Yksikönpäällikkö Katri: ”Tehtäväni esihenkilönä on mahdollistaa se, että kaikki voivat tehdä työnsä mahdollisimman hyvin”

Katri Rantala hakeutui töihin Validialle, koska yrityksen valmius muuttua ja halu kehittää toimintaansa oli tehnyt häneen vaikutuksen.
Yksikönpäällikkö Katri Rantala

Olen työskennellyt Hervannan Validia-talon yksikönpäällikkönä marraskuusta 2021. Yksikkö oli avattu uudelleen juuri ennen kuin tulin töihin, joten vauhti ensimmäisten kuukausieni aikana on ollut hurja. 

Tämä ei kuitenkaan tullut minulle yllätyksenä, sillä olen ollut ennenkin avaamassa yksiköitä. Tiesin hyvin, millaista työ on, kun toimintamalleja vasta luodaan ja opetellaan yhdessä. Vauhdikas tilanne on itse asiassa ollut minusta innostava, sillä pidän haasteista ja nautin siitä, että saan olla rakentamassa uuden työyhteisön toimintakulttuuria. Ja lopulta kaikista alkuvaiheen kiireistä ja keskeneräisyydestä syntyy yhteisiä muistoja, jotka yhdistävät työporukkaamme. Olemmekin vitsailleet esimerkiksi tietoliikenneongelmien äärellä, että vuoden kuluttua nämä ovat hauskoja tarinoita, joita voimme yhdessä muistella. 

Validian myönteinen kehitys kiinnitti huomion
Hervannan taloon on hakeutunut paljon työntekijöitä, jotka ovat työskennelleet täällä jo aiemmin, ennen remonttia. Se viestii siitä, että tässä talossa on jotain, mikä saa ihmiset palaamaan takaisin. 

Tulin itse Hervantaan toisen työnantajan palveluksesta. Olin seurannut parin vuoden ajan tiiviisti, millainen tilanne hoiva-alalla on ja miten eri yritykset reagoivat tämän päivän haasteisiin sekä miten ne katsovat tulevaisuuteen – ovatko valmiita esimerkiksi muuttamaan toimintatapojaan väestön ikääntyessä. Validia kiinnitti huomioni, sillä näin, että yritys oli ottanut julkisuuskuvassaan ison harppauksen eteenpäin. Validia näyttäytyi minulle yrityksenä, joka on tarvittaessa valmis tekemään muutoksia ja joka haluaa kehittää toimintaansa. Näitä asioita arvostan työnantajassa.

Yksikönpäällikön tehtävä houkutti
Minua houkutti Validialle myös se, että Hervannassa oli auki nimenomaan yksikönpäällikön paikka. Olen pohjakoulutukseltani sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja, mutta olen työskennellyt myös hoitotyön esihenkilönä ikäihmisten palveluissa. Silloin ajattelin, että jos joskus palaan esihenkilötyöhön, haluan oman talon johdettavakseni.

Suoritin kaksoistutkinnon ammattikorkeakoulussa 2007, ja jatkoin terveydenhoitajan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon, josta valmistuin 2014.  
Lisäksi olen lukenut jonkin verran sosiaalityötä sekä suorittanut tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon ja pedagogiikan opintoja. Mindfulness-ohjaajakoulutuksen suoritin 2020. Olen tällainen sarjaopiskelija.

Matala hierarkia ja kaikkien ääni kuuluviin
Työskenneltyäni esihenkilötehtävissä palasin puoleksitoista vuodeksi kenttätyöhön sairaanhoitajaksi. Sinä aikana minussa vahvistui ajatus siitä, että sisälläni asuu pieni johtaja ja että haluaisin oman yksikön johdettavakseni.

En ole kiinnostunut vallankäytöstä, mutta olen kunnianhimoinen ja haluan vaikuttaa asioihin ja edistää sellaista johtamiskulttuuria, jota itse arvostan. Ajattelen, että tehtäväni esihenkilönä on mahdollistaa se, että kaikki voivat tehdä työnsä mahdollisimman hyvin.

Tahdon luoda Hervannan Validia-taloon kulttuurin, jossa on mahdollisimman vähän hierarkkisuutta. On selvää, että tietyt työnjohdolliset asiat kuuluvat minulle, mutta haluan, että kaikki työntekijät saavat äänensä kuuluviin ja että myös asukkaat tulevat kuulluiksi. Kaikkia asukkaiden toiveita ei voida aina toteuttaa, mutta jokaiselle voidaan vastata.

Tärkeintä ovat asukkaat
Parasta työssäni on itsenäisyys. Voin pitkälti määrittää itse päiväni kulun, ottaen tietenkin huomioon tietyt talon aikataulut ja mahdolliset yllättävät tilanteet. Ja mitä enemmän tutustun talon työntekijöihin ja asukkaisiin, sitä mukavampaa työstäni tulee.

Työhöni kuuluu paljon tietokoneen ääressä tapahtuvaa raportointia ja kirjaamista, mutta onneksi myös paljon kohtaamisia asukkaiden kanssa. Tämä talo on heidän kotinsa, ja kohtaamiset heidän kanssaan ovat tässä työssä lopulta se kaikkein tärkein asia. 

Katri Rantala
yksikönpäällikkö
Hervannan Validia-talo

 

Tutustu validialaisiin

Uratarinat

Uratarinat

Heidi Maria Haapala
Henkilökohtainen avustaja Heidi: Saan tehdä merkityksellistä ja itsenäistä työtä
Heidi-Marie Haapala hakeutui henkilökohtaiseksi avustajaksi Validialle, koska hän halusi tehdä omien arvojensa mukaista työtä.
Työnantajamielikuva
Henkilökohtainen avustaja Jarkko: ”Tykkään jutella avustettavieni kanssa ja kuulla heidän elämäntarinoitaan”
Henkilökohtaisena avustajana työskentelevä Jarkko Kuru saa hyvän mielen ihmisten auttamisesta ja keskusteluista asiakkaidensa kanssa.
Maiju Reinikainen
Kuntoutuksen ohjaaja Maiju: ”Työnantaja suhtautui joustavasti opintoihini ammattikorkeakoulussa”
Muutettuani 11 vuotta sitten Jyväskylään kävelin sisään Validia-taloon viemään työhakemuksen. Sain Validialta ensin muutamia keikkapäiviä, ja sitä kautta pääsin töihin arvioivaan ja valmentavaan asumiseen.
Asumisvalmennuksessa asiakkaan ympärille kootaan moniammatillinen työryhmä, joka arvioi hänen tuen ja avun tarvettaan sekä sopivia tuen muotoja. Pidin työn vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta, joten hain ja sain vakituisen paikan.
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake