Siirry sisältöön

Syksyllä 2023 valmistui 18-paikkainen Kemin Validia-talo asukkaita varten, jotka tarvitsevat erityistä tukea arkeensa monialaisten haasteiden vuoksi. Talo sijaitsee Peurasaaressa, Kemin keskustan lähellä aivan meren välittömässä läheisyydessä.

Tervetuloa meille

Kemin Validia-talo on monialaisen palveluasumisen (MONA) tarpeiden pohjalta suunniteltu ja rakennettu mahdollistamaan turvallinen sekä tavoitteita tukeva asuminen mahdollisimman itsenäisesti. Kehittämämme MONA-konsepti on suunnattu henkilöille, joilla on merkittäviä toiminnan ja liikkumisen rajoitteita sekä haasteita, jotka liittyvät esimerkiksi aistisäätelyyn, impulssiherkkyyteen ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Asumisessa korostuvat osallisuus, vaikuttavuus ja turvallinen ympäristö.

Hoitaja harjaa asiakkaan hiuksia ja asiakas katsoo ulos ikkunasta.

Toimintakykyä tukevaa asumista Kemin Validia-talossa

Kemin Validia-talo on jaettu kahteen siipeen, jotka mahdollistavat sosiaaliset kohtaamiset ja toimimisen pienemmissä ryhmissä. Tervetuloa kotiin -sisustuskonsepti toivottaa asukkaat tervetulleiksi raikkain värein ja mukavin huonekaluin. Kaikissa asunnoissa on oma kylpyhuone sekä osassa asunnoista on pieni keittiö. Yhteisistä tiloista löytyy oleskelutiloja, sauna sekä viihtyisä piha-alue.

Asukkaiden kanssa yhteistyössä tehdään hoitosuunnitelmat RAI-toimintakykymittaria hyödyntäen. Vammaispalveluihin kehittämämme RAI Cha Vap -mittaristo auttaa rakentamaan asukkaalle hänen tarpeisiinsa sopivan palvelun ottaen huomioon asukkaan kokonaisvaltaisen toimintakyvyn. Laatumittaristoamme hyödyntäen seuraamme palveluiden laadun toteutumista ja kehitämme toimintaamme.

Yksikössä työskentelee moniammatillinen tiimi, joka koostuu palvelupäällikön lisäksi esimerkiksi toimintaterapeutista, psykiatrisesta sairaanhoitajasta, kuntoutus- tai sosiaaliohjaajasta sekä lähihoitajista. Tiimin lähihoitajat ovat erikoistuneet joko kuntoutus- ja vammaistyöhön tai mielenterveys- ja päihdetyöhön. Moniammatillinen tiimi on tiiviisti mukana asukkaan arjessa ja työntekijät ovat erikoistuneet haasteellisten asiakkaiden kanssa toimimiseen sekä tavoitteelliseen asiakaslähtöiseen työskentelyyn.

Anu Heikkilä
Palvelupäällikö, Kemin Validia-talo
Validialainen hoitaja.
Hoitajat 24/7
Kemin Validia-talo

Lisätietoa palveluista ja useamman asiakkaan paikkakyselyt

Marika Seppälä
Asiakkuusjohtaja, myynti ja asiakkuudet

Muut asiakaskyselyt

Pasi Saarikoski
Pasi Saarikoski
Monialaisen asumisen päällikkö
ma-su klo 7–21 | juhannuksen poikkeusaukioloajat: pe 21.6. klo 7-15, la 22.6. klo 7-15, su 23.6. klo 7-18
Mira Haukka
Mira Haukka
Rekrytointikoordinaattori

Asukkaaksi tuloprosessi monialaisessa palveluasumisessa

Saatuamme yhteydenoton uudesta asiakkaasta, sovimme käynnin hänen luokseen. Oman moniammatillisen tiimimme kanssa tutustumme asiakkaaseen hänen nykyiseen asumispaikkaansa, jossa kartoitamme hänen arkeaan ja voimavarojaan sekä teemme alustavan palvelutarvearvion hänestä.

Asiakkaan asuminen alkaa kokonaisvaltaisella toimintakyvyn, rajoitteiden ja voimavarojen arviointijaksolla, jonka avulla kehitämme palvelukokonaisuutta. Arviointijakson pohjalta suunnitellaan yhdessä asiakkaan ja hänen verkostojensa kanssa juuri asiakkaan tarpeita vastaava palvelukokonaisuus sekä turvallinen ympäristö. Palvelun keskiössä on yhteisötoiminta, jonka tavoitteena voi olla esimerkiksi sosiaalisten taitojen harjoittelu, elämäntaitojen vahvistaminen, voimavarojen ja vahvuuksien löytäminen sekä tavoitteiden saavuttaminen. Yhteisötoimintaa toteutetaan esimerkiksi viikoittaisissa asiakkaiden ja henkilökunnan kokouksissa, joissa osallistujat saavat tuoda esiin näkemyksiään.

Haluaisitko sinä töihin Kemin monialaisen asumisen yksikköön?

Kemin Validia-talossa pääset tekemään monipuolista työtä vasta valmistuneessa talossa, moderneissa tiloissa, jotka tukevat sujuvaa arkea monialaisen palveluasumisen yksikössä. Koska talomme on uusi, jokaisella työntekijällä on mahdollisuus vaikuttaa ratkaisevasti yhteiseen toimintakulttuuriimme. Talo sijaitsee aivan Kemin keskustan tuntumassa ja sinne pääsee hyvin kulkemaan niin omalla autolla kuin julkisillakin. Haemme taloon monialaista tiimiä!

Tietoa Kemin Validia-talosta

Kemin keskusta sijaitsee alle kilometrin päässä Kemin Validia-talosta, jonka läheisyydestä löytyy huoltoasema sekä noin puolen kilometrin päästä lähikauppa. Talolle on helppo tulla joko kevyenliikenteen väyliä pitkin tai julkisilla kulkuvälineillä.

Käyntiosoite

Ouluntie 8

94720 Kemi

Peurasaari

Lappi

Reitti tänne

Perustiedot

Rakennusvuosi:2023
Paikkojen määrä:18
Asuntojen koko:28m2
Yhteiset tilat:Ruokailu- ja oleskelutilat, yhteinen sauna ja apuvälinevarasto.
Palvelumme:MONA – monialainen palveluasuminen