Siirry sisältöön

Validia ja Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+:n järjestivät yhteistyössä ateriapalveluiden kehittämispäivän maaliskuun alussa.

Ruoka herättää paljon tunteita, sillä se on osa kaikkien meidän arkeamme, ja on ravitsemuksen lisäksi usein myös nautinto. Ravitsevan, laadukkaan, terveellisen, monipuolisen ja maukkaan ruuan merkityksen tunnistaa meistä jokainen ja tämä on yksi laatukriteereistämme palveluntarjonnassa. Validia ja Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+:n järjestivät yhteistyössä ateriapalveluiden kehittämispäivän maaliskuun alussa.

Kehittämispäivien tavoitteena oli, että osallistujat saavat tietoa, innostusta ja konkreettisia malleja huomioida aterioiden valmistuksessa ja jakelussa ruokavalintojen eettisiä ja ekologisia näkökulmia, vatsa- ja suolistoterveyttä ja niihin liittyvien sairauksien ennaltaehkäisyä sekä ruokakolmion toteutumista aterioilla. Kouluttajina toimivat laillistettu ravitsemusterapeutti Raisa Valve, elintarviketieteen maisteri Meri Mathlin ja laillistettu ravitsemusterapeutti, filosofian tohtori, MBA Reijo Laatikainen.

Koulutuksen sisältöaiheet:

Validialta valmennusta koordinoi ateriapalvelupäällikkö Erja Ruuttila: ”Ruoalla ja ruokailuhetkillä on tärkeä rooli asiakkaidemme päivässä niin ravitsemuksen kuin yhteisöllisyyden kannalta. Ruokailuhetkinä tavataan tuttuja ja vaihdetaan kuulumisia. Palvelutapahtumana ateriointi on neljä kertaa vuorokaudessa toistuva tapahtuma, jolloin ateriapalveluiden osuus onnistuneeseen palvelukokemukseen on merkittävä. Ruuan tarkoitus on edistää ja ylläpitää terveyttä, mutta myös tuottaa hyvää mieltä. Asiakkaidemme toiveena ovat yleensä tutut, tavalliset kotiruoat. Näitä toiveita me ateriapalvelussa toteutamme ja piristeeksi välillä valmistamme jotain uusia ja erilaisia makuelämyksiä.”

Erja jatkaa: ”Ruoka ja ruokapalvelut muuttuvat ja kehittyvät nopeasti. Muuttuvassa ajassa asioiden painopisteet myös muuttuvat. Nyt kiinnitetään suurta huomiota ruuan eettisyyteen ja ekologisuuteen. Sen vuoksi ateriapalveluhenkilöstön kehittämispäivillä tarkasteltiin, mitä me voimme osaltamme tehdä eettisyyden ja ekologisuuden eteen Validian ruokapalvelussa. Otamme tulevaisuudessa pienen, mutta haastavan askeleen kohti kasvisruokien parempaa suosioita.”

Ateriapalveluidemme henkilöstömme ammattitaitoa punnitaan myös asiakkaidemme erityisruokavalioiden ja ruoka-aineallergioiden huomioimisessa. Kyse ei ole pelkästään ruoka-aineallergioista vaan esim. ruuan koostumus tulee huomioida sekä yhä useammin useiden eri ruoka-aineiden huomioimisesta yksilöllisissä ruokavalioissa. Ateriapalveluhenkilöstömme on alansa huippuammattilaisia, kun ruuan valmistuksessa tulee maun lisäksi huomioida pitkä lista eri seikkoja. ”Henkilöstömme on hyvin vastuuntuntoista ja sitoutunutta porukkaa”, kiittelee Erja.

Lisää ajankohtaisia uutisia

Tervetuloa meille -tapahtumaviikolla avaamme ovet vammaispalveluihin

Uutiset 23.9.2022

Tapahtumaviikon aikana voit vierailla yksiköidemme päivätoiminnoissa, kuntoutuskeskus Synapsiassa sekä Turun rekrytointi- ja opiskelijatapahtumassa. Huomaathan, että osaan tapahtumista tulee ilmoittautua.

Asiakkaat ja hoitajat pelaavat lautapeliä ja juovat kahvia yhdessä.

Olemme mukana Kuntamarkkinoilla 14.–15.9. Tule kuulemaan kunta-alan uusimmat tuulet!

Uutiset 29.8.2022

Validia on mukana Helsingin Kuntatalolla 14.–15.9. järjestettävillä Kuntamarkkinoilla. Kuntakentän yhteinen vuoden suurin foorumi palaa Kuntatalolle kahden vuoden jälkeen.

Kuntamarkkinat 2022

Tarja Salonen Validian liiketoimintajohtajaksi vastuualueenaan henkilökohtaisen avun valtakunnalliset palvelut

Uutiset 11.8.2022

Tarja Salonen, DI, on nimitetty 1.9.2022 alkaen Validian liiketoimintajohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.

Tarja Salonen