Yksikönpäällikkö Minna: ”Tuntui kuin olisin tullut kotiin, kun palasin Validialle”

Minna Kähkönen aloitti kesätyöntekijänä Rovaniemen Validia-talossa 2006. Vuonna 2019 hän palasi pienen tauon jälkeen samaan taloon yksikönpäälliköksi.
Yksikönpäällikkö Minna Kähkönen

Tulin lähihoitajaopiskelijana kesätöihin Rovaniemen Validia-taloon vuonna 2006, ja syksyllä jatkoin talossa oppisopimuksella. Kun valmistuin, sain vakipaikan.

Olen ehtinyt tehdä Rovaniemen talossa monenlaisia töitä ja työvuoroja. Työskentelin kolmisen vuotta tiimivastaavana, jolloin tein lähihoitajan työn lisäksi aina kaksi toimistopäivää kuudessa viikossa. Hengityshalvaustiimin vastaavana tein täysipäiväisesti toimistohommia.

Tammikuussa 2017 läksin opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Suoritin tutkinnon monimuoto-opintoina, ja tein koko opiskeluaikani yövuoroa täällä. Se oli näppärää, sillä minulla oli silloin pienet lapset ja pystyin olemaan illat heidän kanssaan. Valmistututtuani marraskuussa 2018 läksin sairaanhoitajaksi Rovaniemen kaupungille. Ehdin olla siellä pari kuukautta, ennen kuin minulle tarjottiin Validia-talon yksikönpäällikön paikkaa. Aloitin tässä työssä helmikuussa 2019. Tuntui kuin olisin kotiin tullut.

Yksikönpäällikkö Minna Kähkönen


Mukava työyhteisö ja esimiehen tuki voimavaroina
Nykyiseen työhöni kuuluu hallinto- ja talouspuolen hommia työvuorolistojen suunnittelusta lähtien sekä tiivistä kuntayhteistyötä, yhteistyötä omaisten kanssa ja monenmoista palaverien pitämistä. Lisäksi hoidan sairaanhoitajan tehtäviä talossamme. Ja silloin kun on kiirettä, menen lähihoitajien avuksi hoitotyöhön vaikka viitenä päivänä viikossa.

Meillä on loistava työporukka, jossa on avointa ja välitöntä vuorovaikutusta. Huumorintaju työyhteisössämme on aivan omaa luokkaansa. Se on minulle työssäni keskeinen voimavara, että talossa on niin mukavat ja ammattitaitoiset työntekijät. Ensiarvoisen tärkeää on myös se hyvä tuki, jota saan omalta esimieheltäni. Ja totta kai se auttaa jaksamaan, että tiedän meidän tekevän tärkeää työtä.

Ensi vuonna juhlitaan tämänkin vuoden juhlat
Yksikönpäällikkönä vastaan osaltani hyvästä ilmapiiristä talossamme, ja työhyvinvointi on muutenkin minun juttuni. Olen tehnyt aiheesta myös opinnäytetyöni.

Hyvä työilmapiiri lähtee käytöstavoista. Kaikkia työtovereita tervehditään ja kaikkia kiitetään. Palautetta annetaan asiallisesti, jos siihen on aihetta. On tietenkin tärkeää myös pyrkiä siihen, että työt jakautuvat tasaisesti – maksetaanhan kaikille palkkaakin saman palkkaluokan mukaan.

Pidämme lisäksi yhteishenkeä yllä järjestämällä yhteistä tekemistä koko talolle. Esimerkiksi viime vuonna meillä oli paljon kivoja teemajuhlia, joissa kaikki pukeutuivat erilaisiin naamiais- tai juhla-asuihin. Ensi vuonna juhlitaankin sitten kaikki juhlat, jotka ovat jääneet koronavuonna välistä.

Minna Kähkönen
yksikönpäällikkö
Rovaniemen Validia-talo

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake