Siirry sisältöön

Validia Oy ostaa Kouvolassa toimivan Kymen Lehmuskoti Oy:n 31.5.2024 sovitulla yrityskaupalla. Kymen Lehmuskoti on 1993 perustettu 20-paikkainen kehitysvammaisten asumispalveluyksikkö. Asumisyksikön koko liiketoiminta, henkilöstö ja kaikki sopimukset siirtyvät 3.6.2024 Validialle. Yhtiö jatkaa toimintaansa erillisenä yrityksenä, mutta toiminnallisena osana Validiaa (Valkealan Validia-talo).

Kymen Lehmuskoti on yksityinen, hyvämaineinen kehitysvammaisten palveluasumisyksikkö, joka vuonna 2022 siirtyi täysin uusiin tiloihin Valkealassa. Se tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista yhteensä 20 asukkaalle. Kymen Lehmuskodin henkilöstö jatkaa yksikössä vanhoina työntekijöinä.

Kouvolan alueella on toiminut entuudestaan kaksi Validian asumisyksikköä, joissa on yhteensä 60 asukaspaikkaa. Kymenlaakson alueen palvelutarjontaan on kuulunut henkilökohtaisen avustajien palveluita, vaikeavammaisten tehostettua palveluasumista että monialaista MONA-palveluasumista henkilöille, joilla on merkittäviä toiminnan ja liikkumisen rajoitteita ja haasteita, jotka liittyvät esimerkiksi aistisäätelyyn, impulssiherkkyyteen ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen.

”Validia on sataprosenttisesti Invalidiliiton omistama yhteiskunnallinen yritys ja Suomen vanhin sekä suurin täysin vammaispalveluihin keskittynyt yritys. Validia-konsernin palvelutarjonta kattaa asumispalveluiden lisäksi kuntoutuspalvelut sekä henkilökohtaiset avustajat ja päivätoiminnan. Yhtiön strategia on rakentaa Suomesta maailman parasta maata vammaisille ja vammautuneille sekä kehittää vammaispalveluiden laatua. Validialla on valtakunnallisena alan markkinajohtajana näkemystä ja mahdollisuus kehittää toimintaa sekä henkilöstön osaamista aivan uudella tavalla. Olemme mm. kehittäneet vammaispalveluihin oman laatuindeksin sekä kansainvälisen RAI-laatumittarin, jonka avulla voimme yhteismitallisesti mitata hoidollista laatua, asukkaan elämän laatua sekä työntekijän työn tekemisen laatua. Laatumittari on herättänyt suurta kiinnostusta, ja nyt mm. useampi hyvinvointialue suunnittelee laatumittarin käyttöönottoa”, kommentoi Validian toimitusjohtaja Laura Räty.

”Yhtiön historia ja juuret ovat olleet vahvasti selkäydin- ja/tai aivovammaisille henkilöille suunnatussa palveluissa. Viime vuosina olemme kuitenkin laajentanut liiketoimintaamme erityisesti kehitysvammaisten asumiseen. Yrityskauppa toteuttaa tätä strategiaamme; yrityskaupan jälkeen meillä on kuusi kehitysvammaisille suunnattua asumisyksikköä eri puolilla Suomea. Toivotammekin Kymen Lehmuskodin henkilöstön ja asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi Validiaan”, kertoo liiketoimintajohtaja Päivi Lind.

”Olemme tuottaneet kehitysvammaisten asumispalveluita Kouvolan alueella jo toisessa sukupolvessa, mutta vasta pari vuotta tässä uudessa kiinteistössä Valkealan idyllisessä keskustassa. Luovumme haikealla mielellä asumispalveluyksiköstämme. Haimme hyvää ja laadukasta toimijaa työmme jatkajaksi. Siksi olemme tyytyväisiä, kun tiedämme, että sekä asukkaat että henkilöstö pääsevät erittäin hyviin käsiin kehittyvään yhtiöön”, toteavat Kymen Lehmuskodin omistajat Jarkko ja Eveliina Hälikkä.

Median yhteydenottoihin vastaavat:

Päivi Lind, liiketoimintajohtaja, erityisryhmien asumispalvelut, puh. 040 848 0472, paivi.lind@validia.fi

Susanna Laine, viestintä- ja markkinointijohtaja, puh. 050 545 8333, susanna.laine@validia.fi