Siirry sisältöön

Paloharjun Validia-talo on MONA-asumisen eli monialaisen palveluasumisen yksikkö, jossa huomioidaan erityisen paljon tukea arkeensa tarvitsevien ihmisten tarpeet. Palvelut räätälöidään jokaisen yksilöllisiä tarpeita ja toiveita kunnioittaen. Moniammatillinen tiimimme suunnittelee yhteistä toimintaa asukkaiden toiveiden pohjalta.

Tervetuloa meille

Syksyllä 2021 avattu Paloharjun Validia-talo on suunniteltu MONA-asumista eli monialaista palveluasumista varten. Meillä jokainen asukas kohdataan yksilönä. Huomioimme aina sen, että jokaisella ihmisellä on oma erityinen taustansa, oma elämäntarinansa ja omat tarpeensa. Palvelut räätälöidään kunkin asukkaan kohdalla juuri häntä varten, ja tukena arjessa on Validian moniammatillinen tiimi.

Validialainen hoitaja.
Hoitajat 24/7
Hoitajat, Paloharjun Validia-talo
Marjo Kortelainen
Palvelupäällikkö, Paloharjun Validia-talo
ma-su klo 7–21 | juhannuksen poikkeusaukioloajat: pe 21.6. klo 7-15, la 22.6. klo 7-15, su 23.6. klo 7-18

Lisätietoja ja paikkatiedustelut

Pasi Saarikoski
Pasi Saarikoski
Monialaisen asumisen päällikkö

Tule meille töihin

Omatoimisuuden ja toimintakyvyn kehittämistä yhteisöllisessä talossa

Keskeinen periaatteemme on, että ylläpidämme ja vahvistamme asukkaidemme toimintakykyä rohkaisemalla heitä arjessaan mahdollisimman omatoimisiksi. Moniammatillinen tiimimme suunnittelee toiminnallisia ryhmiä asukkaiden tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Ryhmäkoot pidetään pieninä, jotta jokainen asukas voi osallistua toimintaan itselleen sopivalla tavalla.

Ryhmätoiminnan lisäksi vietämme muutenkin paljon aikaa yhdessä, ja kuuntelemme aina asukkaiden toiveita yhteisen tekemisen suhteen. Suunnittelemme esimerkiksi retkiä, joiden kohteen asukkaat saavat valita äänestämällä. Yhteiseen ajanviettoomme kuuluvat myös peli-illat, ja kesäiseen aikaan viihdymme pihallamme muun muassa grillin ääressä. Talossa on iso, suojaisa takapiha, ja piha-alueita on myös talon edessä ja sivulla.

Asukkaiden yksilölliset tarpeet ja erityisen tuen tarve on otettu huomioon esteettömän talomme tilojen suunnittelussa. Isot, viihtyisät asunnot on sijoitettu kolmeen siipeen niin, että jokainen asukas saa riittävästi rauhaa ja yksityisyyttä ympärilleen. Avarat, muunneltavat yhteistilat voidaan tarvittaessa jakaa kahtia ja pitää näin kahta ryhmää yhtä aikaa. Toinen puoli voidaan myös varata pienryhmätoiminnan ajaksi muiden asukkaiden vapaaseen oleskeluun.

Validialainen hoitaja.

Tule yhteisölliseen työpaikkaan Paloharjuun

Meillä Paloharjun Validia-talossa huolehditaan siitä, että työntekijöillämme on valmiudet kohdata kaikki erilaiset vastaan tulevat tilanteet. Hyvän perehdytyksen lisäksi järjestämme työntekijöille koulutuksia tarpeen mukaan. Moniammatillisessa tiimissämme et ole koskaan yksin, vaan yhteistyö kollegojen kanssa on saumatonta. Työporukkamme on motivoitunut ja avoin. Vaikeatkin tilanteet uskalletaan puhua auki, eivätkä asiat jää hiertämään. Uudessa talossa pääset myös mukaan kehittämään työskentelytapoja ja toimintakulttuuria. Esihenkilömme kuulee aina mielellään työntekijöiden toiveita ja ideoita ja ottaa ne huomioon toiminnan kehittämisessä.

Tietoa Paloharjun Validia-talosta

Validia-talon ympärillä avautuu Paloharjun rauhaisa pientaloalue, jossa naapureinamme on omakotitalojen ja rivitalojen asukkaita. Talomme ympäristössä on myös hyvät esteettömät ulkoilumahdollisuudet. Esimerkiksi läheltä löytyvällä osittain esteettömällä Kymijoen ulkoilureitillä pääsee nauttimaan Rauhanvirran joenvarren komeista maisemista.

Lähin ruokakauppa sijaitsee noin 700 metrin päässä, ja aivan talon lähistöltä löytyvät myös muun muassa uimahalli ja kuntosali. Kuusankosken keskustaan meiltä on matkaa puolisentoista kilometriä, ja sinnekin pääsee talolta esteettömiä reittejä pitkin.

Käyntiosoite

Vainiolankuja 6

45740 Kouvola

Paloharju

Kymenlaakso

Reitti tänne

Perustiedot

Talotyyppi:Ryhmäkoti
Rakennusvuosi:2021
Paikkojen määrä:17
Asuntojen koko:31,5 m2
Yhteiset tilat:Oleskelutila, ruokailutila ja sauna.
Palvelumme:Ateriapalvelu, Henkilökohtainen apu, MONA – monialainen palveluasuminen