Yksikönpäällikkö Anu: ”Minulla oli aina sellainen ajatus, että palaan vielä Validialle”

Tulin alun perin töihin Validialle 2009, mutta piipahdin 2015 pariksi vuodeksi toisen työnantajan palvelukseen. Keväällä 2018 Tourulan taloon haettiin yksikönpäällikköä ja minulta kysyttiin, olisinko kiinnostunut palaamaan. Päätös oli erittäin helppo: ilman muuta olen.
Anu Haapasalo

Yhteys vanhoihin työkavereihin oli säilynyt koko ajan, ja Validiasta työnantajana oli jäänyt hyvä fiilis. Minulla oli jotenkin aina sellainen ajatus, että ilman muuta palaan vielä, kun vain sopiva työrooli löytyy.

Olen pohjakoulutukseltani sosionomi, ja työskentelin ihan alun perin päivätoiminnan palveluvastaavana Jyväskylän Validia-talossa. Muutaman vuoden jälkeen toimenkuvani laajeni niin, että minusta tuli Keski- ja Itä-Suomen päivätoiminnan alueellinen palveluvastaava.

Kun palasin Validialle Tourulan yksikönpäälliköksi, oli mukava päästä taas tekemään töitä vanhojen tuttujen työkavereiden kanssa. Myös talo ja sen asukkaat olivat minulle pääsääntöisesti tuttuja päivätoiminnan ajoilta. Olen ollut Tourulassa silittämässä verhoja, kun talo avattiin. Enpä olisi silloin arvannut, että osallistun talon kymmenvuotisjuhliin yksikönpäällikön roolissa.

Uskallamme nostaa ongelmat esille
Työhöni kuuluu paljon henkilöstöhallintoa, työvuorosuunnittelua, laskutusta ja muita kirjallisia töitä. Aloitan työpäiväni kello seitsemän, jolloin olen mukana aamurapsalla kuulemassa, miten yö on mennyt ja miltä päivä näyttää. Jos päivä näyttää kiireiseltä, lähden tarvittaessa mukaan aamuhommiin asukkaiden luo. Teen sen mielelläni, sillä on aina kiva tavata asukkaita ja kuulla heidän kuulumisensa. Heistähän tässä työssä on kysymys.

Nyt korona-aikana on ollut erityisen kiva käydä avustamassa asukkaita, sillä muuten en näkisi heitä juuri ollenkaan, kun kaikki viettävät paljon aikaa omissa asunnoissaan. Tourulassa on töissä mukava, sitoutunut porukka. Talossa on aina ollut hyvä henki, joten sitä on ollut helppo pitää yllä. Keskeisiä asioita työkulttuurissamme ovat avoimuus ja huumori. Kaikista asioista pystytään puhumaan, ja ongelmakohdat uskalletaan ottaa esille. On meille kaikille helpompaa, kun toisen ajatuksia ei tarvitse arvailla.

Anu Haapasalo

Irtiotto lisäsi arvostusta työnantajaa kohtaan
Validialla on aina ollut selkeät toimintatavat ja ohjeistukset, jotka helpottavat toimimista. Maailma ympärillämme kuitenkin muuttuu, ja meidän on elettävä mukana siinä muutoksessa. Kun viranomaisilta tulee uusia ohjeistuksia, ne on tuotava osaksi arkeamme. Tämä työkenttä tuli minulle tutuksi jo edellisellä Validian-rupeamallani, kun toimin alueellisena laatukoordinaattorina ja sisäisenä auditoijana.

Olen hyvin kiinnostunut näistä teemoista, ja ollessani poissa Validialta suoritin laatupäällikön koulutuksen. Minua houkutti Tourulan yksikönpäällikön tehtävässä myös se, että tiesin pääseväni tekemään täällä töitä laatuasioiden parissa ja hyödyntämään saamaani lisäoppia. Validia on ollut minulle hyvä työnantaja pitkin matkaa. Jos en olisi käynyt välillä toisen työnantajan palveluksessa, en ehkä näkisi kaikkia näitä hyviä asioita yhtä selvästi enkä osaisi arvostaa niitä samalla tavalla.

Anu Haapasalo
yksikönpäällikkö
Tourulan Validia-talo

Uratarinat

Uratarinat

Heidi Maria Haapala
Henkilökohtainen avustaja Heidi: Saan tehdä merkityksellistä ja itsenäistä työtä
Heidi-Marie Haapala hakeutui henkilökohtaiseksi avustajaksi Validialle, koska hän halusi tehdä omien arvojensa mukaista työtä.
Työnantajamielikuva
Henkilökohtainen avustaja Jarkko: ”Tykkään jutella avustettavieni kanssa ja kuulla heidän elämäntarinoitaan”
Henkilökohtaisena avustajana työskentelevä Jarkko Kuru saa hyvän mielen ihmisten auttamisesta ja keskusteluista asiakkaidensa kanssa.
Maiju Reinikainen
Kuntoutuksen ohjaaja Maiju: ”Työnantaja suhtautui joustavasti opintoihini ammattikorkeakoulussa”
Muutettuani 11 vuotta sitten Jyväskylään kävelin sisään Validia-taloon viemään työhakemuksen. Sain Validialta ensin muutamia keikkapäiviä, ja sitä kautta pääsin töihin arvioivaan ja valmentavaan asumiseen.
Asumisvalmennuksessa asiakkaan ympärille kootaan moniammatillinen työryhmä, joka arvioi hänen tuen ja avun tarvettaan sekä sopivia tuen muotoja. Pidin työn vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta, joten hain ja sain vakituisen paikan.
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake