Validia valmistautuu syyskoronaan

Validian aloitti koronavirukseen varautumisen ja valmistautumisen jo helmikuussa. Silloin tuskin kukaan aavisti, miten pitkä matka maailmalla, Suomella ja Validialla oli edessään koronan vastaisessa taistelussa.  Toistaiseksi Validian asiakkaat ovat säästyneet täysin koronavirustartunnoilta. "Validian hyvää tilannetta selittää hyvä varautuminen ja koko organisaation sitoutuminen koronaviruksen torjuntaan", pohtii Validian henkilöstö- ja viestintäjohtaja Eeva Engfelt. "Toki tuurinkaan merkitystä ei voida kokonaan poissulkea, kun koronaviruksesta on kysymys", jatkaa Eeva.
Jätkäsaaren Validia-talo

Jo epidemian alussa valmiusryhmä teki päätöksen ylläpitää ja päivittää Validian valmius- ja toimenpidekäsikirjaa ja pitää sen aina ajantasaisena. Käsikirja sisältää kattavasti tiedot henkilöstö- ja asiakasturvallisuudesta, suojautumisesta sekä vaikkapa vierailukäytännöistä. Tällä hetkellä käsikirjasta on julkaistu versio 36. Tämä kertoo osaltaan jatkuvasti muuttuvasta viranomaissääntelystä, jonka ajantasainen seuraaminen koronavirustilanteen lisäksi on jatkuvasti valmiusryhmän agendalla. Koronaviruspandemian alusta alkaen kaikki tieto on läpikäyty palvelutoiminnan esimiesten ja työntekijöiden kanssa säännöllisesti ja jatkuvasti.

Korona aiheutti myös positiivisia ilmiöitä, joita kukaan ei osannut odottaa. Sairauspoissaoloprosenttimme laski hienosti yli kaksi prosenttiyksikköä vuoden 2019 vertailukelpoiseen ajankohtaan verrattuna. "Sairauspoissaolojen väheneminen on korona-ajalle tyypillinen ilmiö, ja siten Validia seuraa muun Suomen kehitystä", pohtii Validian työkykyjohtamisen prosesseista vastaava henkilöstöpäällikkö Reija Kajaste. Lisäksi Validiassa on tehty päämäärätietoista yhteistyötä palvelutoiminnan ja työterveyshuollon edustajien kanssa työkykyjohtamisen prosesseissa.

Nyt, syyskuun alkaessa, emme uskalla vielä hengähtää koronavarautumisen kanssa. Päinvastoin, näemme, että epidemian leviäminen riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on merkittävä riski. Henkilöstömme käyttää edelleen hengityssuojaimia, ja jatkamme myös muita toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on estää asiakkaidemme altistuminen koronavirustartunnalle. Uusien tapausten ilmaantuvuuden alueelliset erot ovat korostuneet ja siten vaikkapa vierailukäytännöissä seuraamme ja noudatamme asiakaskuntiemme omaa ohjeistusta.

"Vielä maailma ei ole löytänyt keinoa, jolla koronavirus saataisiin lopullisesti nujerrettua. Kunnes rokote keksitään ja se on saatavilla, koronaviruksen varautuminen ja siltä suojautuminen on kiinteä ja kriittinen osa Validian toimintaa sekä asiakas- ja henkilöstöturvallisuutta", toteaa valmiusryhmän jäsen, Validian toimitusjohtaja Päivi Harmaakorpi.

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake