokkaalla Pikonlinnan alueella nautitaan luonnon läheisyydestä ja järvimaisemasta – rantaviivaa ja luontopolkuja löytyykin alueelta paljon. Päärakennus on toiminut jo 1930-luvulta lähtien sairaalana.

Validialainen hoitaja.
Hoitajat 24/7 Ryhmäkoti Huvikumpu
Ryhmäkoti Huvikummun päivystysnumero, Pikonlinnan Validia-talo
Validialainen hoitaja.
Hoitajat 24/7 Ryhmäkoti Jukola
Ryhmäkoti Jukolan päivystysnumero, Pikonlinnan Validia-talo
Validialainen hoitaja.
Hoitajat 24/7 Ryhmäkoti Jussintupa
Ryhmäkoti Jussintuvan päivystysnumero, Pikonlinnan Validia-talo
Validialainen hoitaja.
Hoitajat 24/7 Ryhmäkoti Onnela
Ryhmäkoti Onnelan päivystysnumero, Pikonlinnan Validia-talo
Validialainen hoitaja.
Hoitajat 24/7 Ryhmäkoti Väinölä
Ryhmäkoti Väinölän päivystysnumero, Pikonlinnan Validia-talo
Anna Vuorinen
Yksikönpäällikkö, Pikonlinnan Validia-talo

Lisätietoja ja paikkatiedustelut

Outi Kivelä
Outi Kivelä
Aluepäällikkö, Kehitysvammapalvelut

Paljon tekemistä mäntyharjumaisemissa

Pikonlinnan Validia-talo sopii erityisesti luonnosta nauttivalle, mutta samalla se sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Kangasalan ja Tampereen keskustasta. Julkinen liikenne kulkee alueelta säännöllisesti Kangasalan keskustan läpi Tampereelle.

Esteettömässä erillisrakennuksessa sekä kerrostalossa on yhteensä 43 asuntoa. Jokaisessa ryhmäkodissa on yhteiset tilat: olohuone, keittiö sekä ruokailutila. Talosta löytyy myös ateriapalvelut.

Isolla piha-alueella voi nauttia ulkoilusta ja grillaamisesta, lähistöltä löytyy loistavat ulkoilumaastot, grillauspaikka, näköalapaikka, venesatama sekä laiturit uimareille. Yksikössä järjestetään asiakkaille päivä- sekä työtoimintaa. Iltaisin ja viikonloppuisin ryhmäkodeissa järjestetään yhteistä vapaa-ajanviettoa, johon toivotamme myös omaiset tervetulleiksi mukaan. Asukkaiden on mahdollista osallistua läheisellä tallilla hevosten hoitamiseen sekä saada hevosterapiaa koulutetulta ohjaajalta.

Validialainen hoitaja.

Tule työskentelemään monipuolisiin tehtäviin

Pikonlinnan Validia-talon henkilöstö on erikoistunut hoitamaan kehitysvammaisia ja vaativan tuen autismin kirjon asiakkaita. Pikonlinnassa erityisammattitaito ja hyvä työyhteisö kohtaavat. Pikonlinnan Validia-talolle pääsee kätevästi julkisilla kulkuvälineillä eri puolilta Kangasalaa sekä Tampereelta. Oman auton käyttö on myös helppoa, sillä alueelta löytyy iso ilmainen parkkialue. Historiallinen alue sekä luonto mahdollistavat monipuolisen toiminnan asiakkaiden kanssa ja pikonlinnalaisten tehtävänkuvat ovat monipuolisia. Henkilöstö pääsee osallistumaan asumispalvelutyöhön sekä päivätoiminnan toteutukseen.

Tietoa Pikonlinnan Validia-talosta

Talomme sijaitsee 3,5 km päässä Kangasalan keskustasta, josta löytyy kattavat palvelut, kuten kauppoja, kirjasto ja uimahalli. Lisäksi Tampereen läheisyys mahdollistaa isomman kaupungin tarjontaa, mm. kulttuuri- sekä urheilutapahtumia. Pikonlinnan Validia-talon tilat ovat isot ja avarat ja alueella on paljon väljyyttä sekä luontoa. Pihapiiristä löytyy viehättävä suihkulähde, jonka äärelle voi kokoontua nauttimaan kesäpäivistä.

Pikonlinnan alue on kehittyvää asuinaluetta, jonne rakennetaan uudisrakennuksia yhä enemmän. Rakentamisen myötä alueen palvelut myös parantuvat, sillä alueelle on suunniteltu voimassa olevan kaavan mukaan lähikauppa.

Tarjoamme tehostettua palveluasumista Pikonlinnan Validia-talolla neljässä ryhmäkodissa sekä palveluasumista yhdessä ryhmäkodissa. Palvelut on suunnattu erityisesti kehitysvammaisille autismin kirjon asiakkaille sekä runsaasti hoivaa tarvitseville asiakkaille. Lisäksi tarjoamme asiakkaillemme päivä- sekä työtoimintaa.

Käyntiosoite

Pikonlinnantie 240, päärakennus

36280 Kangasala

Kangasala

Pirkanmaa

Reitti tänne

Perustiedot

Talotyyppi:Ryhmäkoti
Rakennusvuosi:1931
Paikkojen määrä:43
Asuntojen koko:25-40 m2
Yhteiset tilat:Jokaisella ryhmäkodilla on oleskelutila, ruokailutila sekä keittiö. Yksiköstä löytyy saunatilat sekä pesukoneilla ja kuivausrummulla varustettu pyykkitupa.
Palvelumme:Ateriapalvelu, Henkilökohtainen apu, Kehitysvammaisten palveluasuminen, Päivätoiminta